به گزارش پایگاه 598، عباسعلی نورا کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار بازرگانی خبرگزاری فارس و در پاسخ به این سؤال که شاخصهای کلان اقتصادی را در دولت فعلی چگونه ارزیابی میکنید، گفت: آمار و ارقام در بخش کلان موید بدست آوردن دستاوردهای مثبتی در شاخصهای کلان اقتصادی است، اما از آنجا که نسبت درآمدها به هزینهها کاهش یافته، مثبت شدن شاخصهای اقتصادی در سبد خانوار مشاهده نمیشود و مردم فقیرتر شدهاند.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رشد اقتصادی در سال 95 افزود: این رشد ناشی از افزایش درآمدهای نفتی بعلت بالا رفتن قیمت نفت نسبت به سال 94 و همچنین افزایش فروش نفت بود.
وی با بیان اینکه افزایش درآمدهای نفتی اثری روی اقتصاد و اشتغال نداشته، بیان داشت: اگرچه براساس آمار و ارقام تورم در مجموع یک رقمی شده اما تورم در سبد خانوار و کالاهای اساسی و مصرفی مردم همچنان بالاست.
نورا در پاسخ به این سوال که آیا سیاست تحریک تقاضای دولت برای خروج از رکود سیاست درستی است، گفت: تحریک تقاضا یکی از شیوههای رایج در دنیا برای خروج از رکود است، اما شیوه تحریک تقاضا در ایران منجر به خروج از رکود نمیشود.
این کارشناس اقتصادی افزود: پرداخت تسهیلات با سود 18 درصد نه تنها منجر به تحریک تقاضا نمیشود بلکه قدرت خرید را بیشتر کاهش میدهد و به رکود دامن میزند.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نظام سیستم پولی و مالی در ارتباط با خروج از رکود هماهنگ نیست، بیان داشت: در صورت عدم هماهنگی دو سیستم مالی و پولی، تحریک تقاضا هم جواب نمیدهد.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه برای خروج از رکود باید روشهای دیگری را هم تجربه کرد، افزود: با تفکر اقتصاد دولتی، برون رفت از رکود بسیار سخت است.
وی با بیان اینکه اقتصاد به ظاهر خصوصیسازی شده، گفت: سیاستهای اصل 44 قانون اساسی در گذشته درست اجرا نشده، اکنون هم درست اجرا نمیشود.
نورا در پاسخ به این سوال که عملکرد دولت در زمینه تجارت چگونه بوده است، گفت: نمیتوان در نظام اقتصادی که رکود بر آن حاکم است برای صادرات نقشی ایفا کرد.
وی با بیان اینکه صادرات بهبود یافته است، گفت: این افزایش صادرات از محل فروش منابع اولیه مانند نفت و مواد معدنی است .
استاد دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سایه سیاست را باید از سر اقتصاد برداشت، افزود: رنج اقتصاد ما عدم شفافیت در شاخصهای اقتصادی است.