کد خبر: ۴۳۰۰۱۸
زمان انتشار: ۱۱:۱۴     ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در نشست «گردشگری، میانبر توسعه اقتصادی»:
دکتر پورزرندی با تاکید بر اینکه به ازای افزایش 30 نفر گردشگر یک شغل جدید محقق می شود، گفت: گردشگری در سال 2017 ، 6/7 تریلیون دلار یعنی 10درصد تولید ناخالص جهان را به خود اختصاص داده است و 292 میلیون شغل ایجاد کرده که این میزان یک دهم کل اشتغال جهانی است.

به گزارش پایگاه 598 ، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، دکتر حسین محمدپور زرندی در نشستی با اشاره به اهمیت و نقش صنعت گردشگری در توسعه اقتصادی گفت: اکنون بر همگان واضح است که گردشگری امید آینده اشتغال و اقتصاد در بسیاری از کشورهاست چراکه این بخش به عنوان یک صنعت پاک و یک پیشران اقتصادی که رابطه پیشینی و پسینی محکمی با سایر بخشهای اقتصادی دارد سرنوشت بسیاری از کشورها را متحول کرده است.

وی با اشاره به اینکه گردشگری طبق گزارش سازمان جهانی سفر و گردشگری در سال 2017 ، 6/7 تریلیون دلار یعنی 10درصد تولید ناخالص جهان را به خود اختصاص داده است و 292 میلیون شغل ایجاد کرده که این میزان یک دهم کل اشتغال جهانی است، افزود: 6/6 درصد صادرات جهان و 30 درصد صادرات بخش خدمات در این بخش است.

صاحب امتیاز فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری با بیان اینکه این اعداد و ارقام گویای اهمیت فزاینده این بخش است بخصوص زمانیکه متوجه میشویم که در سال 2030 نزدیک به 2 میلیارد گردشگر بین المللی وجود دارد و رقابتی تنگاتنگ بین کشورها و شهرها برای جذب گردشگر وجود دارد؛ یادآور شد: گردشگری برای ششمین سال متوالی سریعترین رشد را در بین بخشهای مختلف اقتصاد جهانی داشته و در زمانیکه ناآرامی های ژئوپلتیک و تلاطم های اقتصادی و سیاسی بچشم می خورد گردشگری رونق بخش زندگی میلیونها نفر از طریق ایجاد شغل و کاهش فقر و ترویج توسعه بوده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه این صنعت توانایی آن را دارد که به اشتغال پایدار و با کیفیت منجر شده و از طریق پل زدن بین ملل و فرهنگها به صلح جهانی کمک کند، ادامه داد: گردشگری نسبت به سایر بخشهای اقتصاد حساسیت بیشتری به زیست بوم دارد و به حفظ تنوع زیستی کره زمین نیز کمک می کند.

رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در ادامه با تاکید بر اینکه به ازای افزایش 30 نفر گردشگر ایجاد یک شغل جدید محقق می شود، گفت: اکنون بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیده اند که ایجاد موانع و مشکلات برای گردشگران به امنیت آن کشور منجر نمی شود بلکه فرصتهای رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال است که از دست می رود.

صاحب امتیاز فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری در بخش دیگری از این نشست به بررسی وضعیت صنعت گردشگری در ایران پرداخت و گفت: با وجود آنکه ایران یک مقصد پرجاذبه و فوق العاده ارزان محسوب می شود هنوز جایگاه مناسبی در این صنعت نداریم.

وی افزود: ایران به لحاظ رقابت پذیری قیمتها که با استفاده از شاخصهایی مانند مالیات بر بلیط و هزینه فرودگاهها، شاخص قیمت هتل، برابری قدرت خرید و قیمت سوخت مورد سنجش قرار می گیردوضعیت مناسبی دارد و این نشان می دهد که ایران مقصدی ارزان و اقتصادی برای گردشگران است و باید برای آن بعنوان کشوری که به لحاظ اماکن و آثار ثبت شده میراث فرهنگی در رتبه 9 جهان قرار دارد ، برنامه ریزی کرد.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها