کد خبر: ۴۰۴۲۸۳
زمان انتشار: ۱۳:۲۶     ۱۸ آذر ۱۳۹۵
دانشمندان در آفریقا فسیلی از یک باکتری با قدمت 2.5 میلیارد سال پیش را کشف کردند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، زمانی که قرار باشد نخستین عناصر حیات روی کره خاکی مورد بررسی قرار بگیرند، آب و اکسیژن نخستین گزینه‌هایی هستند که حضور آنها میلیاردها سال قبل تایید شده است. با این وجود دانشمندان برای نخستین بار یک باکتری‌ فسیل شده‌ای را کشف کرده‌اند که قدمت آن به حدود 2.5 میلیارد سال قبل برمی‌گردد.

دیرینه‌شناسان یک دوره زمانی موسوم به Neoarchean را در نظر می‌گیرند که بر اساس نظریه مربوط به توسعه کره زمین مطرح می‌شود و طی آن میزان اکسیژن در کره خاکی کم بوده است.

فسیلی که هم‌اکنون کشف شده است مربوط به همین دوره زمانی می‌شود و این مسئله نشان می‌دهد که باکتری مذکور حتی بدون وجود اکسیژن هم می‌توانسته است به حیات خود ادامه دهد.

پروفسور «اندرو زاجا» از دانشگاه سینسیناتی آمریکا که این کشف بزرگ را انجام داده است گفت: «این فسیل‌ها قدیمی‌ترین ارگانیسم شناخته شده روی کره زمین محسوب می‌شود که به عبارت دیگر از آنها می‌توان به عنوان قدیمی‌ترین موجود زنده یاد کرد. این باکتری‌ها در فضای تاریک، در اعماق آب زندگی می‌کردند».

به گفته پروفسور زاجا، این باکتری‌ها دو میلیارد سال پیش از آنکه گیاهان و درختان روی کره زمین به وجود آینده زندگی می‌کرده‌اند. تاریخ حیات گیاهانه روی کره خاکی به حدود 450 میلیون سال قبل برمی‌گردد.

این میکروفسیل‌ها در زیر یک لایه سخت از سیلیس قرار گرفته بودند و دانشمندان با بررسی‌های گسترده آنها را در آفریقای جنوبی شناسایی کردند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها