به گزارش پایگاه 598 به نقل از روزنامه خراسان، هندوانه سرشار از ویتامینهای A،C،B6, ،لیکوپن،سیترولین و
پتاسیم است اما مصرف بیشازحد هندوانه میتواند به اعصاب آسیب برساند،
مشکلات قلبی و اختلالات گوارشی به وجود بیاورد؛ بنابراین خوردن روزانه آن
به میزان زیاد توصیه نمیشود.اما ترکیبات این میوه:
لیکوپن:میزان
لیکوپن در هندوانه از گوجهفرنگی نیز بیشتر است.یک و نیم لیوان هندوانه
حاوی 9-13 میلی گرم لیکوپن است.لیکوپن رنگدانهای است که به این میوه و
گوجهفرنگی رنگ میدهد.لیکوپن مانند آنتی اکسیدان عمل میکند که سموم اضافه
و رادیکالهای آزاد را در بدن از بین میبرد تا از خطر بیماری و سرطان
کاسته شود.
اما مصرف بیشازحد لیکوپن باعث مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع،اسهال ،سوءهاضمه و نفخ میشود.
سیترولین:فیتوکمیکال
دیگر موجود در این میوه به آرژنین تبدیل می شود.آرژنین نوعی اسیدآمینه است
که زمینه تولید بیشتر پروتئین را فراهم میکند.این فیتوکمیکال برای سلامت
قلب و گردش خون لازم و مهم است.اما مصرف بیشازحد این ماده باعث نازایی،
اختلال در نعوظ و کاهش خون رسانی به قسمت تناسلی میشود.
پتاسیم:
بدن برای عملکرد درست به این ماده معدنی نیاز دارد.همچنین باعث میشود عضو و
بافتها درست عمل کند.هر فرد بزرگسال روزانه به 2000 میلی گرم پتاسیم نیاز
دارد. افراط در مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم باعث هیپرکالمی ( افزایش
سطح خونی یون پتاسیم )در بدن می شود که میتواند مشکلات قلبی و عروقی مانند
ضربان ضعیف،ضربان نامنظم قلب، سکته و مشکلات کلیوی ایجاد کند. بهتر است
هر بار مصرف هندوانه را به سه پیمانه متوسط محدود کنید.