سرویس بین الملل پایگاه 598 - آمریکا سرانجام نتوانست وحشت خود را از توان رزمی نیروی دریایی ایران پنهان کند. کاخ سفید که با استفاده از لابی های متعدد صهیونیستی و غیره نقش اصلی را در تشدید تحریم ها علیه ایران دارد، به تدریج در می یابد که مواجهه با ایران کار ساده ای نخواهد بود.
ایالات متحده اگرچه همواره از توان مقابله با ایران از طریق تحریم و کارساز بودن آنها دم می زند اما اکنون خود بهتر از همه و به خوبی واقف است این تحریم ها و به ویژه تحریم های نظامی تا چه اندازه به بالیدگی و پیشرفت ایران در صنعت نظامی کمک کرده اند؛ شاهد این مدعا، اظهارات
مارک فوکس، جانشین فرمانده نیروی دریایی امریکا است که از احتمال حملات انتحاری قایق های کوچک و پرسرعت ایران به هراس افتاده است.
او که در منامه و در جمع افسران نیروی دریایی بحرین سخنرانی داشت، با وقاحت تمام اظهار داشت: نیروهای ما [امریکا] آماده اند که با هرگونه تجاوز!! ایران در منطقه مقابله کنند. کار به جایی رسیده است که دفاع ایران از حقوق حقه خود و در جوار آبهای ایران اسلامی، تجاوز قلمداد شده و باز هم این ارتش امریکاست که خود را موظف به مقابله با تجاوز می داند!
مارک فوکس، اگرچه سعی داشت با جملات محکم و نافذ خود به نیروهای دریایی تحت امرش دلگرمی و اعتماد به نفس دهد اما بر کسی پوشیده نیست که حتی عبارت عملیات انتحاری چگونه لرزه بر اندام اینان می افکند. به خاطر داریم که فرانسیس فوکویاما در كنفرانس اورشليم با عنوان ”بازشناسي هويّت شيعه" ميگويد:
شيعه، پرندهاي است كه افق پروازش خيلي بالاتر از تيرهاي ماست. پرندهاي كه دو بال دارد: يك بال سبز و يك بال سرخ. فوکویاما بال سبز اين پرنده را مهدويّت و عدالت خواهي و بال سرخ را
شهادتطلبي كه ريشه در كربلا دارد و شيعه را فنا ناپذير كرده است، معرفي ميكند. و مارک فوکس نیز این مطلب را به خوبی دریافته است!
در خبرگزاری سی بی اس نیوز و به نقل از آسوشییتد پرس می خوانیم:
نیروی دریایی امریکا: ایران قادر به انجام حملات انتحاری در دریاست.(سی بی اس/ آسوشییتدپرس)
منامه، بحرین- مقام ارشد نیروی دریایی ایالات متحده در خلیج فارس گفت ایران توانایی این را دارد که به وسیله قایق های کوچک دست به حمله های انتحاری بزند اما نیروهای ما آماده اند که با هرگونه تجاوز ایران در منطقه مقابله کنند.
مارک فوکس، جانشین فرمانده نیروی دریایی امریکا و فرمانده ناوگان پنجم این کشور روز یکشنبه در ستاد فرماندهی نیروی دریایی بحرین به خبرنگاران گفت: ”نیروی دریایی گزینه های بسیاری را برای پیشنهاد به رئیس جمهور در دست دارد و امروز برای مقابله با هرگونه اقدام خصمانه از جانب تهران آماده است."
اما فوکس تأکید کرد که ارتش ایران ”قادر به وارد کردن ضربه" علیه نیروی دریایی امریکا در خلیج فارس هستند و این کار را به طور ویژه با استفاده از سلاح های نامتعارف مانند قایق های کوچک مخصوص حمله و یا مین هایی که در امتداد خطوط کشتیرانی می کارد، انجام می دهد.
فوکس گفت: ”ما ضد گلوله نیستیم. [اما] مردمی وجود دارند که می توانند به طرف ما نشانه گیری کنند!"
بنا به گزارش رویترز، فوکس در ادامه گفت: ”آنها تعداد زیردریایی های خود را افزایش داده اند... آنها بر تعداد قایق های سریع السیر خود افزوده اند. بعضی از قایق های کوچک، به کلاهک های عظیم جنگی تجهیز شده اند که می توانند به عنوان ابزار حملات انتحاری مورد استفاده قرار گیرند. ایرانی ها همچنین دارای تعداد بیشماری مین های دریایی هستند."
اما او در ادامه گفت که به افسران تحت امرش تذکر داده است در صورت اینکه مورد حمله قرار گیرند، ”حق و وظیفه دارند از خود دفاع کنند."
او به طور صریح مشخص نکرد که نیروی دریایی باید چگونه پاسخ حمله فرضی ایرانی ها و یا تلاششان برای بستن ورودی خلیج فارس را بدهد، هرچند به احتمال زیاد هر پاسخی دربردارنده استفاده از دو ناو هواپیمابر و دیگر کشتی های جنگی است که در آب های اطراف ایران گشت می زنند.
فوکس گفت: ”سلاح های تولیدی بسیار دقیق و مرگبار ما قطعا مؤثر هستند؛ ما آماده ایم. ما برای هر احتمالی آماده ایم."
مقامات ایران که با تشدید تحریم های غرب مواجه شده اند، تهدید کرده اند که اگر توطئه های غرب باعث توقف صادرات نفت این کشور شود، تنگه هرمز را خواهند بست. یک پنجم عرضه نفت جهان از طریق راه آبی کم عرضی صورت می گیرد که در باریک ترین نقطه، در حدود 30 مایل پهنا دارد.
ایران و عمان هردو کنترل این آبراه حساس را بر عهده دارنداما این مکان، یک مسیر بین المللی قلمداد می شود، یعنی قوانین بین المللی ضامن عبور آزادانه از این مکان است.
سرلشکر عطاءالله صالحی، فرمانده کل ارشد جمهوری اسلامی ایران، اوایل ماه گذشته بلافاصله پس از خروج ناو هواپیما بر USS John C. Stennis امریکا، به کشتی های جنگی این کشور هشدار داده بود به خلیج بر نگردند.
یک کشتی حامل دیگر به اسم USS Abraham Lincoln، بدون هیچ حادثه ای در 22 ژانویه وارد خلیج شد.
نقطه نظرات دریاسالار امریکایی، بازتاب دهنده دیدگاه های دیگر مقامات غربی است که می گویند پاسخ هر گونه تحرک ایران برای بستن خلیج را به سرعت خواهند داد.
ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده در برنامه ای در شبکه CBS در ماه گذشته گفت: ”نیروهای نظامی ایران می توانند کشتیرانی از تنگه هرمز را برای مدتی متوقف کنند"
فوکس در جلسه مطبوعاتی خود در منامه اظهار داشت که از این کشور جزیره ای کوچک که در طول دهه های متمادی، میزبان کشتی های نیروی دریایی امریکا بوده است، حمایت می کند.
او درباره این کشور گفت: ”آنها [بحرین] شریکی بلند مدت و قطعه ای بسیار حائز اهمیت از برنامه ما برای انجام این مأموریت هستند."