کد خبر: ۴۰۰۳۲۸
زمان انتشار: ۱۲:۲۴     ۱۶ آبان ۱۳۹۵
به گزارش پایگاه 598، براساس گزارش صنعتی کره جنوبی که روز یکشنبه منتشر شد، واردات نفت این کشور از ایران در 9 ماه نخست سال 2016 در مقایسه با مدت مشابه سال 2015 بیش از 2 برابر شده است.

به گزارش ایرنا به نقل از یونهاپ، واردات نفت و میعانات گازی کره جنوبی از ایران از ماه ژانویه تا پایان سپتامبر (اواسط دی 94 تا اواسط مهر 95) به 78 میلیون بشکه رسید در حالی که در مدت مشابه سال 2015 این مقدار 33.63 میلیون بشکه بوده است.بر اساس این آمار، در طول 9 ماه نخست امسال، ایران 9.7 درصد کل نفت مورد نیاز کره جنوبی را تامین کرده است.
کره جنوبی تنها در ماه سپتامبر2016 (شهریور- مهر) 12میلیون و 150 هزار بشکه نفت و میعانات گازی به ارزش 526 میلیون دلار از ایران وارد کرده که این ارقام نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب 106 و 72.3 درصد افزایش داشته است.

ایران پیش از تحریم های بین المللی از صادرکنندگان اصلی نفت خام به کره جنوبی بود، لیکن پس از وضع تحریم ها، حجم تجارت دوجانبه 2 کشور بشدت کاهش پیدا کرد.

به گزارش یونهاپ، کره جنوبی درسال گذشته میلادی 2 میلیارد و 200 میلیون دلار نفت خام از ایران وارد کرد که 51 درصد نسبت به سال پیش از آن کاهش داشت. کره جنوبی در سال 2011 و پیش از تحریم ها 9 میلیارد و 360 میلیون دلار نفت از ایران خریداری کرده بود.

سال گذشته حجم واردات نفت خام و میعانات گازی این کشور از ایران 42.4 میلیون بشکه بود، در حالی که این رقم در سال های 2014 و 2012 به ترتیب 44.92 و 56.14 میلیون بشکه بوده است.

تاکنون کره جنوبی میعانات گازی مورد نیاز خود را از قطر و آمریکا خریداری می کرد اما پس از لغو تحریم ها پالایشگاه های این کشور واردات این سوخت فسیلی از ایران را بشدت افزایش داده اند.

به گزارش ایرنا و بنا به اعلام پایگاه خبری پلاتس انگلیس که اخبار بازار نفت را منتشر می کند، چهار مشتری اصلی نفت ایران شامل چین، هند، کره جنوبی و ژاپن در سپتامبر گذشته در مجموع یک میلیون و 800 هزار بشکه نفت در روز از کشورمان وارد کردند.

ایران که در دوران تحریم، حداکثر یک میلیون بشکه نفت به مشتریان خود می فروخت، اکنون سهمی بیش از 2 میلیون و 500 هزار بشکه از بازار نفت را به خود اختصاص داده است.

همچنین فهرست مشتریان نفت ایران پس از لغو تحریم ها بسیار متنوع شده و هم اکنون علاوه بر مشتریان آسیایی، شامل شرکت های بریتیش پترولیوم انگلیس، توتال فرانسه، هلنیک پترولیوم یونان، رپسول و سپسا اسپانیا، لوک اویل روسیه، گروپا لوتوس لهستان، پتروگال پرتغال و ساراس و ایپلوم ایتالیا نیز هست.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها