کد خبر: ۴۳۳۹۳۳
زمان انتشار: ۰۹:۴۳     ۲۰ آبان ۱۳۹۶
اصلاح‌طلبان هر روز صحبت‌های جدیدی را درباره «ائتلاف با روحانی» بر زبان می‌آورند، یک روز انکار، یک روز تأیید و روز دیگر شاید...

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، رسانه‌ها پیش از این از «تصاعد دود از آتشفشان طلاق اصلاح‌طلبان از روحانی» خبر داده بودند...

اما هرچه می‌گذرد گویا به لحظات آتشفشانی این رخداد نزدیک‌تر می‌شویم.

جدی‌تر شدن ماجرای عبور از روحانی از آنجا آغاز شد، که «بهزاد نبوی» از تئوریسین‌های اصلاح‌طلب و از چهره‌های ستادی این جریان خاص سیاسی در هفته‌های اخیر، طی 2 مصاحبه و سخنرانی از این گفت که اصلاح‌طلبان هیچ ائتلافی با رئیس‌جمهور روحانی ندارند![1]

اگرچه قبل از نبوی هم اصلاح‌طلبان ساز عبور از روحانی را کوک کرده بودند و با ارائه مواضعی مثل «روحانی تغییر کرده»، «روحانی نمی‌تواند به وعده‌هایش عمل کند» و «مسئولیت عملکرد دولت روحانی با ما نیست» به آتش عبور از روحانی دمیده بودند اما پر واضح است که می‌توان به اظهارات نبوی به چشم یک زلزله پنهان سیاسی و یک نقطه عطف در این زمینه نگاه کرد.

البته صحبت‌های نبوی از سوی برخی اصلاح‌طلبانِ شاید نه چندان آشنا به راهبرد تازه جریان خاص! مورد خدشه واقع شد و مثلا حمیدرضا جلایی‌پور از این گفت که ما با روحانی ائتلاف داشته‌ایم اما نانوشته بوده و «سعید شریعتی» دیگر فعال چپ هم در یک مصاحبه به این مفهوم اشاره کرد که همبستگی اصلاح‌طلبان با روحانی یک «فرا ائتلاف» بوده است.[2]

 

*قوامی: ائتلاف با روحانی برای ما بی‌نتیجه بود و چیزی عایدمان نکرد

به تازگی اما اپیزود جدیدی هم به این کلاف در هم پیچیده اضافه شده است و آن صحبت‌های «ناصر قوامی»، از نمایندگان مستعفی مجلس ششم و از رؤسای استانی ستاد انتخاباتی روحانی بود.

قوامی اخیراً درباره ائتلاف اصلاح‌طلبان با روحانی به روزنامه آرمان امروز گفته است:

«اول باید بگویم که از این ائتلاف چیزی عاید اصلاح‌طلبان نشد و حدقل چیزی که می‌خواستیم تحت عنوان فراکسیون اصلاح‌طلبان نیز محقق نشد. دوم، این ائتلاف چه نتیجه‌ای برای اصلاح‌طلبان داشت؟ در این دوره ما در انتخابات شورای شهر قزوین هیچ ‌ائتلافی نکردیم و از 375 نفر کاندیدا شش نفر اصلاح‌طلب واقعی شناسنامه‌دار را به شورا فرستادیم و اکثریت شورا را از آن خود کردیم. بنابراین اصلاح‌طلبان اگر مستقل و با پرچم اصلاح‌طلبی به میدان بیایند، مردم بیشتر اعتماد می‌کنند تا اینکه بخواهیم با احزابی مثل اعتدال و توسعه ائتلاف کنیم و در پایان هم چیزی عایدمان نشود. عدم ائتلاف با سایر جریانات قطعا به‌نفع اصلاح‌طلبان است و ائتلاف با گروه‌هایی که امروز در مجلس عملکرد دیگری داشته و حتی حاضر نیستند به یک وزیر اصلاح‌طلب واقعی مثل آقای بیطرف رأی بدهند، ثمری برای اصلاح‌طلبان ندارد.»

اظهارات قوامی به وضوح نشان می‌دهد که چپ‌ها خودشان بهتر از هرکسی می‌دانند که با رئیس‌جمهور روحانی ائتلاف داشته‌اند و حالا هم باید پای این ائتلاف بایستند و درباره کارنامه بد یا خوب دولت به مردم پاسخگو باشند.

از طرفی حمایت سیاسی و مؤتلف شدن با یک رئیس‌جمهور هم بازی کودکانه نیست که عده‌ای بگویند برای ما عایدی نداشته!

به سخن دیگر اینکه در موقعیت کنونی باید به جای این حرف‌ها؛ توضیحات اقناعی و درستی به مردم داد و گفت که چرا از روحانی حمایت کرده‌ایم؛ چرا در ایام انتخابات گفتیم «ما تضمین روحانی هستیم»[3] و چرا در ایام دولت یازدهم اینطور گفتیم که «ما فدائیان دولت هستیم»!

فی‌الواقع برای مردم چه اهمیتی دارد که حامیان دو آتشه رئیس‌جمهور به پست‌های وزارتی نرسیده‌اند و یا چرا در مجلس در اکثریت قرار ندارند!

فرض ماجرا این است که مردم به اعتبار اصلاح‌طلبان به آقای روحانی و برجام او رأی داده‌اند و اکنون هم این اصلاح‌طلبان هستند که حتی بیش از دولت باید پاسخگوی عملکرد دولت باشند.

زیرا آنها بیشتر از روحانی به مردم وعده دادند و یا مثلاً آنها بودند که برای حبس منتقدان رئیس‌جمهور اقدام به تصویب قانون حبس و زندان برای منتقدین در مجلس کردند.

 

***

 

1_http://fna.ir/a1zs9q

2_http://fna.ir/a20mzd

3_http://www.isna.ir/news/96021206977/

 


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها