ربیعی سازمان تأمین اجتماعی را سازمانی بسیار سالم دانست و گفت: دکتر نوربخش مدیرعامل این سازمان نیز بسیار سالم و پرانرژی و خلاقانه در این حوزه فعالیت کرده و تربیت شده در این سازمان است.
وی گزارشی از حوزههای مختلف کاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه داد و تأکید کرد: وقتی به پشت سر نگاهی میاندازیم میبینیم که در سه سال گذشته خدمات اجتماعی بسیاری انجام دادیم اما متأسفانه مسئلهای که وجود دارد این است که اندازهگیری خدمات سازمانهای اجتماعی کاری دشوار است و خطکشی برای آن وجود ندارد اما با تلاش شما کارکنان سازمان تأمین اجتماعی بهعنوان سرمایههای ارزشمند اجتماعی بسیاری از امور انجام شد.
ربیعی ادامه داد: ادعا نداریم که اکنون بازنشستگان زندگی بسیار خوبی دارند اما با شیبی که برای افزایش حقوقها در نظر گرفتیم شکاف میان دریافتی و تورم برای این گروه از افراد جامعه کاهش پیدا کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: دستمزد کارگری نیز جهتگیری خوب و درستی داشت و ١٢ هزار خانواده دارای دو معلول به بالا را صاحب خانه و از زنان سرپرست خانوار حمایت کردیم. در این سه سال با افزایش حدود 35 تا 40 درصدی سرپرستی فرزندان سازمان بهزیستی از سوی خانوادهها روبهرو بودیم و شعار بهزیستی جامعهمحور بهجای بهزیستی دولتمحور را با بردن بهزیستی به خانواده محقق کردیم.
وی اضافه کرد: بالغ بر 90 درصد غربالگری شنوایی و بینایی انجام دادیم و امسال نیز غربالگری ژنتیک را محقق میکنیم که برای انجام هر یک از این امور رنجها و دشواریهای زیادی کشیدیم.
ربیعی خاطرنشان کرد: امروز در سازمان تأمین اجتماعی صاحب نظریه هستیم و در این دولت بینش صحیح در حوزه رفاه وجود دارد و با تلاش شما کارکنان زحمتکش توانستیم طرح تحول سلامت را با بیمه ١١ میلیون حاشیهنشین فقیر عملی کنیم که همه اینها را مدیون شما همکاران عزیز در بخش درمان هستیم؛ در شورایعالی بیمه نیز تمام تلاش خود را به کار بستیم تا در این حوزه نیز رفتارهای قابل قبولی از خود به یادگار بگذاریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به فعالیتهای مهم انجامشده در بخش مقابله با آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: این اقدامات در سایه تأمین اجتماعی و چند سازمان دیگر مانند بهزیستی و... بهشکل هوشمند انجام شد و این اقدامات و نظریهها مورد تأیید مقام معظم رهبری قرار گرفت بهطور مثال قابل قبولترین امر در حوزه آسیبهای اجتماعی ریشهیابی دلایل طلاق بود؛ مردم بهطور سنتی فکر میکنند بیکاری و اعتیاد ریشههای طلاق هستند و این در حالی است که با تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیدیم که با تغییر دیدگاهها و ساختهای قدرت در خانوادهها، زوجها مهارت گفتوگو با یکدیگر را ندارند و ناسازگاری شش ماه اول ازدواج منجر به بسیاری از جداییها شده و این در حالیست که بیکاری و اعتیاد در رتبه چهارم دلایل طلاقها قرار گرفت.
وی گفت: در حوزه اشتغال نیز نظریه آوردیم و بهتعبیر یکی از وزرا در این حوزه پارادایم ایجاد کردیم؛ ما همواره در حوزه تأمین اجتماعی مورد جفا بوده و هستیم؛ سازمان تأمین اجتماعی همچنین در بخش الکترونیک پیشتاز بوده و امید دارم در این حوزه پیشرفت بیشتری داشته باشیم.
ربیعی تصریح کرد: در سال ٩٦ تصمیم بزرگی داریم و میخواهیم از بنگاهداریهای زیادی خارج شویم و ساختارها را در سرمایهگذاری تغییر دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کارکنان این سازمان خواست در سال جدید نیز برنامهریزیها در راستای افزایش احترام به مراجعهکنندگان باشد و این امر را شعار امسال خود قرار دهند.
نیاز داریم مردم ما خوشبختتر زندگی کنند
ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نیاز داریم که مردم ما خوشبختتر از این زندگی کنند و باید برای سالها، عقلانیت در کشورمان جاری شود و برای رسیدن به این هدف نیازمند مدارا، عقلانیت و تدبیر هستیم.
وی اضافه کرد: عدهای میگویند هنوز بسیاری از کارهایی که در این دولت انجام شده، نتوانسته در زندگی مردم پرمعنا شود، خوب، این امر طبیعی است چرا که خیلی از کارهای بزرگ در کوتاهمدت تأثیر خود را نشان نمیدهند و در دنیا با پدیده رشد بدون اشتغال روبهرو هستیم و باید برای پررنگ شدن کارهای انجامشده همه به هم کمک کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: حالا عدهای موضوع یارانه 250 هزار تومانی را مطرح کردهاند و این امر بازی با نیازهای مردم و ایجاد رضایت آنی و غیرممکن است؛ ما بهجای این سخنان به دورهای طولانی از عقلانیت و سختکوشی نیاز داریم.
ربیعی گفت: بسیاری از تصمیمهای بدون عقلانیت و تنها برای ایجاد رضایت لحظهای در دولت قبل گرفته شد این در حالی است که ما در جلسه غیرعلنی مجلس ابعاد مختلف کار سازمان تأمین اجتماعی را به نمایندگان توضیح دادیم و موضوع بحران صندوقها را مطرح کردیم و خوشبختانه این امر بهعنوان یکی از مسائل مهم و کلان کشور مورد اهمیت قرار گرفته است.
وی در پایان سخنان خود بر اهمیت توجه به خانواده تأکید کرد و گفت: خانواده اصلیترین کانون آدمهاست و باید مکانی باشد برای کاهش غمها و آرامش گرفتن انسانها.