"سرگئی سوداکوف" کارشناس مسائل سیاسی در زمینه آمریکا و استاد آکادمی علوم نظامی روسیه در مصاحبه با رادیو «اسپوتنیک» در این رابطه یادآور شده است که ایران در حال تقویت مواضع خویش در منطقه است و این مسئله تنها عامل اقتصادی نیست، بلکه نزدیکی به روسیه و چین هم در این خصوص دخیل است.
سوداکوف گفت: «موقعیت ایران در منطقه اخیرا بسیار تقویت شده است. ما شاهد هستیم که ایران در مقایسه با سه، چهار سال قبل، اعتماد به نفس بیشتری یافته و در منطقه بسیار راحت تر از گذشته عمل می کند. این مسئله تنها به عوامل اقتصادی مربوط نمی شود و برای مثال نزدیکی این کشور به دو قدرت جهانی، یعنی چین و روسیه نیز در این امر موثر بوده است. جمهوری اسلامی از روسیه سامانه های تدافعی خوبی مانند «اس-300» تحویل گرفته است و روابط مسکو و تهران را تقریبا می توان مشارکتی نامید. ما همچنین می بینیم که ایران در اتئلافی منطقه ای همراه با روسیه در زمینه حل و فصل مناقشه در سوریه فعالانه همکاری دارد و به همراه نیروهای دولتی سوریه هم در برابر گروههای تروریستی عملیات نسبتا موفقیت آمیزی را انجام داده است. در واقع ایران مواضع خویش در خاورمیانه را تقویت کرده و شروع به سربلند کردن در منطقه نموده است.»
به عقیده این کارشناس برجسته، اظهارات اخیر وزیر دفاع ایران، در حقیقت هشدار به واشنگتن است. وی افزود: «دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ایران را دولتی تروریستی نامیده است. چنین ادعایی نیاز به اثبات دارد و نمی توان به راحتی کشوری را متهم کرد. مقامات تهران به خوبی درک می کنند که دولت جدید آمریکا ممکن است دست به اقدامات تندی و حتی اقدام نظامی علیه ایران بزند. و دقیقا به همین دلیل هم وزیر دفاع ایران نسبت به هر نوع تجاوز نظامی از سوی آمریکا هشدار می دهد.»
سرگئی سوداکوف با بیان اینکه «تهران سعی دارد به واشنگتن بفهماند که باید آمادگی نظامی ایران برای هر نوع مناقشه را خوب ارزیابی کند»، می گوید: «وزیر دفاع ایران بطور واضح یک نکته را گوشزد کرده است: آمریکا باید از سرزمین نیاکان ما و از خلیج فارس خارج شوند، جایی که آن را اشغال کرده و در حال سرقت منابع طبیعی آن است و این منطقه جای آنها نیست. چنین سخنان تندی، ضربه محکمی به دیپلماسی آمریکا تلقی می شود. این به منزله آن است که اگر آمریکا چنین سیاستی را ادامه داده و ایران را همچنان حامی تروریسم بنامد، این وضعیت ممکن است به مناقشه داغی منجر شود. و اینجاست که رهبران آمریکا باید توان نظامی و امکانات خود را به خوبی ارزیابی کرده و به این سئوال صادقانه پاسخ بگویند که آیا واقعا تمایل دارند که خود را درگیر چنین مناقشه ای با ایران کنند؟»
این کارشناس برجسته همچنین با یادآوری اینکه «همه می دانند که درگیری نظامی بین ایران و آمریکا عواقب فاجعه آمیزی نه تنها برای منطقه، بلکه برای کل جهان به دنبال خواهد داشت»، افزود: «باید یک واقعیت ساده را مورد توجه قرار داد: آمریکا ممکن است هر چقدر که می خواهد ایران را تهدید کند، ولی جنگ واقعی با ایران، برای همه جهان دردناک خواهد بود. چنین جنگی کل منطقه خاورمیانه را دچار بی ثباتی کرده و شکاف غیرقابل اجتنابی بین کشورهای جهان بوجود خواهد آورد. چنین جنگی را نمی توان با جنگ در افغانستان یا عراق مقایسه کرد و ابعاد آن بسیار گسترده تر خواهد بود.»