به گزارش پایگاه 598، محبوبه ابریشمکار دستیار تخصصی طب سنتی، در گفتوگو با فارس، در خصوص
آشهایی که مناسب فصل بهار هستند و به پاکسازی بدن کمک میکنند، گفت: یکی
از این آشها، آش غوره است، به این صورت که کمی گوشت آبپز را با مقداری
کدو، گشنیز و اسفناج و یک قاشق غذاخوری عدس و جو و برنج بپزید و در دقایق
آخر آبغوره به آن اضافه کنید. همچنین میتوانید کمی نمک و ادویه یا شکر به
آن اضافه کنید. (در افرادی که مزاج گرم و تر دارند و یا عضلانی هستند
میتوانند این آش را بدون گوشت تهیه کنند.)
وی افزود: آش سماق نیز مانند آش غوره تهیه میشود ولی در آن به جای افشره
غوره، سماق استفاده میشود، میتوان به این مخلوط مقداری چغندر و هویج هم
اضافه کرد، همچنین با گوشت گرد شده کوچک(قلقلی) هم تهیه میشود.
ابریشم کار اضافه کرد: آش ریواس، آش آلو و تمر هندی و سیب ترش نیز از آشهای بهار هستند که تفاوت آنها فقط در افزودن نوع ترشی است.
این متخصص طب سنتی گفت: توجه کنید در کسانی که دچار یبوست هستند آش غوره و
سماق با احتیاط مصرف شود و در صورت بروز یبوست در هر پیاله دو قاشق روغن
زیتون اضافه کنند.
وی افزود: اگر تمایل به پاکسازی بدن و کبد دارید آشهای ملین ترش مانند آلو
و تمرهندی را آبکی و به همراه روغن بادام یا زیتون تهیه کنید و سه روز به
جای هرگونه غذا از این آش استفاده کنید.
این متخصص طب سنتی، مصرف لواشکهای بهداشتی و خانگی را برای فصل بهار بسیار
مناسب دانست و گفت: از این لواشکها برای پذیرایی استفاده کنید،
همچنین میتوانید به تناسب سلیقه بجای شیرینی و آجیل از کاهو و سکنجبین و
شربتهای آلبالو، لیمو، خیار، گلاب، عرق-کاسنی، سکنجبین و تخم خرفه برای
پذیرایی استفاده کنید؛ با مصرف این خوراکیها احساس سبکی و آرامش خوبی را
تجربه خواهید کرد.