به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم: سید علی خدایی ــ دانشآموخته دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه شاهد,
درباره سرماخوردگی اظهار داشت: سرماخوردگی معمولاً یک بیماری بیخطر و
خودمحدودشونده است و اصولاً در بیش از 80 درصد موارد، نیازمند مراجعه به
پزشک نیست.
بهگفته وی توصیه میشود که افراد مبتلا به سرماخوردگی
از خروج ترشحات معمولی و قابل تحمل سرماخوردگی (آبریزش بینی، اشکریزش و
عطسه قابل تحمل) جلوگیری نکنند.
دانشآموخته دکترای تخصصی طب سنتی
دانشگاه شاهد در حکیم ایرانی افزود: عطسه شدید در ابتدای سرماخوردگی باید
درمان شود ولی در انتهای بیماری، تا حد امکان نباید مانع عطسه شد.
خدایی
بیان داشت: استحمام در ابتدای زکام بهخصوص اگر با تب همراه باشد مضر است،
همچنین عدم روغنمالی و استفاده از ژل در سر در دوره بیماری سرماخوردگی
بسیار اهمیت دارد.
وی اضافه کرد: بیمار در طول درمان از مصرف
خوراکیهای نفاخ مثل نخود و لوبیا، غذاهای غلیظ مانند پیتزا، ماکارونی،
لازانیا، آشرشته، حلیم و کلهپاچه، قابض، شور، ترش، لبنیات و میوههای
دارای رطوبت زیاد (خیار، هندوانه، نارنگی و...) پرهیز کند، همچنین عدم مصرف
گردو، پنیر کهنه، سیر خام، پیاز خام و سبزی تره بسیار اهمیت دارد.
دانشآموخته
دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه شاهد ادامه داد: اجتناب از مصرف گوشت و روغن
تا بهبودی کامل البته در صورت ضرورت مصرف گوشت، در انتهای دوره بیماری،
میتواند مقدار کمی گوشت لطیف و دارای هضم آسان مثل گوشت راسته گوسفند
جوان، جوجه، بال و گردن مرغ در سوپ جو و یا شوربا استفاده کنند.