وي در ادامه افزود ما در وزارت امورخارجه ايران همانند ساير كشورها از مقامات آذري خواستار منطق و عقلگرايي بيشتر هستيم. ما انتظار داريم مقامات آذري به دور از دخالتهاي كشورها و رژيمهاي فرامنطقهاي سياستهاي عاقلانهاي را در تعامل با كشورهاي همسايه و ايران در پيش گيرند.
مقامات آذري بايد متوجه باشند كه جمهوري اسلامي ايران در برابر اقدامات ضد ايراني محسوس آنان تاكنون با سعه صدر برخورد كرده است ولي امكان دارد ايران پس از اين رفتار متفاوتي با آذربايجان داشته باشد. وي افزود بهتر است ديپلماتهاي آذري چارچوب رفتارهاي ديپلماتيك را رعايت كنند تا به سرنوشت ديپلماتهاي انگليسي دچار نشوند
بر اساس گزارش بولتن نیوز، مطالب فوق درست پس از آن عنوان می شود که ابراهيم غفاراف، رايزن و نفر دوم سفارت جمهوري آذربايجان در تهران دو هفتهي پیش در نشستی در دانشگاه تهران ضمن تأييد برگزاري رژهي همجنسبازان در مسابقات يوروويژن باكو، از آن بهعنوان شاهدي براي اثبات وجود آزادي فردي و رعايت حقوق بشر و همچنين عاملي در جهت پيشرفت و توسعهي اقتصادي كشورش نام برد.
در پی این اظهارات و جنجال رسانه ای که در این باره در کشورمان از زبان نفر دوم سفارت جمهوری مسلمان نشین آذربایجان بوجود آمد، سایت روسیزبان نیوزرو newsru در تاریخ 20 بهمنماه 1390 (9 فوریه 2012) به نقل از یکی از منابع مطلع روس در افغانستان اعلام کرد که این فرد خود دارای سوابقی پرحاشیه ناشی از تمایلات همجنسگرایانه است.
تلاشهای جمهوری آذربایجان برای برگزاری مسابقه موسیقی«یوروویژن» در حالی است این مسابقه که مخصوص گروههای مبتذل و مستهجن است را در باکو ساماندهی کند. و این در حالی است که اکثریت مطلق مردم این کشور را مسلمانان و شیعیانی تشکیل می دهند که به دستور حکومت، اجازه عزاداری و بزرگداشت شعائر اسلامی را ندارند.
دولت آذربایجان سالهاست قصد دارد به هر طریق ممکن جوانان آذربایجانی را از دین جدا و مانند جوانان اروپایی به هرزگی و عیاشی مشغول سازد و از این طریق بساط دین را از جامعه بزداید. بر همین اساس قرار است در کنار مسابقه یوروویژن، همجنس بازان نیز رژه ای را در خیابانهای باکو داشته باشند.
تدارک برگزاری رژه سازمان همجنس گرایان آمریکا در باکو در حالی است که احزاب و گروه های مخالفان سیاسی در جمهوری آذربایجان از امکان برگزاری تجمع برخوردار نیستند و از سال 2003 میلادی (سال انتقال قدرت به الهام علی اف) رییس جمهوری کنونی آذربایجان پس از مرگ پدرش حیدرعلی اف، به هیچ تجمع سیاسی در جمهوری آذربایجان مجوز برگزاری داده نشده است. نمونه این مدعا دستگیری 45 نفر از فعالان مسلمان تنها به جهت شرکت در تجمعات مخالفت با منع حجاب در مدارس این کشور، است.
با این حال اکنون باید از دولت آذربایجان که اکثریت جمعیت کشورش را مسلمانان و شیعیان تشکیل میدهند و آذربایجان عضو کنفرانس اسلامی میباشد، پرسید که برگزاری این مسابقه در این کشور که این همه برای انجام آن جان فشانی و سعی و تلاش میکند و حتی حاضر است حقوق مدنی شهروندان خود را در راستای برگزاری آن پایمال نماید، چه ضرورت و فایدهی ملی، دینی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی برای این کشور دارد؟ آیا بهتر نیست به جای مشغول نمودن مردم مسلمان آذربایجان به این بی بند و باریهای غربی و مستهجن، به فکر حل و فصل مناقشهی قرهباغ و مشکلات اقتصادی عدیده ی آنان باشد.
دولتمردان آذربایجان که این همه در تلاش هستند تا خود را بیشتر اروپایی جلوه دهند – البته از فرهنگ اروپا فقط به دنبال ابتذال و بیبندوباری آن هستند تا پیشرفتهای علمی ،تکنولوژیکی و... آن، تا بلکه بتوانند به عضویت اتحادیهی اروپا درآیند، خوبست نظری به کشور ترکیه داشته باشند که بعد از چندین دهه تلاش و قبول خفت و خواری بسیار و دست کشیدن از بسیاری از سنت و فرهنگ ملی و دینی خود و پذیرش فرهنگ منحط و رو به زوال غربی و اروپایی، هنوز هم به عضویت اتحادیه اروپا درنیامده است و از آن سر خورده شده است و غرور ملی آن خدشه دار گشته است.
وضع دنباله دار قوانین سفارشی برای ایجاد محدودیت در اشاعه ی دین مبین اسلام و قوانین جاری این دین مقدس،حبس رهبران دینی و تحت فشار قرار دادن قشر متدین و اسلامگرای جمهوری آذربایجان یکی دیگر از نکات قابل تامل در آستانه ی برگزاری مسابقات یوروویژن می باشد .
این اقدامات زنجیره وار طوری انجام گرفته که بصورت مدون و طبق برنامه از ممنوعیت پخش اذان ، تخریب مساجد و ممنوعیت حجاب گرفته تا وضع قانون جزایی به منظور تعقیب ، جریمه و حبس فروشندگان لوازم(مهر، سجاده ، تسبیح) و کتب دینی می باشد.