کد خبر: ۴۰۸۱۶۰
زمان انتشار: ۱۱:۴۲     ۱۸ دی ۱۳۹۵
مقام پاکستانی و از اعضای نشست‌های چهارجانبه «کابل، اسلام‌آباد، پکن و واشنگتن» درباره صلح افغانستان اظهارداشت که دولت اوباما به دلیل عدم شفافیت و ادعای مذاکره مستقیم با طالبان مانع اصلی به نتیجه نرسیدن این نشست‌ها بود.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، یکی از مقامات ارشد پاکستان که در نشست چهارجانبه صلح افغانستان در اسلام‌آباد حضور داشت، دولت اوباما را "تباه‌کننده اصلی" روند صلح افغانستان اعلام کرد.

مقام پاکستانی که نخواست نامش فاش شود درباره شکست تلاش‌ها برای به میز مذاکره کشاندن گروه طالبان در نشست چهارجانبه صلح افغانستان اظهار داشت: هیچ شفافیتی در دولت اوباما درباره مذاکرات صلح افغانستان وجود نداشت.

اختلاف‌ها در نشست‌های چهارجانبه صلح افغانستان

وی به روزنامه پاکستانی «تریبون» گفت: در نشست‌های چهارجانبه، اختلافاتی در نگرش‌ها وجود داشت زیرا چین و پاکستان در یک طرف و افغانستان و آمریکا نیز در مقابل آنها قرار داشتند.

مقام پاکستانی افزود: با توجه به ترکیب افغانستان، پاکستان، چین و آمریکا در این نشست‌ها، انتظار نتایج مثبت داشتیم اما افغانستان هر خواسته‌ای که آمریکایی‌ها داشتند را در این نشست‌ها مطرح می‌کرد.

وی ادامه داد: مقامات آمریکایی و افغانستان از پاکستان خواسته بودند که با میانجیگری میان طالبان و دولت کابل روند صلح را تا قبل از فصل جنگی جدید به سرانجام برساند اما اسلام‌آباد و پکن براین باور بودند که هیچ تضمینی برای این مسئله وجود ندارد زیرا یک طرف قضیه طالبان است و آنها در این نشست‌ها حضور ندارند. اگر نمایندگان این گروه در این نشست‌ها حضور داشتند، قضیه متفاوت بود.

مقام پاکستانی تصریح کرد: در آخرین نشست چهارجانبه در اسلام‌آباد در 18 می سال 2016 میلادی، آمریکا بدون دلیل روشنی ضمن اعلام پایان این نشست‌ها گفت که تلاش‌ها برای مذاکرات صلح افغانستان را با طالبان ادامه خواهد داد.

سال گذشته میلادی، کشورهای افغانستان، پاکستان، چین و آمریکا پنج دور نشست چهارجانبه درباره صلح افغانستان برگزار کردند.

در حالی که به نظر می‌رسید که این نشست‌ها به نتیجه برسد، ملا اختر منصور رهبر سابق طالبان در حملات پهپادی آمریکا در پاکستان هدف قرار گرفت.

مقامات آمریکایی نقش پاکستان را در این روند مشکوک اعلام کردند و پس از کشته شدن رهبر سابق طالبان، این نشست‌ها متوقف شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها