کد خبر: ۴۳۱۳۷۷
زمان انتشار: ۱۱:۰۸     ۰۵ مهر ۱۳۹۶
در حالی که حدود 45 روز از ماجرای سیل ویرانگر در شمال خراسان رضوی می گذرد، اهالی منطقه و خسارت دیدگان از سیل، همچنان از سهل انگاری های برخی مسئولان، پرداخت نشدن خسارت ها، رسیدگی نکردن به وضعیت سیل زدگان و همچنین کاسبی برخی مراکز دولتی از این شرایط، شکایت دارند و روز دوشنبه نیز تعدادی از آنان با حضور در دفتر معاون دادستان مشهد خواستار برخورد قاطع دستگاه قضایی با مقصران و عوامل سهل انگار در این ماجرا شدند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از خراسان، یکی از شهروندان خسارت دیده از سیل ویرانگر کلات با اشاره به این که «نمی دانیم به کجا برویم! هیچ کس پاسخ گو نیست!» به خراسان می گوید: از روزی که خودروام را سیل به تکه ای بزرگ از آهن تبدیل کرد، زندگی ام نابود شده است چرا که این خودرو تنها وسیله امرار معاشم بود. «ک.ح» در حالی که مدارک خود را به خبرنگار خراسان ارائه داد، اضافه کرد: پس از چند روز دوندگی در نهایت مرا به ستاد بحران استانداری راهنمایی کردند اما آن جا هیچ کس پاسخ گو نبود! به طوری که احساس می کردند برای «گدایی» رفته ام! و همین موضوع دل انسان را بیشتر به درد می آورد! وی با بیان این که به ناچار دست به دامان دستگاه قضایی شدم، افزود: به دفاتر نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، فرمانداری، استانداری و ... رفتم آخر وقتی از این همه دوندگی خسته شدم به دستگاه قضایی پناه بردم که به گفته امام راحل «ملجأ و پناهگاه محرومان و درماندگان است».
 
وی ادامه داد: روزی که سیل در منطقه گردشگری بابارمضان کلات همه چیز را درهم کوبید و ما را به داخل مدرسه ای بردند مقداری تن ماهی و کنسرو در میان سیل زدگان توزیع شد اما بعد شایعه ای پیچید که ادعا می شد تاریخ مصرف این مواد غذایی گذشته است! اما من به تاریخ حک شده روی قوطی های کنسرو و تن ماهی دقت نکردم. شاید اگر مسئولان امر موضوع را پیگیری کنند، بهتر باشد و پاسخ این گونه ادعاها نیز داده شود! این مرد سیل زده اضافه کرد: موضوع رنج آور دیگر این بود که وقتی اتوبوس برای اعزام سیل زدگان به مشهد فراهم شد یکی از امدادگران گفت: کرایه اتوبوس را باید خودتان پرداخت کنید! اما راننده اتوبوس هیچ پولی نگرفت!
 
پروژه صنعتی در منطقه حفاظت شده
 
در همین حال یکی از فعالان محیط زیست منطقه هزار مسجد گفت: عملیات ساخت یک پروژه بزرگ پرورش ماهی در حاشیه روستای لایین کهنه که داخل منطقه حفاظت شده هزار مسجد قرار دارد، تبعات زیادی را به بار آورده است چرا که تغییر کاربری های ساخت و ساز در حاشیه رودخانه و تخریب منابع طبیعی می تواند در آثار و خسارت های زیانبار سیل نقش مهمی داشته باشد که در این باره نامه نگاری های زیادی با مسئولان امر شده است اما گویی گوش شنوایی وجود ندارد! تا این که به ناچار دست به دامان قانون شدیم که بتوانیم از آلوده شدن آب ها و محیط زیست جلوگیری کنیم.
 
اطلاع رسانی نشد!
 
گزارش خراسان حاکی است: دهیار روستای ژرف نیز در گزارشی که به دادستانی کلات ارسال کرده  است، گفت: هیچ نهاد یا سازمانی بارش شدید نزولات آسمانی یا احتمال وقوع سیل را به مردم اطلاع رسانی نکرد تنها یکی از اعضای شورای اسلامی در پی بارش زیاد تگرگ و باران به اهالی روستای حمام قلعه و سپس فرمانده پاسگاه انتظامی اطلاع داده است که بعد هم ارتباط تلفنی و برق روستای ژرف، برده، باغکند و ... قطع شد.
 
پول بدهید!
 
مهدی سپهری در ادامه با اشاره به خسارت های زیاد سیل ویرانگر کلات اضافه کرد: دو روز بعد از وقوع سیل (96.5.22) افرادی از طرف شبکه بهداشت بخش زاوین برای رسیدگی به مصدومان و اهالی وارد روستای ژرف شدند تا آن ها را معاینه و درمان کنند اما آن ها از اهالی پول دریافت کردند!! به همین خاطر تعدادی از اهالی که در آن شرایط توانایی پرداخت پول به عزیزان شبکه بهداشت را نداشتند از مداوا و مراجعه به آن ها برای معاینات خودداری کردند! وی گفت: در عین حال و در تاریخ 96.5.25 نماینده ای از شبکه بهداشت به همراه کارکنان همراه، وارد روستا شد و به صورت رایگان به ویزیت بیماران پرداخت.
 
خسارت ها زیاد است
 
دهیار روستای بابارمضان نیز در گزارشی که بعد از وقوع سیل ویرانگر به مقامات مسئول ارائه کرد ، از خسارت های زیاد سیل و تعداد بالای خودروهایی که گرفتار سیلاب شده اند سخن گفت و افزود: به همه گردشگران هشدار دادیم اما بعد از نیم ساعت سرعت زیاد سیل و تعداد بالای گردشگران در محل، همه را غافلگیر کرد ارتباط روستا به دو طرف رودخانه کاملا قطع شد، گرفتاران در سیل را به منازل اهالی هدایت کردیم ولی همه تاسیسات زیربنایی بر اثر وقوع سیل تخریب شده بود.
 
اهالی محل با دست خالی و کمترین امکانات برای امدادرسانی و حفظ مزارع و باغ ها دست به کار شدند. هیچ گونه خدماتی مانند آب معدنی، غذا و پوشاک به روستاییان در روز اول حادثه نرسید و ستاد بحران نیز به روستاییان و سیل زدگان روستای بابارمضان هیچ کمکی نکرد! مسئولان زیادی بعد از وقوع سیل برای بازدید به محل آمدند اما اقدام عملی تاکنون ندیده ایم!
 
اطلاع رسانی با تلگرام!
 
در حالی که برخی از مدیران ادارات شهرستان درگز اظهار می کنند که از طریق پیامک یا تلگرام آن هم در ساعت 14:37 هشدار هواشناسی را دریافت کرده اند، برخی از مدیران نیز مانند جمعیت هلال احمر مدعی هستند که هیچ نامه، پیامک یا تلفنی مبنی بر هشدار سیل دریافت نکرده اند.
 
استمداد از دستگاه قضایی
 
گزارش خراسان حاکی است: در همین حال روز دوشنبه گذشته تعدادی از نمایندگان اهالی و سیل زدگان سیل ویرانگر شمال خراسان رضوی با حضور در دفتر معاون دادستان در امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم خواستار برخورد قاطع دستگاه قضایی با مسئولان سهل انگار شدند. آنان از قاضی بخشی محبی به عنوان مسئول پیگیری حقوق عامه خراسان رضوی خواستند تا به مشکلات آنان برای پرداخت خسارت ها و بازسازی زیرساخت های منطقه و همچنین گرفتن تصمیماتی قاطع برای جلوگیری از تکرار حوادث مشابه، اقدام کند. در همین حال معاون دادستان مرکز خراسان رضوی با تایید تشکیل پرونده قضایی در مشهد به خراسان گفت: با صدور دستوری ویژه از سوی دادستان مرکز خراسان رضوی مبنی بر پیگیری جدی مشکلات مردم و حقوق عامه آنان، ضرب الاجل هایی به مسئولان امر داده شد تا هر چه سریع تر برای رفع مشکلات اهالی اقدام و با مدیران سهل انگار برخورد کنند. قاضی محمد بخشی محبی اضافه کرد: بنا به درخواست مدیران استان، این مهلت برای چند روز آینده تمدید شد تا آن ها به وعده های خود عمل کنند در غیر این صورت دادستانی با قاطعیت رسیدگی  وبا هر کسی در هر پست و مقامی برخورد قانونی خواهد کرد.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها