کد خبر: ۳۹۸۸۰۸
زمان انتشار: ۱۴:۴۹     ۰۴ آبان ۱۳۹۵
دبير انجمن كارفرمايي پتروشيمي گفت: از امروز سه‌شنبه ۴ آبان ۹۵ نرخ خوراك مايع و نفتا مجتمع‌هاي پتروشيمي براساس نرخ ارز آزاد محاسبه مي‌شود.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، احمد مهدوي‌ابهري دبيركل انجمن صنفي كارفرمايان پتروشيمي در يك نشست خبري كه صبح امروز در محل اين انجمن برگزار شد، اظهار داشت: با شروع كار دولت اميد، اميد داشتيم كه مسائل و مشكلات بخش خصوصي در صنعت پتروشيمي برطرف شود اما مي‌بينيم نزديك به 5 ماه از عمر دولت بيشتر باقي نمانده كه هنوز اين مسائل و مشكلات ادامه دارد و امروز با چالش خوراك گاز اتان روبه‌رو هستيم.

وي با اشاره به اينكه در اسفند سال 93 قانون خوراك ابلاغ شد و قانون‌‌گذار 3 معيار را براي تعيين نرخ خوراك در نظر گرفت،‌اظهار كرد: همانطور كه مي‌بينيم بعد از تعيين فرمول گاز متان براي گاز اتان نيز فرمولي تهيه شد كه متأسفانه معيارهاي گاز متان در آن ديده نشده است.

وي با تأكيد بر اينكه در خصوص تعيين فرمول گاز اتان شفاف عمل نشده است،‌گفت: در حال حاضر مي‌‌بينيم كه فرمولي تهيه شده كه براي آن سقف و كف قيمت‌گذاري تعيين شده است.

مهدوي با اشاره به فرمول گاز متان،‌گفت: در گاز متان اعلام شده بود كه اگر قيمت 20 سنت باشد، سرمايه‌گذاران خارجي براي سرمايه‌گذاري در صنعت پتروشيمي صف خواهند كشيد اما الان با قيمت 8 سنت هم مي‌بينيم كه باز خارجي‌ها نيامده‌اند.

دبيركل انجمن صنفي كارفرمايان پتروشيمي با تأكيد بر اينكه پس از تعيين تكليف نرخ خوراك گاز متان با پيگيري‌هاي مستمر انجمن قرار شد كه براي گاز اتان نيز يك فرمول تهيه شود، تصريح كرد: اگر چه مي‌‌بينيم امروز اين فرمول داده شده است اما با ساز و كارهاي مجلس نيز در تضاد كامل است كه در علم اقتصاد نيز نمي‌گنجد بنابراين معلوم نيست چگونه اين فرمول تدوين شده است.

وي اظهار داشت: ظاهراً وزارت نفت آمده و قانون را به نفع خودش تفسير كرده است. اگر چه امروز صحبت‌هايي مطرح مي‌شود كه تقاضا براي سرمايه‌گذاري در پتروشيمي‌هاي با خوراك گاز اتان وجود دارد اما شاهديم اين صحبت‌ها براي گاز متان نيز مطرح مي‌شد اما سوال من از مسئولان وزارت نفت اين است كه الان سرمايه‌گذاران كه وعده مي‌دادند با خوراك 20 سنت گاز متان نيز صف خواهند كشيد كجا هستند؟

مهدوي با اشاره به اينكه بر فرض مثال قيمت نفت به 15 دلار برسد آيا قيمت گاز اتان بايد 220 دلار تعيين شود، ادامه داد: در اين 4 سال وزارت نفت به اينجا رسيده است كه مي‌گويد شرايط را به گونه‌اي تعيين كرده‌ايم كه سرمايه‌گذاران خارجي براي سرمايه‌گذاري به صنايع پتروشيمي بيايند اما اين معناي اقتصاد مقاومتي است و فضاي كسب و كار را بهبود مي‌بخشد.

دبيركل انجمن صنفي كارفرمايان پتروشيمي با اشاره به اينكه شما مي‌خواستيد فرمول بدهيد و اين هيچ اشكالي نداشت اما مي‌توانستيد از نظر واحدهاي توليدي هم مطلع شويد و يا حداقل از شركت ملي صنايع پتروشيمي كه متولي صنعت پتروشيمي در ايران است نظرخواهي مي‌كرديد.

وي با اشاره به اينكه هزينه توليد و قيمت تمام‌شده محصولات مربوط به خوراك گاز اتان در ايران بالاتر است، گفت: اگر در اينجا يك واحد توليدي 6 سال طول مي‌كشد كه احداث شود اما در عربستان اين واحد توليدي در سه سال احداث خواهد شد.

مهدوي گفت: ما تنها يك مزيت خوراك داريم كه با اين كار مي‌خواهند فاتحه صنعت پتروشيمي ايران را نيز بخوانند.

دبيركل انجمن صنفي كارفرمايان پتروشيمي با تأكيد بر اينكه اگر خارجي‌ها اين فرمول قيمت‌گذاري را ببينند فرار خواهند كرد، تصريح كرد: فرمول تعيين قيمت گاز اتان در ايران نسبت به مابقي كشورهاي همسايه مانند عربستان بسيار بالاتر است كه موجب مي‌‌شود هيچ سرمايه‌گذاري با اين قيمت‌ها براي سرمايه‌گذاري به ايران نيايد.

وي با اشاره به اينكه ما خودمان يك فرمول ديگري را براي تعيين نرخ گاز اتان پيشنهاد داديم،‌گفت:‌در فرمول ما 50 درصد ارزش حرارتي و 50 درصد نيز قيمت هاپ‌هاي جهاني ديده شده بود و حتي سود شركت ملي نفت از سود شركت‌هاي پتروشيمي تعيين مي‌شد كه بر اين اساس قيمت اتان بر اساس فرمول پيشنهادي ما حدود 180 دلار مي‌شد كه البته باز بالاتر از قيمت‌هاي جهاني و منطقه‌اي بود.

مهدوي با تأكيد بر اينكه ما تا 6 ماه آينده صادركننده گاز اتان مي‌شويم،‌گفت:‌اگر الان خوراك اتان كم است اما با توسعه فازهاي گازي پارس جنوبي مشكل كمبود خوراك گاز اتان برطرف شده است.

دبيركل انجمن صنفي كارفرمايان پتروشيمي با تأكيد بر اينكه براي تعيين قيمت خوراك گاز اتان دو شركت مارون و آرياساسول را بررسي كردند و ديدند كه اين دو شركت با اين نرخ 40 و 50 درصد سود مي‌دهد بنابر اين اعلام كردند كف قيمت گاز اتان بايد 220 دلار باشد، ادامه داد: اما اين موضوع را فراموش كردند كه اين دو شركت با نرخ دلار 700 توماني احداث شد و اگر الان تجديد ارزيابي شود و با قيمت دلار روز قرار باشد اين شركت‌ها دوباره احداث شوند آيا با اين نرخ خوراك 40 و 50 درصد سود خواهند داد.

وي ادامه داد: ما براي آنكه قيمت خوراك را تعيين كنيم بايد به فكر سرمايه‌گذاري‌هاي جديد باشيم كه با اين قيمت من به طور قطع و يقين مي‌گويم هيچ سرمايه‌گذار خارجي براي سرمايه‌گذاري واحدهاي جديد به ايران نخواهد آمد.

مهدوي با تأكيد بر اينكه به ما گفته‌اند بايد بياييد و با اين فرمول قرارداد امضاء كنيد، اظهار كرد: ما به طور شفاف اعلام كرده‌ايم كه اين قيمت را قبول نداريم ولي آنها در جواب گفته‌اند پس ما خوراك گازتان را قطع مي‌كنيم كه الان خوراك گاز پتروشيمي مارون كم شده است.

دبيركل انجمن صنفي كارفرمايان پتروشيمي ادامه داد:‌ ما تأكيد كرده‌ايم حتماً‌ بايد اين فرمول در مجلس نيز مورد بررسي قرار گيرد تا نمايندگان مردم نيز ببينند آيا آنچه كه امروز ما را وادار مي‌كند بر اساس آن قرارداد ببنديم مورد تأييد نمايندگان مجلس قرار دارد يا خير.

وي در پايان اظهار كرد:‌ در حال حاضر بر اساس دستورالعمل جديد از امروز نرخ خوراك مايع واحدهاي پتروشيمي با نرخ دلار آزاد محاسبه مي‌شود كه اين مساوي با ورشكستگي شركت‌هاي پتروشيمي با خوراك مايع است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها