به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری "الجزیره"، کارشناسان معتقدند بخش زیادی از مشکلات دولت جدید تونس، نتیجه مشکلاتی است که طی سالهای قبل ایجاد شده بود و باید به دولت جدید فرصتی داده شود تا برای رویارویی با این چالش ها، وارد عمل شود.
این در حالی است که برخی از مخالفان دولت "حمادی الجبالی"، معتقدند که وی هیچ برنامه مشخصی و یا راه حلی برای وضعیت اقتصادی و اجتماعی فعلی تونس ارائه نداده و آنچه که عنوان شده، فقط در حد وعده است.
برغم اینکه "منصف المرزوقی"، رئیس جمهور تونس پس از رسیدن به قدرت، درخواست آتش بس را مطرح کرد ، اما آتش اعتراضات به سرعت خاموش نمی شود و دولت تونس با نگرانی تاکید کرده است که زیان های اقتصادی بسیار زیاد بوده و بیش از 2.5 میلیارد دینار برآورد شده است.
در همین حال "محمد عبو"، وزیر مامور به ایجاد اصلاحات اداری در دولت جدید تونس معتقد است که دولت کار خود را آغاز کرده است و پیش از این نیز تا حدودی از مشکلات فعلی از جمله، افزایش تعداد بیکاران، وضعیت بحرانی امنیتی، چالش های اقتصادی و اجتماعی موجود مطلع بود.
وی افزود: این دولت برغم اینکه عامل ایجاد این مشکلات نبوده است، مسئولیت حل مشکلات را پذیرفته تا در حد توان خود از آنها بکاهد.
اما "محمد الحامدی" ، نماینده مجلس ملی موسسان از حزب دمکراتیک پیشرو معتقد است که دولت "الجبالی" هیچ اهمیتی به ساختار یک برنامه مشخص نمی دهد بلکه فقط به مجلس موسسان برای گرفتن رای اعتماد معرفی شده است؛ این دولت برنامه های روشنی ندارد و فقط اهدافی را بدون هیچ گونه ارقام و آماری ارائه داده است.
اما "محمد عبو" میگوید: نمی توان طی یک هفته یا یک ماه درباره نتیجه کار دولت جدید اظهار نظر کرد و دولت طی یک سال، بسیاری از اصلاحات ضروری را انجام خواهد داد.
وی افزود: بزودی حدود 25 هزار نفر از افراد بیکار در بخش دولتی تونس مشغول به کار می شوند؛ اما اشتغال این تعداد، با توجه به وجود 800 هزار فرد بیکار کم است، اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت که اشتغال همه این افراد در بخش دولتی خارج از امکانات دولت است.
وی تصریح کرد که دولت زمینه را برای سرمایه گذاری بیشتر فراهم می کند و در تاسیسات زیربنایی سرمایه گذاری خواهد کرد.
تونس پیش از انقلاب و در زمان "زین العابدین بن علی"، رئیس جمهور مخلوع این کشور با مشکلات اقتصادی فراوانی روبرو بود و خودسوزی یک جوان بیکار جرقه اصلی آغاز انقلاب تونس را رقم زد.
اقتصاد تونس سال گذشته با رکود 1.8 درصدی روبرو شد و میانگین نرخ بیکاری در این کشور به 18 درصد میرسد.