به گزارش پایگاه 598 به نقل از سلامانه، دکتر یحیی پاسدار با اشاره به محرز شدن ارتباط تغذیه با سلامت
تمامی ارگانهای بدن و بویژه کلیهها، عنوان کرد: از آنجا که کلیهها مسئول
دفع ضایعات مواد غذایی در بدن هستند داشتن برنامه غذایی میتواند بسیار در
سلامت کلیهها موثر باشد.
پاسدار با توصیه بر مصرف روزانه ۶ تا ۸
لیوان آب در زمستان و ۸ تا ۱۰ لیوان آب در تابستان، کاهش مصرف آب را به شدت
برای سلامت کلیهها آسیب رسان دانست.
وی اظهار کرد: آب ماده حلال بوده که مواد زائد و سموم را رقیق کرده و موجب دفع بهتر آنها از کلیهها میشود.
این
متخصص تغذیه مصرف بیش از حد پروتئین و نیتروژن را برای کلیه زیان آور
دانست و بیان داشت: در همین راستا مصرف بیش از حد حبوباتی همچون لوبیا و
نخود به علت وجود مقادیر بالای نیتروژن و پروتئین در آنها برای سلامت
کلیهها زیان آور خواهد بود.
وی افزود: همچنین مصرف بیش از حد گوشت و
به ویژه گوشت قرمز به علت وجود اسیداوریک بالا در آن میتواند موجب فشار
بر کلیه شده و در طولانی مدت بیماری نقرس ایجاد کرده و سلامت مفاصل و
کلیهها را تهدید کند.
پاسدار به استفاده ورزشکاران از پودرهای
تقویتی اشاره کرد و گفت: این پودرها به دلیل وجود غلظت بالای پروتئین در
آنها میتوانند به شدت برای سلامت کلیهها مضر باشند.
این متخصص
تغذیه توصیه کرد: افراد ورزشکار حتما در صورت استفاده از این پودرها میزان
آن را با پزشک متخصص در میان بگذارند و تنها طبق تشخیص پزشک اقدام به
استفاده از این پودرها کنند.
پاسدار با بیان اینکه اختلالات و
نارسایی کلیه بدون علامت پیش میروند، توصیه کرد: افراد هر شش ماه یکبار
نسبت به آزمایش به منظور اطمینان از سلامت کلیههای خود اقدام کنند.
وی
افزود: در صورتی که اختلالات اندکی در کارکرد کلیهها وجود داشت باید
افراد به سرعت با مشورت از پزشک و یا کارشناس تغذیه خود نسبت به رعایت
برنامه غذایی صحیح اقدام کنند تا کلیه آنها بیشتر دچار آسیب نشود.