بیصدا کردن سگ با عمل جراحی!
چند روز پیش بود که به یکی از دامپزشکیهای غرب تهران رفته بودم و خانمی تقریبا 40 ساله را دیدم که سگی را در بغل خود گرفته بود و برایش گریه میکرد. از او پرسیدم: «بیماری این سگ چیست؟» پاسخ داد: «همسایهها از صدای پاپی شاکی شده اند و به مدیر ساختمان شکایت کرده اند. برای همین مجبور شدم تا برای جلب رضایتشان و اینکه پاپی آواره نشود برای جراحی حنجره اش به دامپزشکی بیایم. حالا بعد از عمل جراحی حنجره بی صدا میشود و میتوانم او را به خانه ببرم.»
از او میپرسم: «برای عمل جراحی حنجره سگش عذاب وجدان ندارید؟» با حال پریشان و ناراحتی پاسخ میدهد: «مگر میشود عذاب وجدان نداشته باشم! پاپی برای من خیلی عزیز است. اما یا باید به جراحی حنجره اش رضایت بدهم یا اینکه او را از خانه بیرون ببرم. برای همین نگه داشتن پاپی بی صدا را به نبودنش در خانه مان ترجیح دادهام.»
با خود فکر میکنم که این چه علاقهای است که صاحبان این حیوانات خانگی از آن حرف میزنند؟ علاقه به سگ که بخاطر آن حاضر به جراحی و در نتیجه بی صدا شدن آن میشود؟ چطور ممکن است که یک انسان به خود اجازه چنین کاری را بدهد؟
جراحی حنجره باعث مرگ سگ میشود
محبوبه زارعی یکی از اعضای جمعیت حامی حیوانات در این رابطه به خبرنگار «فردا» میگوید: «پارس کردن در سگها یک عمل کاملا طبیعی است و روشی برای برقراری ارتباط با محیط اطراف و بیان احساسات میباشد. سگها با پارس کردن شادی، ترس، بی حوصلگی، دلتنگی، خستگی، گرسنگی، احساس خطر و حفاظت از قلمرو خود و صاحب را بیان میکنند.»
او ادامه میدهد: «در عملهای جراحی که برای بی صدا کردن سگها استفاده میشود، تارهای صوتی این حیوان برداشته شده و بسته به نوع عمل ممکن است صدای سگ کم، مختل و یا به کلی قطع شود.»
زارعی با اشاره به این مسئله که جراحی حنجره در سگها باعث مرگ آنها میشود، میگوید: «سگها بعد از عمل جراحی حنجره دچار مشکلات شدید خواهند شد، مثل ناتوانی در بلع غذا، پارسهای سرفه مانند و خشک و افسردگی و لجبازی در رفتار.»
مجازات برای پزشکانی که حنجره سگها را جراحی میکنند
محبوبه زارعی اظهار میدارد: «صاحبان این سگها میگویند که پیش دامپزشک معروفی رفته و گفتههایش را باور کردهاند. آنها از این دامپزشک پرسیده بودند که آیا جراحی حنجره تنها راه و بهترین روش بدون عوارض برای سگشان است؟ و او پاسخ داده بود که بله این جراحی هیچ عارضهای برای سگ ایجاد نمیکند! و جز من هیچ دامپزشکی علم و دانش این جراحی را ندارد! این در حالی است که این عمل عوارض جبران ناپذیری به همراه دارد. زیرا خراشی که بر تارهای صوتی و حنجره ایجاد میشود بعد از مدتی گوشت اضافه میآورد و مسیر عبور هوا و غذا را مسدود میکند. همچنین سبب خس خس گلو و بدتر شدن پارس سگ میشود. این پارسهای خشک ایجاد تورم و زخم در گلو سگ میکند و سبب عفونت و مرگ سگ میشود.»
این حامی حیوانات ادامه میدهد: «صاحبان سگها که برای همسایگانشان ایجاد مزاحمت میکنند، میتوانند به جای عمل جراحی حنجره سگ از روشهای آموزشی و تربیتی برای کنترل پارس کردن آنها استفاده کنند و بدون اینکه حیوان را زجر بدهند و با طبیعت خودشان بیگانه کنند به شیوهای درست مشکلشان را حال کنند.»
زارعی
در ادامه میگوید: «این جراحیها در کشورهای پیشرفتهای مانند کانادا،
آمریکا، انگلستان ممنوع اعلام شده و اگر یک دامپزشکی دست به چنین اقدامی
بزند، مجازات خواهد شد.»
ظلمی که در حق حیوانات میکنیم
باید بدانیم که حیوانات جزئی از طبیعت هستند و شرایط زندگی مختص به خود را
دارند. بنابر قانون طبیعت آنها دارای حق و حقوقی هستند که رعایتش
الزامیست.
خداوند بنابر نیازهای هر حیوانی، قابلیتها و توانایی هایی را در اختیار آن قرار داده و حالا انسانها حق ندارند که بر اساس میل شخصی و شرایط اجتماعی خودشان آنها را زیر پا بگذارند. اما برخی از افراد جامعه با خشونت علیه حیوانات متهم به این قانون شکنی هستند و برخی دیگر به خاطر نگه داشتن حیوانات مورد علاقه شان در خانه به آنها ظلم میکنند.