کد خبر: ۴۰۹۴۰۶
زمان انتشار: ۱۱:۱۷     ۲۹ دی ۱۳۹۵
یک کارشناس اقتصاد مسکن گفت: به دلیل بدعهدی‌های طرف مقابل، منابع حاصل از فروش نفت در شرایط پسابرجام وارد کشور نشد و به همین دلیل بخش مسکن که متاثر و تاثیرگذار در اقتصاد ملی است رونق نگرفت.
به گزارش پایگاه 598، سعید آگشته در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برجام در افزایش صادرات نفت تاثیر داشت و بعد از این توافق، ایران توانست سهم خود را در اوپک به قبل از تحریمها برساند. تصمیم اخیر اوپک مبنی بر کاهش سطح تولید نیز در افزایش قیمت نفت موثر بود و می توان گفت شرایط بازار نفت تا حدودی خوب شده و این به نفع ایران است.

وی افزود: اما این‌که چه مقدار از فروش نفت به سفره مردم می آید تقریبا به مهم‌ترین مطالبه مردم از دولت تبدیل شده است. به هر حال طی یک سال اخیر هر دو حوزه حجم و ارزش مبادلات نفتی دو برابر افزایش یافت. اما به نظر من این پول نه تنها به سفره مردم نیامده بلکه به سفره دولت نیز نیامده که علت آن هم بدعهدی های طرف مقابل نسبت به برجام است.

این کارشناس اقتصاد مسکن تصریح کرد: درست است که برجام توافقی چندجانبه است اما کارشکنی های آمریکا باعث شده تا ایران نتواند مبادلات تجاری مناسبی با دنیا برقرار کند. به همین دلیل پول حاصل از فروش نفت وارد کشور نشده است.

آگشته با بیان اینکه هم اکنون در رکود پسابرجامی قرار داریم گفت: مهم‌ترین علت این رکود، عدم بازگشت منابع حاصل از صادرات است که به عدم اصلاح ارتباط ایران با نظام بانکی بین‌المللی مربوط می شود و  نمی‌توان زمان مشخصی برای اصلاح ارتباطات بانکی متصور شد.

وی پیش بینی کرد: رکود فعلی در حوزه های عمرانی و معیشتی تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ ادامه خواهد داشت.

این کارشناس مسکن درخصوص آینده بازار مسکن گفت: بازار مسکن هم متاثر از اقتصاد ملی است و هم تاثیرگذار است. با شرایطی که وجود دارد رکود مسکن ادامه خواهد داشت. هرچند که در ماه‌های تابستان سال جاری شاهد شوک در بازار مسکن تهران بودیم ولی این شوک‌ها بر اساس تقاضای طبیعی بازار به وجود آمد و باعث ایجاد رونق پاید ار در بازار نشد.

آگشته تاکید کرد: به اعتقاد من اگر پولهای بلوکه شده در ماه‌های اخیر به کشور برمی گشت باید تورم ایجاد می‌کرد اما کاهش ثبات و کاهش نرخ تورم نشان می‌دهد پول به چرخه اقتصادی کشور وارد نشده است.

به گفته وی، تا زمانی که نظام بانکی شبه ربوی فعلی کشور ادامه داشته باشد، اقتصاد از بیماری نجات نمی یابد. در شرایط فعلی فقط دارو و مسکن می تواند تجویز شود که راه حل مشکل نیست. یکی از داروها می تواند طولانی کردن مدت زمان شوک بر اساس میزان عرضه باشد. یعنی فواصلی از سال که بازار رونق می گیرد را با تدابیری همچون افزایش وام، طولانی کنیم اما تاکید می کنم که اینها راهکار اساسی برای خروج از رکود مسکن نیست.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها