کد خبر: ۴۲۲۳۴۴
زمان انتشار: ۱۰:۳۲     ۰۳ خرداد ۱۳۹۶
مشاور وزیر و مدیرکل سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار، با اشاره به هدفگذاری اشتغال سالانه ۱۵۰هزار فارغ‌التحصیل بیکار در قالب طرح کاروزی، از معافیت۲ساله کارفرمایان از پرداخت حق بیمه خبرداد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، مشاور وزیر و مدیرکل سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار، با اشاره به هدفگذاری اشتغال سالانه ۱۵۰هزار فارغ‌التحصیل بیکار در قالب طرح کاروزی، از معافیت۲ساله کارفرمایان از پرداخت حق بیمه خبرداد.
 
علاءالدین ازوجی با تشریح جزئیات اجرای طرح کارورزی که به تازگی با هدف جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار از مقطع کاردانی تا مقطع دکتری از سوی وزارت کار اجرایی شده است، گفت: جامعه هدف اجرای این طرح، دانش آموختگان دانشگاهی گروه سنی ۲۳ ساله تا ۳۲ ساله (با احتساب ۲سال خدمت سربازی) در همه رشته‌های دانشگاهی برحسب نیاز بنگاه‌های اقتصادی خصوصی و تعاونی هستند.
 
وی با بیان اینکه طرح کارورزی ذیل طرح کاج (کارآفرینی و اشتغال برای جوانان) در دستور کار دولت قرار گرفته است گفت: این طرح در سال گذشته در ۸ استان کشور به صورت آزمایشی اجرا شد و امسال به سراسر کشور تعمیم داده شده است که در این زمینه اخیرا و بعد از آغاز اجرای طرح طی جلساتی، تلاش کردیم تا نقاط ضعف طرح را شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام کنیم.
 
مشاور وزیر و مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار با اشاره به اینکه علاوه بر دانش آموختگان دانشگاهی، «کارفرمایان» و «واحدهای متقاضی جذب کارورز» نیز مخاطبان اجرای طرح کاروزی هستند گفت: در حال حاضر سامانه ثبت نام به نشانی karvarzi.mcls.gov.ir برای کارورزان و واحدهای پذیرنده کارورزان فعال است که می‌توانند آمادگی خود را برای اشتغال یا جذب متقاضیان اعلام کنند.
 
ازوجی، دوره کارورزی را حداقل ۴ ماه و حداکثر ۶ ماه برای هر کارورز عنوان کرد و درباره نحوه جذب متقاضیان بیکار مشمول این طرح گفت: پس از گزارش‌گیری از اطلاعات ثبت شده در سامانه باید بر اساس یکسری شاخص‌ها، افراد حائز شرایط با در نظر گرفتن اولویت‌ها شناسایی و به میزان ظرفیت بنگاه‌ها و با در نظر گرفتن رشته تحصیلی فرد متقاضی از طریق وزارت کار به بنگاه اقتصادی مربوطه معرفی شوند.
 
دستمزد کارورزان؛ یک سوم حداقل حقوق
 

وی با بیان اینکه در قالب اجرای طرح کارورزی اشتغال سالانه ۱۵۰ هزار فارغ التحصیل بیکار هدف‌گذاری شده است، درباره حقوق کارورزان گفت: دستمزد این افراد به میزان یک سوم حداقل حقوق مصوب سال ۹۶ از سوی دولت پرداخت می‌شود که حدود ۳۱۰ هزار تومان برای هر فرد است.
 
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار، آشنایی افراد با محیط کار، تبدیل علوم تئوری به کابردی و مهارت آموزی را سه مزیت اجرای این طرح پیش از ورود حرفه‌ای فرد به بازار کار عنوان کرد و گفت: همچنین کارورز به عنوان یک فرد دانش‌آموخته نیز دانشی دارد که می‌تواند به بنگاه یا واحد مربوطه منتقل کند.
 
ازوجی در پاسخ به این سوال که آیا مکانیزم‌های نظارت بر عملکرد کارورز و کارفرما در قالب این طرح دیده شده یا خیر؟ گفت: در این زمینه شیوه‌نامه‌ای به زودی تنظیم می‌شود؛ علاوه بر این بازرسان تامین اجتماعی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و روابط کار بر فعالیت بنگاه‌های تحت پوشش نظارت دارند.
 
وی با بیان اینکه واحدهای پذیرنده کارورزان هیچ تعهدی در قبال حذب قطعی کارورز در واحد مربوطه ندارند گفت: البته بر اساس گزارش‌های دریافتی ما از اجرای آزمایشی این طرح در سال گذشته، ۷۰ درصد کارورزان از سوی کارفرمایان جذب واحد مربوطه شدند.
 
مشاور وزیر کار همچنین از در نظر گرفتن مشوق‌های بیمه‌ای برای افزایش انگیزه کارفرمایان برای جذب کارورزان خبر داد و گفت: برای افزایش احتمال جذب این افراد و ماندگاری آنها در محیط کار، در صورت جذب کارورزان در واحد و بنگاه اقتصادی مربوطه، دولت تا ۲ سال ۱۰۰ درصد حق بیمه کارفرما را پرداخت خواهد کرد. بدین ترتیب کارفرمایان تا ۲ سال از پرداخت حق بیمه در قبال کارورزان معاف خواهند بود.
 
پیش‌بینی «ردیف اعتباری» برای طرح کارورزی در بودجه‌های سالانه

 
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار گفت: اگر یک توفیق نسبی در اجرای طرح کارورزی حاصل شود یکی از برنامه‌های ما تداوم اجرای این طرح است که پیش بینی اعتبارات مصوب در قالب بودجه‌های سنواتی برای تداوم طرح نیز هدف‌گذاری شده است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۴۲ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۶
۰
۰
یعنی نیروی کار مفت.یعنی هندوستان.یعنی تا یک سال فقط به این عنوان که تو کارورز هستی ماهی 300 تومن بهت بدن.حالا این 300 تومن در تمام کشوره یا نرخ تهرانه؟؟یعنی چقدر خنده داره خدایی!!یعنی الان کسی نیست بیاد این طرح افتضاح رو نقد کنه و وقتی عملیاتی شد و پدر مردم و جوونا رو درآوردن و سیر جوونای مردم رو به عنوان اینکه کارورز هستن دوشیدن و از سرمایه نیروی جوانی و قدرت بدنی اونا حداکثر استفاده رو کردن باید تازه از حالت کاروز خارج بشن و توسط کارفرما شوووت بشن.چرا؟؟چون کارفرما بعد یک سال کارورزی جوون بدبخت، میگه مگه سرم درد میکنه همینو بیارم پیش خودم کار کنه.میرم استخدام برا یه کارورز دیگه میزنم.و اون جووون بیچاره که یکسال به عنوان کارورز کار کرده تازه بدبختی هاش چند برابر میشه.چون دیگه هیچ کسی بعد از اون یک سال کارورز بهش کار نمیده.چون طبق قانون باید حقوق واقعی بگیره.ازون طرف هم هیچ کارفرمایی سراغ این جوونا نمیره و دوباره همون بدبختی ها شروع میشه با این تفاوت که هیچکسی از کسی دیگه خبر نداره و دولت طی 4 سال از تمام جوونا بهره کشی میکنه و هیچ.هر که هم اعتراض کنه میگن خب نیا.!!کلی جوون دیگه هست که به امید کار با حقوق واقعی حاضر هستن مجانی کار کنن در حالی که این چیزی جز سراب دولت روحانی نیست.فقط بهره کشیه!!استثمار جدیدیه که در ادامه دوران کاگزاران و اصلاحات به سبکی جدید پیاده میشه.
یعنی خدا بخیر کنه.!!
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها