شاید این پایینترین عددی باشد که از سوی مسوولان اعلام میشود. پرونده مدیران نجومی با نزدیک به هزار مدیر نجومی آغاز شد و روزبهروز دولت از لیست مدیران نجومی کاست! 22 تیرماه بود که محمدباقر نوبخت در نشست خبری هفتگیاش با خبرنگاران گفت: «مستندات اجرای این ارقام حقوقی متأسفانه در مقررات بوده است و الآن حدود 13 مدیر یا استعفا دادند یا برکنار شدند.»
چند روز بعد حسن روحانی 27 تیرماه در جمع مردم کرمانشاه درباره تعداد مدیران متخلف آماری ارائه داد که بنابردلایلی در گزارش سایت ریاست جمهوری از این سخنرانی ذکر نشد، اما خبرگزاری دولتی ایرنا در گزارش لحظهای خود از سخنرانی آن را ذکر کرده است. روحانی گفته بود: «در میان 8میلیون حقوقبگیر شاغل و بازنشسته در کشور حدود 100، 200 یا 300 نفر تخلف مرتکب شدهاند و این نشان میدهد که تعداد انگشتشماری از مدیران تخلف کردهاند و بقیه مدیران و کارکنان ما پاک و زحمتکش هستند و نباید تخلف چند 100 نفر را به همه تعمیم بدهیم و این را گسترش بدهیم برای جمعیت بزرگ مدیران فعال و پاک سرزمینمان.»
جالب آنکه 12 تیرماه داود محمدی رییس کمیسیون اصل 90 در گفتوگوی ویژه خبری آمار بالاتری از مدیران متخلف ارائه کرده و گفته بود: «دیوان محاسبات بررسی کرده از 60 هزار مدیر کشور، فقط 950 نفر این دریافتها را داشتند. اینها استثنا بودهاند. باید این دریافتهای غیرمتعارف به بیتالمال برگردد و پیشگیری از تکرار این مسائل انجام شود.»
نوبخت که همین چند روز پیش ادعا کرد مدیران نجومی فقط چهار نفرند؛ 5 مردادماه در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، درباره تعداد مدیران متخلف گفت: «فقط 3 درصد که حدود 40 نفر میشدند حقوق غیر متعارف داشتند.»
اما اسحاق جهانگیری نیز در ماههای اخیر از تعداد مدیران نجومی گفته بود. معاون اول رییسجمهور در سی و سومین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش گفت: «لیست حقوق 2500 مدیر را گرفتم و کمتر از 50 مدیر حقوق غیرطبیعی میگرفتند که همین هم نباید میشد.»
هرچند تا پیش از اظهارات عجیب نوبخت؛ دولتیها درباره شمار حقوقبگیران نجومی وحدت رویه نداشتند و هر یک رقمی در بین 40 تا 50 نفر را بیان کردهاند؛ اما بنا بر گزارش دیوان محاسبات، این تعداد به 397 تن رسیده است. درباره این اختلاف بیش از 350 نفری میان آمار دولت و دیوان محاسبات 2 فرض بیشتر وجود ندارد.
موسوی لارگانی، نایبرییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره گزارش دیوان محاسبات گفت: «گزارشی که عادل آذر ارائه داد برای ما هم تعجبآور بود که چرا فقط به بازپسگیری حقوقهای نجومی بسنده کردهاند در حالی که هیچ برخوردی بهجز پس گرفتن حقوق با این افراد نشد؛ تذکری که نمایندگان امروز متوجه گزارش حقوقهای نجومی دادند هم این بود که چرا دیوان محاسبات تنها به بازپسگیری حقوقهای نجومی بسنده کرده و با نجومی بگیران برخوردی نکرده است.» نایبرییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تعداد واقعی نجومی بگیران 4 برابر تعدادی است که در گزارش دیوان محاسبات بررسی شده است گفت: «زمان انتشار فیشهای نجومی حدود 940 نجومی بگیر معرفی شدند، اما گزارش دیوان محاسبات تنها 350 نجومیبگیر را شناسایی کرده است که دلیل این مساله باید روشن شود؛ حتی نمایندگان حامی دولت نیز از نتیجه گزارش دیوان محاسبات متعجب شدند.»