کد خبر: ۴۱۲۷۲۸
زمان انتشار: ۱۴:۵۳     ۲۴ بهمن ۱۳۹۵
وزیر راه و شهرسازی از وجود ۱۰۰ میلیارد دلار خانه خالی در کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، عباس آخوندی گفت:در این دوره یک ماموریت بزرگ داشتیم و آن هم آواربرداری از سیاست‌های ناکارآمد بخش مسکن بود، مهم این نیست که فقط آمار بدهیم چند واحد ساخته شده؛ بلکه مهم این است که بگوییم چند واحد برای متقاضی واقعی احداث شده است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وجود ۶۵۰ هزار واحد مسکونی خالی در سال ۱۳۸۵، گفت: در سال ۱۳۹۰ تعداد خانه‌های خالی به یک میلیون و ۶۳۰ هزار واحد رسیده، یعنی ظرف پنج سال یک میلیون واحد اضافه شده، ضمن اینکه ممکن است واحدهای بیشتری به مجموعه موجود مسکن کشور اضافه شده باشد؛ ولی فقط در بخش خانه‌های خالی، یک میلیون واحد افزایش یافته است.

وی با بیان این‌که خانه‌های خالی عمدتا در کلان‌شهرها قرار دارند، افزود: اگر میانگین مساحت خانه‌ها در ایران را ۱۳۰ متر فرض کنیم و هر متر مربع از خانه‌های خالی را کمتر از ۳ میلیون تومان در نظر بگیریم؛ قیمت هر واحد مسکونی چیزی در ۴۰۰ میلیون تومان یعنی کمی بیشتر از ۱۰۰ هزار دلار می‌شود.

به گفته آخوندی، بر اساس این آمار، یک میلیون واحد مسکونی خالی یعنی حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار عدم بهره‌وری اقتصادی در ایران وجود دارد.

وزیر راه و شهرسازی به وجود بیش از ۴۰۰ هزار واحد مسکونی خالی در تهران اشاره کرد و گفت: بیش از ۲ میلیون مسکن مهر نیز به ظاهر برای طبقات کم‌درآمد ساخته شد، اگر این سیاست‌ها درست بود، قاعدتا پس از این همه سرمایه‌گذاری، باید شاهد کاهش ساکنان بافت‌های میان شهری و حاشیه‌ای بودیم؛ اما چرا هم‌چنان ۱۹ میلیون نفر در وضعیت بدمسکن در ایران هستند یا اینکه چرا علیرغم ده‌ها هزار میلیارد تومان هزینه در مسکن مهر مشکل هم‌چنان باقی است؟

وی اظهار داشت: یک دلیل عمده وجود دارد و آن این است که عرضه و سرمایه‌گذاری در جایی صورت گرفته که با تقاضای واقعی درست ارتباط برقرار نمی‌کند، در واقع نه خانه های لوکس و نه مسکن مهر، در دو سوی سیاست‌گذاری بخش مسکن، مشکل مردم را حل نکرده‌اند.

تورم‌های ۵۰ درصدی بعد از اجرای مسکن مهر
آخوندی، گفت: اگر سیاست‌ تولید ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن مهر و حجم عظیم مسکن لوکس در تهران، سیاست‌هایی اصولی بود، باید قیمت مسکن کاهش می یافت، اما شاهد تورم‌های بالای ۵۰ درصد در بخش مسکن بودیم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ تعداد پروانه‌های صادر شده در تهران ۷۶۰ هزار واحد مسکونی بوده است، این تعداد برای اسکان جمعیتی بیش از ۲.۵ میلیون نفر کفایت می‌کند. این بدین مفهوم است که اگر جمعیت تهران را فقط در شب در نظر بگیرید، ظرفیت ایجاد شده، امکان اسکان بیش از ۳۰ درصد از کل جمعیت تهران را در برداشت، بخش اعظم این پروانه‌ها برای واحدهایی است که عمدتا با هدف سوداگری در مناطق یک، ۲، ۲۲ و ۵ با هدف فروش تراکم انجام شده است.

وام مسکن در دولت یازدهم هشت برابر شد
وی ادامه داد: در حوزه مسکن باید به دو شاخص قیمت و قدرت خرید مردم توجه شود که درخصوص قیمت، طی چهار سال اخیر میزان رشد قیمت مسکن در کل کشور نسبت به تورم عمومی به شدت کمتر بوده است.

وزیرراه و شهرسازی افزود: نکته دیگر بحث قدرت خرید مسکن است، در این زمینه هم، میزان تسهیلاتی که در ابتدای دولت به بخش مسکن پرداخت می‌شد ۲۰ میلیون تومان بود که هم‌اکنون به ۸۰ میلیون تومان رسیده و به زوجین ۱۶۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود.
 

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
شهاب
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۳۱ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۵
۰
۰
بله
فقط يه سوال از ايشون:
شما که اين قد راست مي‌گي و بلدي پس به قول مهران مديري چرا هيچ اتفاقي نمي‌افته!!!!
صب تا شب کارشون شده اين‌که برن سياست‌هاي اقتصادي غرب رو به شکل ناقص و نادرست بخونن و بيان با هر حرکت اقتصادي رو با اين چرت و پرتاشون زير سوال ببرن
يکي نيس به اينا بگه باب ما اين قدر از دست شما کتک خورديم که مرديم شما خودتون خسته نشدين...؟؟؟
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها