به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، ارتش روسیه اخیرا رادار قدرتمندی به نام «گل آفتابگردان» یا (Sunflower) ساخته که قادر است جنگنده رادار گریز و پنهان کار «اف-35 » آمریکا یا هر نوع جنگنده دیگر اینچنینی را شناسایی نماید.
به نوشته وبگاه «نکست بیگ فیوچر» رادار گل آفتابگردان برد کوتاه را کارخانه «OJSC NPK NIIDAR» در مسکو ساخته است. وزارت دفاع روسیه قصد دارد چندین نوع از این سامانه جدید راداری را در قطب شمال و نیز مرزهای جنوبی و غربی روسیه مستقر کند.
بر اساس این گزارش، این رادار قادر است اشیا موجود در سطح دریا و هوا را از فاصله حداکثر 500 کیلومتر (بیش از 310 مایل) در ارتفاعات مختلف در خط دید و در افق شناسایی کند. رادار گل آفتابگردان همزمان قادر به شناسایی، رهگیری و طبقه بندی کردن بیش از 300 هدف دریایی و 100 هدف هوایی به طور خودکار است.
این سامانه راداری بسیار پیشرفته همچنین قابلیت آنلاین بودن 10 روزه را داشته و تنها نیاز به تیم سه نفری برای هدایتش دارد. این سامانه نیاز به نیروی زیاد برای راه اندازی ندارد و عملیات راه اندازی آن ساده است. ایستگاههای این رادار باید در فاصله 370 کیلومتری دور بوده تا پوشش کامل را ارائه دهند.
پوشش رادار گل افتابگردان
وبگاه یاد شده با اشاره به وجود مشتریان فراوان برای این رادار قوی از بکارگیری آن در عرصه اقتصادی جهت محافظت از نواحی تجاری دریایی مورد سو استفاده دزدان دریایی و قاچاق کالا و نیز کاربرد نظامی آن در زمینه اعلام هشدار در صورت مواجهه با یک هجوم یا عملیات خرابکارانه خبر داد.
در انتهای این گزارش آمده است: اینک سه ایستگاه از رادارهای گل آفتابگردان در روسیه عملیاتی شدهاند که در دریای «اکهتسک»، دریای ژاپن و دریای خزر قرار دارند. این در حالی است که پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) نسبت به توانایی جنگندههای اف-35 در اجرای قابلیتهای رزمی اطمینان خاطر دارد.
از سویی دیگر آشکار شدن مشکل در جنگنده اف-35 نیروی هوایی آمریکا و ضربه وارد شدن به گردن خلبان آزمایشی این هواپیما هنگام خروج اضطراری آزمایشی در سرعتهای پایین، نگرانیهایی را برانگیخته است.
به نوشته «دیفنس نیوز» هنگام آزمایش کلاه جدید خلبان اف -35 جاری به گردن آدمک خلبان هنگام خروج در سرعت پایین ضربهای خطرناک وارد شده است.
اف-35
منابع مطلع در برنامههای ساخت این جنگنده نیز تایید کردند هنگام خروج اضطراری گردن آدمکهای سبک وزن آزمایشی در اف- 35 دچار آسیبهای کشنده شده است به همین دلیل ارتش آمریکا تصمیم گرفته مانع پرواز خلبانان زیر 136 پوند وزن با این جنگنده شود.
از سویی دیگر جنگنده اف- 35 با مشکلات دیگری چون موتورها، و سامانه نرم افزاری نیز مواجه شده و پیشبینی میشود اف- 35 بی، تا سال 2022 به جنگ افزارهای پیشرفته مجهز نشود.
این جنگنده در ژوئن سال گذشته نیز در یک درگیری هوایی نزدیک آزمایشی مقابل جنگنده «اف-16 » از توان کمتری در مانورها برخوردار بوده است.
وبگاه فوق در ادامه ضمن قیاس توانمندیهای جنگنده اف -35 با اف- 16 نوشت: اف- 16 میتواند روزانه یک ساعت و نیم پرواز کند اما اف- 35 قادر به یک ساعت پرواز هر 2 روز یک بار است.
همچنین لازم است خلبانان اف- 35 دستکم ماهی 30 ساعت با این هواپیما پرواز کنند اما اینک تنها میتوان 15ساعت در ماه با این جنگنده پرواز کرد در حالیکه با جنگنده اف- 16 میتوان 36 ساعت در ماه پرواز نمود. همچنین جنگنده اف 35 فاقد فضای دید مناسب در کابین برای خلبان در نبردهای رودروی روی هوایی است. چندی قبل در یک نبرد هوایی (داگ فایت) جنگنده اف-16 آمریکا بر جنگنده اف-35 غلبه کرد.
دیفنس نیوز نوشته است: در مجموع باید گفت اف -35 از لحاظ دستگاههای هشداری و تجهیزات نظامی بر اف-16برتری دارد در حالیکه اف-16 از لحاظ قدرت مانور بر این جنگنده برتری دارد.
«مایکل مالوف»، کارشناس ارشد سابق وزارت دفاع آمریکا نیز چندی قبل در گفتوگو با شبکه خبری «پرستیوی» گفت: «ثابت شده که سوخو-35 روسیه بهترین جنگنده کنونی بوده و توانمندیهای تاکتیکی بیشتری نسبت به اف-35 دارد.»
مالوف در انتقاد از عملکرد جتهای آمریکایی گفت: «آنها میدانند توانمندی رادارگریزی اف-35 کامل نیست.»