در شبانه روز گذشته كل تردد ثبت شده براساس اطلاعات دريافتي از 1760 دستگاه ترددشمار فعال در محورهاي برونشهري، نسبت به روز قبل 1.5 درصد افزايش نشان ميدهد؛ در همين مدت همچنين سهم وسايل نقليه سنگين در ترافيك راهها 14 درصد، اوج تردد بين ساعات 18 الي 19 و كمترين تردد بين ساعات 4 الي 5 صبح صورت پذيرفته كه هموطنان با آگاهي از اين موضوع ميتوانند ساعات مناسبتري را براي سفر انتخاب كنند.
پرترددترين جادههاي كشور
آزادراه كرج-تهران، آزادراه كرج-قزوين، آزادراه تهران-كرج، آزادراه قزوين-كرج، آزادراه تهران-قم، آزادراه قم-تهران، آزادراه ساوه-تهران، آزادراه تهران-ساوه، مسير پاكدشت-تهران و تهران-پاكدشت، محور تهران-شهريار، محور قم-اراك و محور زنجان-قزوين در 24 ساعت گذشته بيشترين ترافيك را داشتهاند.
محدوديت ترافيكي جادههاي منتهاي به شمال تا روز شنبه 27 شهريور
تردد موتورسيكلت از ساعت 12:00 ظهر روز چهارشنبه مورخ 95/06/24 الي ساعت 06:00 روز شنبه مورخ 95/06/27 از محورهاي كرج-چالوس، هراز، فيروزكوه و محور تهران – سمنان – مشهد و بالعكس ممنوع است؛ تردد موتورسيكلتهاي انتظامي و امدادي براي انجام ماموريت هاي ضروري در مسير مجاز جريان ترافيك بلامانع خواهد بود.
در محور كندوان تردد انواع وسايل نقليه از ساعت 15:00 روز جمعه مورخ 95/06/26 الي ساعت 01:00 بامداد روز شنبه مورخ 95/06/27 از كرج به سمت مرزنآباد ممنوع است، با اعلام مأموران پليس راه در محل، تردد انواع وسايل نقليه از ساعت 18:00 روز جمعه مورخ 95/06/26 الي ساعت 01:00 بامداد روز شنبه مورخ 95/06/27 از 15 كيلومتري جنوب مرزنآباد (محدوده دزدبن) به سمت كرج يكطرفه خواهد بود.
در محور كندوان تردد انواع تريلر، كاميون و كاميونت از محور كرج – چالوس و بالعكس كماكان ممنوع است.
در محور هراز تردد همه تريلرها كماكان ممنوع است همچنين تردد كاميونها و كاميونتها به استثناي حاملين مواد سوختي و فاسد شدني از ساعت 08:00 الي 24:00 روزهاي چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه هفته جاري ممنوع است.
در محور فيروزكوه تردد تريلرها به استثناي حاملين مواد سوختي و فاسدشدني از ساعت 08:00 الي 24:00 روزهاي چهارشنبه و جمعه هفته جاري از تهران به قائم شهر و بالعكس ممنوع است.
در محور قديم قزوين – رشت و بالعكس تردد تريلرها و كاميونها به استثناي حاملين مواد سوختي و فاسدشدني از ساعت 13:00 الي 24:00 روز جمعه مورخ 95/06/26 ممنوع است.
در محور آستارا – اردبيل و بالعكس تردد تريلرها و كاميونها به استثناي حاملين مواد سوختي و فاسد شدني از ساعت 13:00 الي 24:00 روز جمعه مورخ 95/06/26 در محور فوق ممنوع است.
در محور قديم ساوه - همدان تردد تريلرها و كاميونها به استثناي حاملين مواد سوختي و فاسدشدني از ساعت 13:00 الي 24:00 روز پنجشنبه مورخ 95/06/25 و از ساعت 07:00 الي 24:00 روز جمعه مورخ 95/06/26 از محور فوق ممنوع است.
ممنوعيت تردد به دليل شرايط فيزيكي راه
محور سي سخت - بيده واقع در استان كهگيلويه و بويراحمد از مورخ 25 آبان 94 تا اطلاع بعدي با توجه به كوهستاني و برفگير بودن و نبود ايمني كافي مسير مسدود اعلام ميشود.
كمربندي دهلران-انديمشك واقع در استان ايلام از روز 26 فروردين 95 تا اطلاع بعدي به دليل بارش شديد باران و آبگرفتگي مسدود و تردد از مسير جايگزين داخل شهر دهلران انجام ميشود.
محور راميان-اولنگ شاهرود واقع در استانهاي گلستان و سمنان از مورخ 29 فروردين 95 تا اطلاع بعدي به دليل بارش شديد باران و آب گرفتگي مسدود است.
ممنوعيت تردد به تفكيك يا اولويت وسايل نقليه
كل مسير محور فامنين – تقاطع همهكسي واقع در استان همدان از مورخ 6 شهريور لغايت 29 مهرماه 95 ساعت 7 الي 17:30 بهدليل اجراي عمليات خاكي مسدود بوده و تردد از مسير جايگزين زرقان - اميرآباد انجام ميشود.
در محور كرج – چالوس از مورخ 12 مرداد لغايت 30 آذر 95 روزهاي يكشنبه تا سهشنبه هر هفته از ساعت 8 الي 17 به غير از ايام تعطيلات رسمي و همچنين روزهاي قبل و بعد از تعطيلات چند روزه و نيز غير از تاريخهاي 20 شهريورماه الي 4 مهرماه به دليل اجراي عمليات لكهگيري و روكش آسفالت، از كيلومتر 20 الي 90 تردد همزمان با اجراي عمليات با محدوديت و رعايت احتياط انجام ميشود.
در محور هراز تا روز 30 آذر 95 روزهاي يكشنبه تا سه شنبه هر هفته از ساعت 8 الي 17 به غير از ايام تعطيلات رسمي و همچنين روزهاي قبل و بعد از تعطيلات چند روزه به دليل اجراي عمليات لكه گيري و روكش آسفالت، از كيلومتر 5 الي 102 تردد همزمان با اجراي عمليات ، با محدوديت و رعايت احتياط انجام ميشود.
در محور فيروزكوه تا روز 30 آذر 95 روزهاي يكشنبه تا سه شنبه هر هفته از ساعت 8 الي 17 به غير ايام تعطيلات رسمي و همچنين روزهاي قبل و بعد از تعطيلات چند روزه به دليل اجراي عمليات لكه گيري و روكش آسفالت، از كيلومتر 0 الي 95 تردد همزمان با اجراي عمليات، با محدوديت و رعايت احتياط انجام ميشود.
در محور كمربندي دوم درسونآباد - قوچحصار واقع در استان تهران تا روز 31 شهريور ماه 95 بين ساعات 8 الي 17 بهدليل ادامه اجراي عمليات روكش آسفالت، حدفاصل كيلومتر 0 تا 6 تردد همزمان با اجراي عمليات با محدوديت و رعايت احتياط انجام ميشود.
مسافران ميتوانند براي دريافت اطلاعات تفصيلي راهها و خلاصه آخرين وضعيت جادهها، عدد 141 را به شماره 1000141 پيامك كنند و يا با شمارههاي 141 و 88925252 تماس بگيرند.
پيامهاي آموزشي و توصيههاي ايمني در رانندگي
ايمني رفت و آمد در جاده و خيابانها يك نياز ملي است.
رانندگي كاري دقيق و آگاهانه است، اگر تعداد سرنشينان اتومبيل زياد باشد، نه تنها به سيستم فني وسيله نقليه آسيب ميرساند، بلكه گاهي اوقات مانع ديد راننده شده و از واكنشهاي سريع و به موقع جلوگيري ميكند.
سنگ بناي مهارت و آموزشهاي ترافيكي را بايد از مهد كودك گذاشت، مربيان مهد كودك ميتوانند شخصيت ترافيكي بچه ها را شكل داده و خطراتي كه در كمين كودكان است، را كاهش دهند.
تلاش كنيم، با آموزش صحيح فرزندانمان را به آگاهي و مهارت در زمينه ترافيك برسانيم و اگر از اين آموزشها يك آسيبديده هم كمتر شود، كار بزرگي انجام شده است.
آرامش در رانندگي موقعيتهاي خطرناك را بر طرف ميسازد.
تابلوهاي راهنمايي و رانندگي پيام آوران نظم و قانون هستند؛ رعايت قوانين و مقررات راهنمايي و رانندگي نشانگر شخصيت و فرهنگ اجتماعي ما است.
به فرامين و توصيههاي علائم و چراغهاي راهنمايي توجه و از آنها پيروي كنيد توجه به اين تابلوها كه نشانههاي نمادين قوانين و مقررات عبور و مرور هستند، الزامي است، اين علائم دستورالعمل رانندگي صحيح را نشان ميدهند، مطمئن شويد، مفهوم همه علائم را ميدانيد.
آرامش در حين رانندگي موقعيتهاي خطرناك سانحهساز را برطرف ميسازد.
استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگي بسيار خطرناك است، در صـورت ضرورت پاسخ گويي، خودرو را به منتهياليه سمـت راست خيابان هدايت كرده و سپس به گفتوگو بپردازيد؛ طبق آخرين بررسيها تلفن همراه عامل بسياري از تصادفات رانندگي است.
شما بايد بتوانيد شماره خودروها را از فاصله 20 متري بخوانيد، اگر در ديد خود مشكل داريد، حتما بايد در مواقع رانندگي از عينك استفاده كنيد.
توصيه ميشود، رانندگان هميشه در داخل خودرو يك دستگاه كپسول آتشنشاني استاندارد به منظور خاموش كردن آتش و مـهار ابعاد آن به همراه داشته باشند.
داشتن حس مسئوليت و عدم توجه به منافع شخصي، مهمترين عامل برقراري ايمني و جلوگيري از بروز سوانح دلخراش رانندگي است؛ اگر جاده و خودرو به گونهاي ايمن و صحيح ساخته شوند و در كنار آن كاربران نيز از قوانين تبعيت كنند، مشكلي در رانندگي به وجود نخواهد آمد.
گذشت در رانندگي اولين قدم در نظم دادن به ترافيك است
سرعت زياد در رانندگي، شتاب براي رسيدن به حوادث است؛ رانندگان دقت داشته باشند كه كمبود زمان خود را با سرعت زياد جبران نكنند.
رانندگان با رعايت اصول ايمني، سفري مطمئن خواهند داشت؛ مدت زمان تردد در جادهها از مبدأ تا رسيدن به مقصد هم بخشي از سفر است، بهتر است مسافران از اين زمان هم براي بهرهمندي سفر خود استفاده كنند و فقط به رسيدن به مقصد نينديشند.
طبق آمار بسياري از تصادفات رانندگي در فاصله 30 كيلومتري شهرها رخ ميدهد؛ راكبان موتورسيكلت در صورت الزام تردد در حاشيه راهها، همه قوانين راهنمايي و رانندگي را رعايت كرده و احتياط را در دستور كار خود قرار دهند.
مقررات ترافيكي فقط مخصوص رانندگان نيست، رهگذران پياده هم بايد به آن توجه كنند.
از عابران پياده در حاشيه شهرها تقاضا ميشود، تا حد امكان در حاشيه جاده تردد نكنند و عبور عرضي از جاده نداشته باشند.
بيشترين تصادفات رانندگي كه در 30 كيلومتري شهرها رخ ميدهد، مربوط به راكبان موتورسيكلت و عابران پياده است؛ از رانندگان وسايل نقليه خودرويي تقاضا ميشود، احتياط را بسيار بيشتر در اين مسيرها در دستور كار خود قرار دهند.
رانندگان عدم تخطي از سرعت مطمئنه و تردد با سرعت مجاز را هميشه در دستور كار خود قرار دهند؛ بيش از 50 درصد تصادفات رانندگي به دليل تخطي از سرعت مطمئنه و سبقت غيرمجاز رخ ميدهد.
در بسياري از تصادفات رانندگي كه در سرعت بالاي 50 كيلومتر در ساعت رخ ميدهد، بر اثر برخورد سـر راننده به شيشه جلو و قفسه سينه با فرمان اتومبيل ضربات مرگآوري بر سرنشينان جلو وسيله نقليه وارد ميشود.
ضربات وارده به ناحيه سر و گردن علت اصلي بيش از 70 درصد تصادفات منجر به فوت است؛ به همين دليل بستن كمربند ايمني براي راننده و سرنشينان رديف اول وسايل نقليه در حال حركت در بزرگراههاي درون شهري، كمربنديها و جادههاي بين شهري الزامي است؛ طبق مطالعات انجام شده تـوسط سازمان بهداشت جهاني استفاده صحيح از كمربند ايمني احتمال مرگ و مير ناشي از تصادفات رانندگي را تا 60 درصد كاهش ميدهد.
هنگام رانندگي در بزرگراهها همواره از سمت راست حركت كنيد، مگر آنكه قصد سبقت داشته باشيد، تغيير خط عبوري بايد با احتياط و با استفاده از چراغ راهنما انجام پذيرد.
مسافران و رانندگان طول مسير مبدأ تا مقصد را هم بخشي از سفر بدانند و عجلهاي براي رسيدن به مقصد نداشته باشند؛ در طول مسير استراحتي هر چند كوتاه داشته باشند، تا خوابآلودگي رفع شود، بسياري از تصادفات رانندگي در فواصل 30 كيلومتري مانده به مقصد رخ داده است.