وی همچنین در مورد تقاضای اصناف برای تشکیل بانک اصناف گفت: معضل اصناف در حال حاضر تشکیل بانک اصناف نیست، اقتصاد ایران اقتصادی نیست که بانکپذیر باشد، دو برابر نیاز بانک داریم و یکی از معضلات ما بانکهای زیاد است.
رئیس اتاق اصناف ایران در مورد تشکیل صندوق مکانیزه اصناف اظهار داشت: آییننامه سختافزاری و نرمافزاری آن باید تدوین شود که هنوز در این رابطه آییننامهای به اصناف ارائه نشده است.
فاضلی تصریح کرد: مباحث اولیه صندوق مکانیزه اصناف انجام شده و کمیسیون مربوطه و هیأت رئیسه کارهای آن را انجام دادهاند و مباحثی در این رابطه با بانکها انجام شده است.
وی گفت: با توجه به مباحث انجام شده، این صندوقها باید به صورت رایگان در اختیار اصناف قرار گیرد که ما نیز باید در چارچوب قانون به آن عمل کنیم.
فاضلی در مورد پرداخت مالیات اصناف اظهار داشت: تعاملات اصناف با سازمان امور مالیاتی خوب است و پرداخت مالیات نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است.
وی افزود: یکی از معضلات اساسی اصناف در سال 91 و در زمان رکود این بود که در آن زمان مالیاتی که از اصناف دریافت شد، مطابق با شرایط نبود، اما اکنون مشکلات تا حد زیادی حل شده، ولی آثار سوء آن باقی مانده است.
فاضلی در ادامه اظهار داشت: اصناف 17 تا 18 درصد در درآمد ناخالص ملی نقش دارند، ولی چرا نباید در شورای عالی تأمین اجتماعی یک نماینده داشته باشند.
وی خطاب به وزیر کار که در این همایش حضور داشت، اظهار کرد: شما در کسوت وزیر میتوانید نقشی در مجموعه ایفا کنید، تا نماینده ما در شورای عالی تأمین اجتماعی حضور یابد.
فاضلی تصریح کرد: تا دولت قبل، اصناف در دولت حضور نداشتند، اما در این دولت در اغلب کمیسیونهای اقتصادی، اصناف حضور دارند.
وی با اشاره به صدور برخی مجوزها از سوی وزارت کار با اصناف گفت: این وزارتخانه در مورد انجمنهای صنفی مجوزهایی صادر میکند که با اصناف تعارض شدید پیدا میکند که باید با تعیین یک نماینده، این مشکل را حل کنیم.
رئیس اتاق اصناف ایران در ادامه با بیان اینکه شیوه برخورد با کالاهای قاچاق مناسب نیست، اظهار داشت: اصناف در مبحث توزیع کالای قاچاق 5 درصد سهم دارند، در حالی که 95 درصد از سهم کالای قاچاق از مبدأ تا مقصد است و با این موضوع یعنی مبارزه با کالای قاچاق در مرزها برخورد نمیشود.
وی با بیان اینکه به عنوان رئیس اتاق اصناف قول همکاری برای مبارزه با کالای قاچاق را دادهام، اظهار داشت: یقیناً برای مبارزه با کالای قاچاق، این اقدام از مبدأ و منشأ باید صورت گیرد.