کد خبر: ۴۱۷۱۸۴
زمان انتشار: ۱۸:۳۴     ۱۱ فروردين ۱۳۹۶
اخیراً یکی از فعلان حوزه طب سنتی مدعی شده که «حجامت» به اندازه فست فود مضر است! دکتر «رضا منتظر» پژوهشگر و متخصص طب سنتی، مطلب کوتاهی درباره طرح این ادعاهای بی‌پایه منتشر کرده است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، اخیراً مطلبی در قالب مصاحبه با یکی از فعلان حوزه طب سنتی در یکی از خبرگزاریهای کشور درباره حجامت منتشر شده که در این آن ادعا شده که «حجامت، درمان و پیشگیری از هیچ بیماری نیست»؛ این فرد در مطلب خود بدون ارائه کوچکترین سندی مدعی شده «متخصصان طب سنتی بر این عقیده هستند که حجامت برای احوال جامعه مضر است.»

در پاسخ به ادعاهای مطرح شده اخیر درباره حجامت، دکتر «رضا منتظر» پژوهشگر و متخصص طب سنتی که صاحب تألیفاتی از جمله «طب اسلامی گنجینه تندرستی» و «طب ایرانی در آینه تاریخ» است و به عنوان نخستین فردی که در کشور پایان‌نامه‌ رشته پزشکی خود را با موضوع "طب اسلامی و بررسی آزمایشگاهی بر روی حجامت" ارائه کرده است، مطلبی را منتشر کرده که در ادامه آمده است:

«دوستان، متن سخنان یک پزشک در مورد حجامت را ارسال کردند که خبرگزاری ... منتشر شده ... از شما چه پنهان، بنده در این سخنان هیچ‌ مطلبی که ارزش پاسخ دادن داشته باشد، نیافتم و حیفم آمد تا وقت عزیز را به حرفهایی اختصاص دهم  که بر خلاف نام و نشان گوینده آن‌ خالی از برهان است.

فقط یک‌ نکته تاسف‌بار است و آن اینکه این پزشک، عنوان متخصص طب سنتی را یدک‌ می‌کشد و ظاهراً عضو انجمن علمی طب سنتی است و این نکته می‌تواند مردم‌ را در تشخیص به اشتباه بیندازد.

به عبارت دیگر، جاهل بودن انسان به یک موضوع شاید فی‌نفسه اشکالی نداشته باشد اما وقتی عنوان متخصص طب سنتی را دارد و خود را به انجمن علمی طب سنتی منتسب می‌داند مسئله‌ساز می‌شود؛ خوب است ایشان که با اعتماد به‌نفس و بدون احساس نیاز به ارائه سند و مدرک، دهان به تهمت آلوده است به این سؤالها هم پاسخ دهد:

1. از روایات و سخن پیامبر اکرم و اهل بیت علیهم‌السلام چیزی نمی‌گویم چون میدانم‌ در مجموعه وزارت بهداشت و دانشکده‌های طب سنتی اعتقادی به طب اسلامی و روایات طبی وحود ندارد اما آیا ایشان بحث حجامت را در منابع طب سنتی هم نخوانده است؟ نوشته‌های واضح حکمای طب سنتی مثل رازی و بوعلی سینا و جرجانی را در مورد خواص متعدد حجامت ندیده است؟

2. آیا این حرفها را اساتید دانشکده طب سنتی به ایشان آموخته‌اند؟ و آیا در انجمن علمی طب سنتی که معلوم نیست چه افرادی بر اساس چه سابقه و کار علمی در آن حضور دارند، این حرفها گفته می‌شود؟ در این صورت باید به این تشکیلات تبریک گفت که خروجی کارشان افرادی شده که بسیار قویتر از برخی پزشکان متخصص که هیچ اعتقادی به طب سنتی ندارند، تیشه به مبانی طب سنتی می‌زنند.

3. آیا از منابع طب سنتی که بگذریم ایشان زحمت به خود نداده که یک search در مقالات علمی منتشر شده در مورد حجامت انجام دهد؟

4. ایشان گفته حجامت به اندازه فست فود مضر است! آیا یک‌ چهره علمی چنین باید سخن بگوید؟ مثل فست فود یعنی چه؟ یعنی مثلا اگر کسی حجامت کند، چاق می‌شود یا چربی و غلظت خون پیدا می‌کند یا سرطان می‌گیرد؟

5. سخن آخر اینکه واقعا تاسف‌بار است که خبرگزاری منتشرکننده این مطلب، به جای درج مطالب مستند در مورد حجامت به انتشار نظرات شخصی پزشکی که مشخص است هیچ تحقیق علمی در این مورد انجام‌ نداده، می پردازد؛
شما با این کار  بیشتر از هر نتیجه دیگری به‌ اعتبار خود لطمه می زنید.

آیا نباید قبل از انتشار سخن یک نفر ولو پزشک طب سنتی از صبغه‌ و میزان کار علمی و عملی او در این موضوع سوال کنید، آیا نباید حداقل  از او برای ادعاهایش مستندات بخواهید؟ یعنی عرصه رسانه و اطلاع‌رسانی به مردم این قدر ولنگار شده است؟»

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۸
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
یاسر
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۰۵ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۶
۱۲
۲
اکثر اطبا میدانند که اگر مردم به خواص و مزایای بی شمار حجامت که سیره و سنت نبی مکرم اسلام و امامان معصوم علیهم صلوات الله بوده عمل کنند کار وکسب اطبا کم رونق می شود لذا مخالفت میکنند.
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۲۷ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۶
۱۱
۱
کلا در ایران بخاطر جیب دکتران علاقه ای به پیشگیری وجود نداره
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۲۲ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۶
۱۰
۲
من از سال 1377با حجامت آشنا شدم به نظر بنده حجامت یک موهبت الهی است که نصیب هر کسی نمی شود
پاسخ
یک اراکی
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۱۹ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۶
۳
۱
به نظرم انتخاب نام طب سنتی نام مناسبی نیست و باید به این نکته توجه داشت که این طب که بر پایه ی دانش اسلامی است اتفاقا بایستی در زمره ی مدرن ترین شیوه های طب قرار گیرد. پس پزشکان گرامی که در این حوزه فعال هستند خود را از بهره گیری از شیوه های مدرن برای ارتقای دانش خود و تکمیل آن و اثبات دستورات محکم پزشکی اسلامی و توسعه ی آن محروم ننمایند. نباید به دنبال ایجاد یک شکاف بین طب اسلامی و مطالب صحیح طب غیراسلامی بود. حرف درست را هم باید اثبات نمود و هم باید پذیرفت.
پاسخ
یه سید
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۷ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۶
۶
۱
این آقای دکتر احتمالا منتظرن که این درمان از اون ور آب به کشور وارد بشه بعد به تعریف وتمجید بفرمان آقای دکتر میدونی در حال حاضر که شما این مطالب رو فرمایش میکردین در کشور آلمان در یک جای کوهستانی و خوش آب وهوامشغول تحیقیق بر روی حجامتن واز اون دهکده مثل یه دژنظامی احفاظت میکنن .مثلا جریان گیاه آویشن .ابتدا آلمان شربت اونو درست میکنه و بعد شرکتهای داخلی تازه بیدار میشن و شروع به تولید میکنن و.....اینها افرادی هستن که معتقدن مرغ همسایه غازه ...
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۳۸ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۶
۹
۱
وقتی کسی که حجامت می کنداحساس بهبود در روند بعضی از بیماری هایش می کند پس معلوم می شود مضر نیست
پاسخ
میثم
United States
۰۰:۵۳ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۶
۵
۱
سلام
میگم یه نگاهی به خودت بنداز و یه نگاهی به بوعلی سینا و جرجانی
برو خجالت بکش ای فریفته غرب
پاسخ
داریوش امیری
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۶ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۶
۴
۰
آقا بیا ام آر آی داریم ، سی تی داریم ، جراحی چند مرحله ای داریم ؛ دارو چند عوارضه ملس داریم ، بخر مرگشو ببر. اصلا میدونی چیه ! تو پول بده ، بمیره و بده.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها