کد خبر: ۴۱۴۱۷۳
زمان انتشار: ۱۵:۴۴     ۰۴ اسفند ۱۳۹۵
در کمتر از یک ماه مانده به شب عید، قیمت هرکیلوگرم پرتقال جنوب در سطح خرده فروشی تا ۹ هزار و ۵۰۰ تومان و نارنگی جنوب تا ۷ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش یافته است و به قیمت کاذبی به فروش می‌رسد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، قیمت مرکبات در کمتر از یک ماه مانده به پایان سال دوباره افزایش افسارگسیخته را تجربه می‌کند و قبل از واردات و توزیع پرتقال‌های تنظیم بازار، برای مردم خودنمایی کرده و نرخ خود را به رخ می‌کشند.

قیمت بالای پرتقال و نارنگی در بازار که با نرخهای کاذبی نیز به فروش می‌رسد شرایط  خروج خود از سبد مصرفی مردم فراهم کرده است.

 بنابراین گزارش، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره‌بار در این ارتباط به تسنیم گفت: "نرخ میوه از سه شنبه ارزان می‌شود".

حسین مهاجران با اشاره به استددلال‌های گرانی از جنس بارندگی افرود: نرخ میوه، سبزی و صیفی در یک هفته گذشته به دلیل بارش شش روزه باران و توقف ورود این محصولات از جنوب کشور افزایش کاذبی یافته است اما از روز سه شنبه دوباره به نرخ قبلی خود بر می‌گردند.

نرخ انواع میوه
بنا بر گزارش میدانی تسنیم، هرکیلوگرم پرتقال تامسون جنوب 7850تومان، پرتقال رسمی جنوب 3900تومان، پرتقال توسرخ جنوب 8300تومان، پرتقال ریز آبگیری جنوب 2800در مناطق مرکزی شهر تهران به فروش می‌رسد.

قیمت مرکبات شمال اما وضعیت به‌مراتب بهتری برای مصرف کنندگان دارد به‌طوری‌که پرتقال توسرخ شمال 4800تومان، تامسون شمال 2600تا 3500 تومان به فروش می‌رسد.

بنابراین گزارش قیمت نارنگی‌های جنوب نیز که در غیاب نارنگی شمال یکه تازی می‌کنند و دست‌کمی از  قیمت پرتقال ندارند به‌طوری‌که هر کیلوگرم نارنگی تخم پاکستانی 7700 و نارنگی بندری 14500تومان به فروش می‌رسد.

سایر مرکبات اما قیمت متعادل‌تری در مقایسه با نارنگی و پرتقال دارند به‌طوری‌کههر کیلوگرمگریپ‌فروت 4300و لیمو شیرین 3750در سطح خرده‌فروشی به فروش می‌رسد.

بنابراین گزارش قیمت هر کیلوگرم انار شیراز 4800، سیب سفید و قرمز مرغوب 4400تا 4700تومان، خیار جالیزی 2400 ،گوجه جنوب 1950و سیب فرانسه 15000تومان به فروش می‌رسد.

بنابراین گزارش فارغ از استدلال‌های اتحادیه فروشندگان میوه و تره‌بار درباره دلایل کاذب بودن قیمت میوه در کشور باید توجه داشت که بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار 100هزار تن پرتقال برای تأمین میوه شب عید در کنار خرید محصول داخلی وارد می‌شود، همچنین مطرح است 600هزار تن پرتقال ترکیهنیز درراه ایران قرار دارد.

به وجود اینکه بخشی از مرکبات شمال کشور دچار سرمازدگی شد و مسئولان جهاد کشاورزی بر کفایت تأمین بازار از تولید داخلی تأکید داشتند، اما باید در نظر داشت  مرکبات شمالی که در بازار عرضه می‌شود عمدتا کیفیت نامناسبی دارد.از طرفی نیز باید توجه کرد بخش مهمی از دلیل گرانی فروشی مرکبات در بازار مصرف، ناشی از عدم وجود نظارت‌های لازم بر قیمت میوه در سطح عمده و خرده‌فروشی است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها