کد خبر: ۴۱۹۶۸۵
زمان انتشار: ۱۸:۵۷     ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: به عنوان مکمل آقای روحانی و یاوری برای دفاع و پیشبرد راه اصلاحات و اعتدال به میدان آمدم.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، اسحاق جهانگیری کوه‌شایی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری عصر امروز در اولین برنامه انتخاباتی خود در رادیو ایران، ضمن تبریک عید مبعث رسول اکرم(ص)، گفت: انتخابات بزرگ و سرنوشت‌سازی در راه است و انتخاباتی است که هر کسی با ایفای نقش خود و رأی آگاهانه‌اش کاری می‌کند که در مقابل ملت بزرگ ایران و خدای متعال سربلند و پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: من هم می‌خواهم بگویم چرا به عنوان نامزد ریاست‌جمهوری دوازدهم حضور پیدا کردم.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به شرایط کنونی کشور، اظهار داشت: کشور در موقعیت حساسی قرار دارد، هم در حوزه سیاست‌خارجی و اوضاع جهانی و همچنین اوضاع منطقه‌ای که ما در آن قرار داریم. در موقعیت حساسی قرار داریم و ما از نظر توسعه‌ای در یک پیچ تاریخی قرار داریم، البته علاوه بر اینکه فرصت‌های کم نظیری پیش روی کشور ماست، باید بگویم که با تهدیدها و تنگناهای مختلفی نیز روبرو هستیم.

جهانگیری با معرفی خود و ارائه کارنامه سیاسی و اجرایی خود، تصریح کرد: سابقه، تخصص و توانایی دارم که احساس کردم باید آن را امروز در خدمت کشور و مردم قرار دهم. من فرزند محرومیت‌های این آب و خاک و فرزند ایرانم. با تلخی‌ها و شیرینی‌های این ملت زندگی کردم و از هزینه‌های فراوان این ملت و این کشور در سال‌های پیش از انقلاب تاکنون تجربه آموختم و چیزها یاد گرفتم.

وی ادامه داد: آموختم که برای برداشتن گام‌های رو به جلو چه باید کرد، همچنین آموختم برای عدم بازگشت به گذشته تلخ چه باید کرد.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: ما در این دوران تصمیم‌های مهمی اتخاذ کرده‌ایم. ما در این دوران تصمیم‌های مهمی اتخاذ کرده‌ایم. پایان جنگ تصمیم سرنوشت‌سازی برای کشور ما بود که حتما نقدهایی در تصمیم‌گیری برای پایان جنگ بود، اما هیچ کسی موافق برگشت به دوران جنگ نبود.

جهانگیری با اشاره به موضوع هسته‌ای خاطرنشان کرد: حتما چالش هسته‌ای یکی از مهمترین تصمیم‌هایی بود که کشور اتخاذ کرد که احتمالا عده‌ای هم نقدی بر آن دارند، ولی در عین حال هیچ کسی قبول ندارد که به دوران تحریم‌ها و تهدیدها برگردیم.

وی با اشاره به کاندیداتوری خود برای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم گفت: حال که نیاز به آمدنم است، آمدم. کشور 4 سال است که دوران سختی را با تدبیر و امید پشت سر گذاشته است. دولت آقای دکتر روحانی با استفاده از ظرفیت‌های ملی و توان کارشناسان برجسته دوران تهدیدها را گذراند و تحریم‌ها را کاهش داد، اما ما همچنان نیازمند ادامه همان سیاست‌ها و پایدار کردن آنها هستیم.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: ما امروز امنیت خوبی داریم و باید این امنیت را پایدار کنیم. ما گام‌های موثری در راه توسعه امنیت و آزادی برداشتیم، اما باید این گام‌ها را محکم‌تر و بلندتر برداریم.

جهانگیری در ادامه تأکید کرد: ما هم نیاز به استمرار داریم و هم نیاز به تحول، برخی از سیاست‌ها باید استمرار پیدا کند و برخی از اقدامات تحول‌گرایانه نیز باید در کشور انجام شود.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم در این سال‌ها مظلوم واقع شده، گفت: دولت یازدهم هنوز همه پتانسیل‌های کشور و همه توان ملت را برای رفع مشکلات به کار نگرفته و ما در میانه راه هستیم و نباید از راهی که آغاز کرده‌ایم، یعنی راه اصلاحات و عقلانیت برگردیم و باید این راه را ادامه دهیم.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان علل حضور خود در رقابت‌های انتخاباتی، اظهار داشت: با صلاح دید بزرگان اصلاحات و تأیید دکتر روحانی برای مسئولیت ریاست‌جمهوری به صحنه آمده‌ام.

جهانگیری تصریح کرد: البته بنده به عنوان یاوری برای دفاع و ادامه راه اصلاحات و همچنین به عنوان مکمل آقای دکتر روحانی اعلام آمادگی کردم.

وی گفت: بنده برای حل مسائل اساسی کشور، یعنی اشتغال و مبارزه با فساد فراگیر و همچنین تحقق برنامه‌های اقتصاد مقاومتی آمده‌ام.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به سابقه مدیریتی خود، تصریح کرد: بنده توفیق داشته‌ام که حل مشکلات را از جوانی یاد بگیرم و اهل عمل بوده و هستم. من سطوح مدیریتی را بدون هیچ رانتی پشت سر گذاشتم و از هیچ رانتی در دوره ترقی خود استفاده نکرده‌ام، چه از رانت خانوادگی و چه از رانت رفاقتی و هر چه داشته‌ام در راه آرمان‌هایم بی‌هیچ چشم داشتی گذاشته‌ام.

جهانگیری تأکید کرد: بنده هیچ وقت خود را طلبکار مردم و نظام و کشور ندانسته‌ام و همیشه خدمتگذار نظام و انقلاب بوده‌ام.

وی سابقه مدیریتی خود را شرح داد و گفت: من تجربه کاری را از دولت شهید رجایی آغاز کردم و در دوره مهندس موسوی و دوره مرحوم هاشمی‌رفسنجانی و دولت سیدمحمد خاتمی و هم اکنون نیز دولت دکتر روحانی سطوح مختلف مسئولیت از جهاد سازندگی دهستان و شهرستان تا نمایندگی مجلس، استانداری، وزارت و معاون اولی را تجربه کرده‌ام و امروز نیز افتخارم این است که توانسته‌‌ام به عنوان حلقه وصلی در بین نیروهای خدوم و دلسوز باشم.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اضافه کرد: بنده در این دوره تلاش کرده‌ام تا سیاست‌ها و دغدغه‌های رهبری را در اقتصاد مقاومتی با تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و وقت گذاشتن کافی به پیش بردم و همچنین عهده‌دار برنامه‌های توسعه‌ای دولت دکتر روحانی بوده‌ام و بر مسائل جاری کشور اشراف کامل داشته‌ام.

جهانگیری با اشاره به انتقاداتی که به دولت یازدهم می‌شود، گفت: من امروز کشور را آن چنان که سیاه و تیره نشان می‌دهند، نمی‌بینم، اما مسائل جاری اعم از مسائل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را جدی می‌دانم.

وی افزود: من آینده را نیز مبهم نمی‌بینم، بنده ظرفیت‌های کنونی کشور، نقاط قوت و ضعف‌ها و سیاست‌ها و برنامه‌ها را به دور از هر شعاری می‌شناسم و راه‌های برون رفت از آنها را هم به اعتبار تجربه این سال‌ها می‌دانم.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به خانواده خود، گفت: پدرم کارگر معدن بوده. کسانی که با معدن‌کاری آشنایی دارند، می‌دانند که کار در معدن جزو سخت‌ترین کارها در معدن محسوب می‌شود.

جهانگیری با اشاره به دوران تحصیلات خود تصریح کرد: بنده تحصیلاتم را در سیرجان طی کردم و از دوران تحصیل با نیروهای انقلاب بودم. شهید یاری که از شهدای هفتم تیر است، معلم ما بود. بنده دوره دانشگاه را در دانشگاه شهید باهنر کرمان بودم و در مبارزات دانشجویی شرکت می‌کردم و در یکی از تظاهرات‌های مردم کرمان علیه حکومت پهلوی در مقابل مسجد ملک مورد هدف گلوله قرار گرفتم که به فضل خدا زنده ماندم تا بتوانم خدمت کنم.

وی ادامه داد: دوران کارشناسی‌ارشد در دانشگاه شریف و دوره دکترا در دانشگاه علوم تحقیقات بودم. با پیروزی انقلاب، با چشیدن درد فقر و محرومیت به همراه دانشجویان به منطقه ریگان بم رفتیم و در کنار روستائیان خدمت به آنها را شروع کردیم، البته در آن زمان هنوز فرمان تأسیس جهاد از جانب امام‌خمینی(ره) صادر نشده بود.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اضافه کرد: با تأسیس جهاد، مسئولیت جهاد جیرفت و کهنوج را پذیرفتم که منطقه‌ای بسیار محروم، ولی با مردمانی بسیار صمیمی و دوست داشتنی بود. در این دو سال با جوانان عزیز آشنا شدم و فعالیت‌هایی در حاشیه شهرها انجام دادم.

جهانگیری افزود: به گفته امام راحل بذر انقلاب با جهاد سازندگی در دل روستائیان کاشته شد.

وی ادامه داد: بعد به کرمان آمدم و عضو شورای جهاد استان کرمان شدم و همزمان مسئول پشتیبانی جنگ جهاد بودم. با انتخابات مجلس دوم به عنوان کاندیدای شهر جیرفت انتخاب شدم و پس از اینکه موفق به حضور در مجلس دوم شدم، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شدم.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: همزمان با نمایندگی مجلس و با حکم آیت‌الله هاشمی که علاوه بر ریاست مجلس دوم، رئیس شورای عالی جنگ بود، به عنوان عضو گروه مشاوره مالی جنگ انتخاب شدم و پس از‌ آن در کمیته تخصیص ارز که مسائل مهم اقتصادی را مدیریت می‌کرد به خدمت‌گذاری مشغول شدم.

جهانگیری تصریح کرد: پس از آن به عنوان استاندار اصفهان منصوب شدم که یکی از مهمترین دوران خدمت من بود و در این مدت به توسعه استان و رابطه با هنرمندان و نخبگان این استان کمک شایانی شد. در سال 76 به عنوان وزیر معدن و فلزات انتخاب شدم که در آن دوره توسعه معادن از اهمیت بالایی برخوردار بود و به یاری خدا در این زمینه موفقیت‌های زیادی کسب شد و قانون معادن نیز در این دوره اصلاح شد. 

وی افزود: در برنامه سوم توسعه با ادغام وزارت معدن و فلزات به وزارت صنایع و با رأی مجلس به عنوان وزیر صنایع و معادن انتخاب شدم و در بیش از 5 سال وزارت صنایع، دستاوردهای باشکوهی به دست آمد که یکی از آنها رشد مستمر صنعت کشور و رشد دو رقمی در این بخش بود. همچنین در آن دوران رشد سرمایه‌گذاری صنعتی بسیار بالا بود و هر سال نیز از سال قبل بهتر می‌شد. در این دوران در بخش صنعت به اشتغال‌زایی کمک شایانی شد.

اسحاق جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در این دولت اقدامات اساسی در صنعت و معدن انجام گرفت، گفت: بنده از سال 84 تا 92 از مسئولیت کنار رفتم و مهمترین اقدام من در آن دوره این بود که ماهنامه صنعت و معدن را ایجاد کردم و از این طریق عقایدم را در اختیار صاحب‌نظران قرار دادم، البته در این مدت به کارهای شخصی خود پرداختم، چرا که فرصت مناسبی بود که به این کارهای شخصی توجه کنم. 

وی اضافه کرد: اما از سال 92 تاکنون که به عنوان معاون اول انتخاب شدم، دولت با مسائل بسیار جدی روبرو بود و بر همین اساس لازم بود اولویت‌های کشور را دقیقا مورد شناسایی قرار گیرد و اصلی‌ترین مسئله در این برهه حل مسئله هسته‌ای بود که به فضل الهی با انتخاب تیم دقیق توسط رئیس‌جمهور و همین‌طور تحت هدایت‌های مقام معظم رهبری پرونده هسته‌ای کشور حل شد و فرصت‌های جدیدی برای توسعه فراهم شد. 

معاون اول رئیس‌جمهور اقتصاد را از دیگر اولویت‌های دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: در سالی که دولت یازدهم روی کار آمد بی‌سابقه‌ترین تورم و رکود در کشور حاکم بود. در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی کشور با تورم‌های بالایی روبرو بود و حتی تورم 40 درصد داشته‌ایم، اما این در زمانی بود که رشد اقتصادی مثبت در کنار تورم بالا داشتیم و یا در مقطعی که رشد اقتصادی منفی بود تورم نیز در کنار آن پایین بود، اما در مقطعی که دولت روی کار آمد، تورم بالا همراه با رشد منفی اقتصادی بود که این نوع وضعیت در اقتصاد 40 ساله کشور بی‌سابقه بود. 

جهانگیری با بیان اینکه دولت در زمان کوتاهی موفق به سامان دادن این وضعیت شد به گونه‌ای که در سال جاری تورم تک رقمی شد، اقتصادی مقاومتی را مورد توجه قرار داد و افزود: در این مقطع سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی بسیار به کمک دولت آمد. اساس اقتصاد مقاومتی برای این بود که اقتصاد کشور در برابر تکانه‌های خارجی مقاوم باشد و همین‌طور از تنش‌های بین‌المللی آسیب نبیند، به همین دلیل اقتصادی مقاومتی را در 5 رویکرد اصلی به صورت جدی ادامه دادیم. 

وی تصریح کرد: امروز بعد از گذشت 2 سال از اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دستاوردهای بسیار مهمی در این زمینه کسب کردیم. در زمینه نفت و گاز تمرکز اصلی در موضوع اقتصادی مقاومتی این بود که برداشت‌مان را در مقابل خارجی‌هایی که از میادین مشترک برداشت داشته‌اند به تعادل برسانیم و امروز با افتخار اعلام می‌کنیم که سهم و حق ملت ایران را به اندازه‌ای که باید از میادین مشترک برداشت شود از اوایل امسال گرفته‌ایم و برداشت می‌کنیم. 

معاون اول رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش موضوع کشاورزی و تلاش دولت برای تامین امنتی غذایی مردم را مورد توجه قرار داد و گفت: در سال 95 بیش از 3 میلیون مازاد گندم داشتیم.

جهانگیری با بیان اینکه در بخش آب و برق دولت گام‌های بسیار بلندی برداشت، مسئله آب را از مهمترین چالش‌های پیش روی ملت ایران دانست و اضافه کرد: درباره مسئله آب در آینده بیشتر صحبت خواهیم کرد. 

وی در تشریح دستاوردهای دولت در حوزه صنعت نیز اظهار داشت: در سال 95 راه‌اندازی 7500 واحد تولیدی که با ظرفیت پایین و یا راکد بودند را مورد هدف قرار دادیم و تا پایان سال 95 بیش از 23000 واحد تولیدی را فعال کردیم. همچنین 5400 واحد صنعتی که 60 درصد پیشرفت‌شان انجام شده بود را تکمیل کردیم. 

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به موضوع سلامت ادامه داد: یکی از دغدغه‌های اصلی ملت ایران این بود که کسانی که به بیمارستان مراجعه می‌کردند بیشتر از آنچه از رنج بیماری ناراحت باشند از رنج هزینه‌ها ناراحت بودند و به همین دلیل دولت گام بلندی در این زمینه برداشت و هزینه پرداخت از جیب مردم از 37 درصد به بیش از 8.5 درصد کاهش پیدا کرد و در کنار آن پزشکان متخصص در مناطق محروم حضور پیدا کردند.

به گفته جهانگیری، دولت یازدهم در حوزه آموزش و پرورش نیز گام‌های بسیار بلندی برداشت.

وی توسعه روستایی را از مهمترین جهت‌گیری‌های توسعه کشور در آینده توصیف کرد و گفت: متاسفانه در جلسه شورای عالی آب مطرح شد که بیش از 6 هزار روستای کشور با سخت‌ترین شکل ممکن و از طریق تانکر به آب آشامیدنی دست می‌یابند و به فضل الهی در سال 95 در این زمینه گام بلندی برداشتیم و بیش از 10 هزار روستا را در این مسیر ساماندهی کردیم. 

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به دستاوردهای دولت در زمینه گازرسانی به روستاهای محروم مسائل زیست محیطی را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: دولت یازدهم و دوازدهم باید مسئله محیط زیست را در راس امورات قرار دهد. امروز ریزگردها مردم خوزستان را اذیت کرده و برنامه‌ریزی دقیقی برای مسائل زیست محیطی کشور تهیه شده که وقت مناسب توضیح داده می‌شود. 

جهانگیری با اشاره به مسئله بیکاری در کشور، ادامه داد: ما با حجم قابل توجهی از نیروهای جوان تحصیل کرده جویای کار بیکار روبرو هستیم، امروز بیش از 5 میلبیون دانشجو در کشور در حال تحصیل هستند که این تعداد دانشجو برای کشورهای در حال توسعه می‌تواند فرصت خوبی باشد که متاسفانه امروز هر خانواده دغدغه بیکاری فرزندان خود را دارند. معتقدیم باید بدون شعار مسئله بیکاری در راس مسائل اصلی قرار گیرد و با عنایت به تجربه‌ای که دردنیا و در داخل در این زمینه اندوخته شده راهی جز تولید و سرمایه‌گذاری اشتغالزا نداریم. 

وی مسئله گردشگری را مورد توجه قرار داد و با انتقاد از حوادث رخ داده برای سفارت عربستان در تهران، تصریح کرد: متاسفانه با حمله و اشغال سفارت عربستان میزان گردشگری در ایران کم شد، ما باید به سمت حل مشکلات با کشورهای منطقه برویم. 

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما نیاز به امنیت سرمایه‌گذاری در کشور داریم، گفت: همه قوا نیروهای امنیتی و دستگاه‌های نظارتی و قوانین کشور باید در راستای تقویت امنیت سرمایه‌گذاری باشد. نمی‌شود و نمی‌توان از بیکاری به عنوان دغدغه مردم بگوییم و در پی جستجوی راهکار و سرمایه‌گذاری باشیم، اما الزامات سرمایه‌گذاری را رعایت نکنیم، بنابراین امنیت سرمایه‌گذاری از جمله الزامات است. 

جهانگیری در ادامه لغو قوانین زائد و اعطای مجوزهای ساخت محدودکننده، از مهمترین کارها برای تامین امنیت سرمایه‌گذاری دانست و گفت: دولت یازدهم دفتری را برای بهبود کسب و کار در وزارت اقتصاد و امور و دارایی شکل داد و این دفتر باید در دولت دوازدهم مورد توجه جدی قرار بگیرد. 

وی در ادامه فقرزدایی را از دیگر موارد مورد توجه در برنامه‌های خود دانست و افزود: در دولت یازدهم اقدامات مهمی در جهت کمک به افراد تحت پوشش کمیته امداد انجام گرفت، اما باید کار جدی‌تری در این زمینه صورت گیرد. آسیب‌های اجتماعی باید در اولویت قرار گیرند. اعتیاد جامعه را رنج می‌دهد و باید با اعتیاد و معتاد برخورد مناسب صورت گیرد و در کنار آن نیز به خانواده‌های معتادین به شکل مناسب رسیدگی شود. 

معاون اول رئیس‌جمهور توجه به حاشیه‌نشین‌ها را از دیگر موارد مورد توجه دانست و گفت: بیش از 11 میلیون در حاشیه شهرهای بزرگ قرار دارند و باید در این زمینه برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد. 

جهانگیری گفت: باید وضعیت به گونه‌ای باشد که همه مدیران و نیروهای مدیر کشور بدون اینکه به کدام نیروی سیاسی وابستگی داشته باشند امکان خدمتگذاری در دولت برای آنان فراهم شود؛ هیچ کسی نباید یک مدیر را به دلیل گرایشش از صحنه خدمتگذاری بیرون کند. 

وی در پایان جایگاه رئیس‌جمهور در کشور را مورد توجه قرار داد و افزود: ریاست جمهور و رئیس‌جمهور مهمترین جایگاه بعد از رهبری در کشور است. تصمیم رئیس‌جمهور در سرنوشت کشور و آینده کشور موثر است. با شعار و شعارها نمی‌توان راجع به رئیس‌جمهوری تصمیم گرفت. سابقه گذشته و تجربه رئیس‌جمهور باید آگاه به امور کشور باشد و از قدرت تصمیم‌گیری برخوردار باشد و همه اینها برای کشور تعیین‌کننده است.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
Netherlands
۰۰:۴۵ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۶
۰
۰
اموزش وپرورش با عریضی طویلی را در یک سطر توضیح دادو....همه کارها مثل ان است
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها