تیم جدیدی که از جمهوریخواهان در آمریکا روی کار آمدهاند در راهبردهای بین المللی و منافع منطقه ای، تفاوتی معنی داری ندارند، حفظ نظام سلطه به قیمت ایجاد گسترش تروریسم تکفیری از جمله القاعده و داعش و تجهیز برخی از کشورهای عربی منطقه با محوریت حفظ امنیت رژیم صهیونیستی و در همین راستا مقابله با مقاومت انقلابی منطقه از راهبردهای بی توقف این نظام است.
مهار انقلاب اسلامی طی ۴ دهه گذشته با برنامه ریزیهای گسترده و صرف هزینههای سنگین آورده قابل توجهی را برای آمریکا و هم پیمانانش به همراه نداشته است.
بالندگی و پویایی مقاومت حزب الله، شکست گروهکهای تکفیری و داعش در سوریه و عراق، پایمردی انصار الله در یمن و تنگ شدن حلقه امنیتی رژیم صهیونیستی حاصل راهبرد غلط دموکراتها و جمهوری خواهان در برخورد با انقلاب اسلامی و فهم صحیح نسبت به مقاومت منطقه است. ترامپ با پیشه کردن ادبیات سخیف و رفتار یاغی گرانه میخواهد چهره متفاوت از اوباما نشان دهد.
تهدید همسایگان، اعلام حمله اتمی به کره شمالی، توهین و تهدید علیه روسیه و بالاخره بد و شرم آور خواندن توافق بین المللی برجام توسط ۱+۵ حاکی از باج خواهی شخصیتی بی منطق در جایگاه ریاست جمهوری آمریکاست. عدم توفیق در تحمیل برجامهای ۲ و ۳ و ۴ با عنوان حقوق بشر، تروریسم و توسعه فعالیتهای موشکی، آمریکا را در دستیابی به فشارهای سنگینتر به جمهوری اسلامی بعد از امضای برجام ناکام نشان میدهد.
طراحی گسترده براندازی نظام جمهوری اسلامی در بکار گیری ابزار جنگ نرم و نفوذ و تکمیل حلقه برجامها میتوانست شرایط بسیار سنگینی را بر ایران تحمیل کند. هشدارهای روشنگرانه و راهبردی مقام معظم رهبری موارد غیر قابل عبوری را پس از مذاکرات پیش روی آمریکا قرار داد. تهدید پاره کردن برجام موضع قاطع رهبری را برای آمادگی به آتش کشیدن آن با انجام چنین اقدامی جدی بودن ایران را برای دستیابی به حقوقبین المللی خود ثابت کرد.
شکست آمریکا و متعهدانش در سوریه، بی فرجام ماندن سرمایه گذاریش بر روی داعش در عراق، بی نتیجه ماندن فروش ۴۰۰ میلیارد دلاری تجهیزات نظامی به عربستان برای به تسلیم کشاندن انصارالها در یمن تصویر پایان یافتن دوره یاغی گری در عرصه روابط بین الملل را پیش چشم ترامپ و تیم جمهوری خواهش نشان داد.
سخنان سخیف، زشت، ابلهانه و آشفته ترامپ در هفتادودومین مجمع عمومی سازمان ملل و واکنش بسیار منفی سران کشورها به چنین ادبیات و روحیه جنگ طلبانه منحنی سقوط نفوذ و اقتدار آمریکا را بیش از پیش نمایان کرد.
حفظ وحدت همه سلیقهها در مقابله با تهدید، تحریم و توهینهای پیوسته رئیس جمهور آمریکا نیازمند ارائه تصویر روشن از برجام و ظرفیتهای حقوقی آن برای دفاع از نقض آشکار حقوق ملت ما در این قرارداد بین المللی است. با امضای برجام تحریمها فرو نریخت تهدیدها افزایش پیدا کرد، احترام به ملت ایران تبدیل به توهینهای مکرر شد و نشان داد سازوکار حقوقی برجام حتی نقض فاحش شانزده باره مفاد مصرح شده در آن را پاسخگو نیست.
نظام داوری واگذار شده در این سند هرگز رای تعیین کنندهای به نفع ما و در محکومیت آمریکا نخواهند داد. چشم دوختن به آژانس و تکیه کردن به سخنان اومانو چاره کار ما در این مقابله سخت و سنگین تاریخی نخواهد بود، متمرکز شدن به تمامی ظرفیتهای داخلی و افزودن بر مولفههای اقتدار و امنیت ملی و منطقهای دست برتر ما را در اعلام مواضع بین المللی نشان خواهد داد.
حرکات ناشایست و نابخردانه ترامپ در پی
تحریک طرف مقابل برای نقض پیمانی است که در مجامع بین المللی دارای اعتبار
است. میتوان با زیرکی رویکرد این چنین را به فرصتی برای احقاق حقوق برجامی
مان مبدل کرد.