کد خبر: ۳۹۸۸۱۸
زمان انتشار: ۱۵:۱۷     ۰۴ آبان ۱۳۹۵
به گزارش پایگاه 598، ایسنا نوشت: از هفته‌های پایانی تیرماه امسال تا پایان شهریورماه قیمت انواع میوه که عمده آنها در سبد صادراتی ایران نیز قرار دارند، افزایش قیمت داشته‌ است.

در حالی که قیمت میوه برای مشتریان خارجی طی نیمه نخست امسال بیش از ۳۸ درصد کاهش یافته است، در بازار داخلی اینگونه نیست و علی‌رغم کاهش نسبی قیمت میوه در ماه‌های ابتدایی امسال، در فصل تابستان به ویژه مرداد و شهریور قیمت میوه نسبت به نیمه نخست سال گذشته افزایش ۱۲ تا ۱۹ درصدی را تجربه کرده است.

 براساس آمارهای رسمی منتشر شده طی شش ماهه نخست امسال بیش از ۲۰ قلم انواع میوه به ۴۴ کشور جهان صادر شده است که به ۲۲۱ هزار و ۷۶۴ تن به ارزش ۸۵ میلیون و ۳۲۴ هزار و ۳۶۷ دلار می‌رسد که محاسبه ساده‌ای به ما نشان می‌دهد قیمت هر کیلوگرم میوه در نیمه نخست امسال حدود ۳۸ سنت برای مشتریان خارجی  بوده است که با نگاهی به قیمت‌های انواع میوه‌های صادراتی در شش ماهه نخست سال گذشته می‌توان دریافت که حدود ۳۸.۵۰ درصد قیمت این محصولات نسبت به شش ماهه نخست سال گذشته کاهش پیدا کرده است.

این در حالی است که همین میوه‌ها در بازار داخلی قیمت بسیار بالاتری داشته و روند آنها در بازار در این بازه زمانی به جز ماه‌های ابتدایی امسال، رو به افزایش بوده است، چرا که براساس آمار رسمی منتشر شده بانک مرکزی که به صورت هفتگی متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی مواد خوراکی در پایتخت را محاسبه می‌کند، قیمت انواع میوه از هفته‌های ابتدایی سال ۱۳۹۵ تا هفته اول تیرماه روند پرنوسان افزایش و کاهش قیمت را تجربه کرده است که عمدتا روند قیمتی نسبت به هفته‌های مشابه سال گذشته کاهشی بوده است.

اما از هفته‌های پایانی تیرماه امسال تا پایان شهریورماه قیمت انواع میوه که عمده آنها در سبد صادراتی ایران نیز قرار دارند، افزایش قیمت داشته‌اند؛ به گونه‌ای که به عنوان مثال در هفته آخر تیرماه قیمت انواع میوه نسبت به هفته مشابه سال گذشته ۹.۱ درصد افزایش یافته است و این روند افزایشی تا پایان شهریورماه ادامه داشته است.

به گونه‌ای که انواع قیمت میوه در سبد خوراکی مردم تهران براساس گزارش هفتگی بانک مرکزی در هفته اول مردادماه امسال ۱۲.۴ درصد و در هفته پایانی مردادماه امسال ۱۹ درصد نسبت به هفته‌های مشابه سال گذشته افزایش قیمت داشته است. همچنین شهریورماه نیز ایام گرانی میوه تکرار شده و قیمت انواع این محصولات در مراکز خرده‌فروشی به‌طور متوسط ۲۱.۷ درصد در هفته ابتدایی شهریورماه و ۱۷.۶ درصد در هفته پایانی شهریورماه امسال نسبت به هفته‌های مشابه سال گذشته افزایش قیمت داشته است.

سیب، پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، موز، کیوی، انار، گلابی، هلو، انگور و غیره جزو میوه‌هایی هستند که در بازار داخلی و صادراتی به صورت همزمان طی شش ماهه نخست امسال عرضه شده‌اند و بازار کاملا متفاوتی در یک بازه زمانی داشته‌اند، چرا که به عنوان مثال قیمت میوه‌هایی مانند موز، خربزه و هندوانه در هفته پایانی شهریورماه امسال به ترتیب ۳۸ درصد، ۵۹.۳ درصد و ۸۹ درصد نسبت به هفته مشابه سال گذشته افزایش قیمت را تجربه کرده است.

در این میان مابقی میوه‌ها از ۳.۵ درصد تا ۱۹.۵ درصد افزایش قیمت را تجربه‌ کرده‌اند. البته نارنگی و انار در همین هفته ۹.۳ درصد و ۱۹.۴ درصد نسبت به هفته مشابه سال گذشته کاهش قیمت داشته است. اما نهایتا مجموع میوه‌های تازه در سبد خوراکی مردم تهران که مورد ارزیابی و محاسبه بانک مرکزی در گزارش هفتگی قرار گرفته ۱۷.۶ درصد نسبت به هفته مشابه سال گذشته افزایش قیمت را تجربه کرده است.

این آمار نشان می‌دهد که مشتریان خارجی میوه‌های ایرانی را از مصرف‌کنندگان داخلی نه تنها با قیمت پایین‌تر بلکه ارزان‌تر از پارسال خریداری و مصرف می‌کنند، در حالی که وفور میوه و افزایش تولید آن‌ها طی سال‌های گذشته همواره جزو خبرهای خوب جهاد کشاورزی بوده است، اما به نظر می‌رسد مردم ایران شیرینی این افزایش تولید را چندان احساس نکرده‌اند و در شرایطی که میوه‌های صادراتی از درجه یک کیفی بسیار بالاتری نسبت به بازار داخلی برخوردارند و با بسته‌بندی و حمل‌ونقل خاص به کشورهای مختلف صادر می‌شوند، مردم این کشورها میوه‌های ایرانی را طی شش ماهه نخست امسال ۳۸ درصد ارزان‌تر از مردم ایران خریداری کرده‌اند و این روند در حالی برای بازار صادراتی میوه وجود داشته که بازار داخلی میوه شرایط کاملا متفاوتی را تجربه کرده است.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها