به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، منابع خبری اعلام کردند «سیگمار گابریل» وزیر انرژی آلمان هفته آینده به همراه مدیران صنعتی مختلفی برای بازسازی روابط تجاری به ایران میآید.
خبرگزاری «رویترز» با اعلام این خبر نوشت: «البته تحریمهای باقیمانده آمریکا و نگرانیهای سیاسی امیدها برای یک جهش اقتصادی را دور از دسترس نگه میدارند. این دومین سفر گابریل از زمان حصول توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی است که تحریمهای اقتصادی مرتبط با برنامه هستهای ایران را در ازای محدود شدن این برنامه، لغو کرد.»
گابریل میگوید کمیسیون تجاری ایران-آلمان برای اولین بار طی 15 سال گذشته در سفر هفتهی آینده او تشکیل خواهد شد و پیشبینی کرد که قراردادهای اقتصادی واقعی در این سفر بسته شود اما عادیسازی روابط تجاری را منوط به آن کرد که ایران ابتدا وجود اسرائیل را به رسمیت شناخته و سپس حمایتهای نظامی از «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه را قطع کند.
رویترز معتقد است غولهای صنعتی از جمله شرکت «زیمنس» و خودروسازی «دایملر» اولین کمپانیهای آلمانی باشند که از فرصتهای اقتصادی در ایران بهره ببرند اما آنها (به دلیل تنبیههای اقتصادی که آمریکا در نظر گرفته) محتاطانه و بعد از بررسیهای قانونی وارد عمل خواهند شد.
«مایکل تاکس» رئیس اتاق بازرگانی ایران-آلمان در هامبورگ میگوید صادرات کشورش به ایران در نیمه اول سال 2016 با رشد 15 درصدی مواجه شده و به میران 1.13 میلیارد یورو رسیده و این رقم میتواند تا پایان امسال به 4 میلیون یورو هم افزایش یابد.
وی همچنین از «مشاهده نشانههایی از حرکت در بانکهای آلمانی به سوی ایران» خبر داد.
وزیر انرژی آلمان در گفتوگو با نشریه «اشپیگل» تاکید کرد: «همکاریهای اقتصادی (میان ایران و آلمان) معجزه نخواهد کرد اما میتواند (دربهای) کشورها را گشوده و تغییرات اجتماعی را سبب شود.»
رویترز به نقل از «یورگن هاردت» سخنگوی سیاست خارجی حزب صدراعظم آلمان نوشت: «پهن کردن فرش قرمز برای روحانی در اروپا میتواند اینگونه اشتباه برداشت شود که ایران از هماکنون بعنوان یک شریک و همکار در جامعه جهانی پذیرفته شده است.»
هاردت انتظار دارد که گابریل در سفرش به ایران نگرانی آلمان از حمایت جمهوری اسلامی از دولت اسد در سوریه، اظهارات ضد اسرائیلی «توصیف ناپذیر» و همچنین نقض حقوق بشر را ابراز کند.