به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا، کارشناس ارشد اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی و
آشامیدنی با منشاء گیاهی سازمان غذا و دارو درباره واردات برنج به کشور و
سلامت محصولات وارداتی گفت: علاوه بر بازرسی و آزمون بر روی هر محموله برنج
وارداتی در زمان ورود به کشور، این محصول از ابتدای سال 93 مشمول ثبت منبع
شد و فقط برای محمولههایی مجوز ورود صادر میشود که محصول خود را از
مزارعی در کشور مبدا تامین کنند.
مهندس مینو حاجیان درباره برنامه
ارتقای ایمنی و سلامت محصول برنج گفت: طرح ارتقای ایمنی و سلامت محصول
برنج در آبان ماه سال 92 در دوسطح واردات و تولید داخل در سازمان غذا و
دارو مصوب و به صورت کشوری ابلاغ شد.
وی اظهار داشت: در بخش تولید
داخل، واحدهای بسته بندی برنج طی یک برنامه زمانبندی مشخص ملزم به اخذ
پروانه بهداشتی ساخت یا شناسه نظارت کارگاهی شده اند و باید ضمن ایجاد
شرایط بهداشتی، الزامات برچسب گذاری را مطابق ضوابط سازمان غذا و دارو به
منظور ایجاد امکان ردیابی در سطح عرضه بر روی بسته بندی رعایت کنند.
جاجیان
ادامه داد: در خصوص واردات نیز علاوه بر بازرسی و آزمون بر روی هر محموله
برنج وارداتی در زمان ورود به کشور، این محصول از ابتدای سال 93 مشمول ثبت
منبع شد و فقط برای محموله هایی مجوز ورود صادر می شود که محصول خود را از
مزارعی در کشور مبدأ تامین کنند که واحد بسته بندی کننده آن ها قابل
ردیابی بوده و در واحد های فرآوری و بسته بندی مناسب از نظر بهداشتی بسته
بندی شوند.
کارشناس ارشد اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های
غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو گفت: با انجام ثبت منبع و
محصول و اجرای طرح ردیابی برنج از کشور مبدأ، محموله های فاقد برچسب گذاری
مناسب شامل عدم درج شماره پروانه بهداشتی ورود، نوع برنج، سری ساخت، تاریخ
تولید و انقضاء، نام و آدرس شرکت وارد کننده، اجازه ورود به کشور را
ندارند.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، مهندس حاجیان
افزود: پروانه بهداشتی ورود به منظور شناسایی در سطح عرضه بوده تا بتوان در
مورد عدم انطباق، رهگیری و از سطح عرضه جمعآوری و قابل پیگیری باشند.