معاون امور دام وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به اينكه براي واردات گوشت قرمز هيچ نوع محدوديتي وجود ندارد افزود: تجار ميتوانند متناسب با نياز روز اقدام به واردات كنند چرا كه تفاهم:نامههاي بهداشتي با كشورهاي همسايه براي واردات گوشت قرمز امضا شده اما اجازه واردات دام نميدهيم.
ركني درمورد ممنوعيت صادرات دام سبك از كشور براي تنظيم بازار و كنترل قيمت گوشت گفت: برنامه صادرات دام سبك براي تداوم و حفظ بازارهاي صادراتي ادامه ميبايد و نميتوانيم در مقطعي كه گوشت قرمز در بازار داخلي قيمتش بالا رفته جلوي صادرات را بگيرم چون باعث از بين رفتن بازار صادراتي ما ميشود.
وي در توضيح بيشتر اين موضوع خاطرنشان كرد: در حال حاضر در كشورهاي عربي مزيت صادرات دام زنده را داريم و ميتوانيم از سياست واردات در مقابل صادرات براي تنظيم بازار استفاده كنيم.
ركني درمورد كنترل قيمت منطقي گوشت قرمز در بازار مصرفي تصريح كرد: كنترل قيمت گوشت در بازار ربطي به ما ندارد اما ميتوانم بگويم كه امسال در بخش توليد 10 تا 12 درصد افزايش جمعيت دام داشتهايم. مضاف برآنكه در شش ماهه امسال جمعيت دام سبك ما بيش از 6 ميليون راس بوده كه تنها يك درصد آن صادر شده است و اين امر نشان ميدهد صادرات دام زنده تاثيري بر افزايش قيمت اين محصول ندارد.
معاون امور دام وزارت جهاد كشاورزي همچنين به اين نكته اشاره كرد كه اكنون 15 هزار تن ذخيره گوشت قرمز در بخش خصوصي وجود دارد و شركت پشتيباني امور دام نيز به اندازه كافي ذخايري از گوشت قرمز منجمد را دارد.
وي در پاسخ به سوالي درمورد واردات گوشت آلوده به كشور به شدت اين موضوع را تكذيب كرد و گفت: واردات گوشت از هر كشوري ممكن است صورت بگيرد اما دامپزشكي براساس پروتكلهايي كه دارد، به شدت مواد پروتئيني و گوشت وارداتي را كنترل ميكند و بنده واردات گوشت آلوده را تكذيب ميكنم.
ركني همچنين درمورد وضعيت صادراتي تخممرغ ايران به اين نكته اشاره كرد كه با توجه به فرا رسيدن ايام ماه محرم صادرات اين محصول به عراق كاهش يافته كه منجر به ارزان شدن قيمت آن در بازار داخلي شده است.