کد خبر: ۳۸۰۳۲۲
زمان انتشار: ۱۴:۱۱     ۲۴ خرداد ۱۳۹۵
در یک ارزیابی کلی، حداقل 184 وعده و شعار انتخاباتی از روحانی در ایام رقابت های انتخابات سال 92 استخراج شده است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از خیبرآنلاین، 3 سال از عمر دولت یازدهم به ریاست حسن روحانی گذشت و حالا با توجه به اجرای "خسارت محض" برجام براساس خواسته روحانی و مذاکره کنندگان دولت و با عنایت به اینکه حیات این دولت به مذاکرات گره زده شده بود، دیگر حنای تخریب دولت سابق و استفاده از عبارات تکراری همچون "نگذاشتند"، برای ملت رنگی دارد؛ اکنون زمان بررسی کارنامه روحانی و تیمش رسیده است.

بدون کمترین مقدمه ای، صرفا شعارهای انتخاباتی که روحانی در سال 92 به مردم داد و به واسطه همان وعده ها، موفق به جلب آرای 50/7 درصدی ملت شد، را در ادامه مورد بازخوانی قرار می دهیم و قضاوت درباره میزان تحقق آنها را به مخاطبان فهیم و گرانقدر واگذار می کنیم.

در یک ارزیابی کلی، حداقل 184 وعده و شعار انتخاباتی از روحانی در ایام رقابت های انتخابات سال 92 استخراج شده است که به تفکیک موضوع، در ادامه می آید:

* وعده های اقتصادی

1. دولت تدبیر و امید نخواهد گذاشت این همه جوان بیکار در مقابل خانواده و فرزندان شرمنده باشند.
2. اطلاعات مربوط به دولت باید به صورت شفاف در اختیار مردم قرار گیرد که این مسئله بسیار مهمی است؛ مقررات و قوانین باید به صورت شفاف در اختیار همه قرار گیرد و نباید یکی زودتر از این مسائل آگاه شود و فردی دیگر دیرتر.
3. ایجاد شغل نباید با وام باشد که بیکار تبدیل به بیکار بدهکار خواهد شد.
4. همین کارخانه‌های موجود در کشور اگر به جای 20 درصد توان با 60 درصد توان کار کنند، بخش عظیمی از مشکلات اشتغال‌زایی در کشور برطرف می‌شود.
5. در ماه‌های ابتدای آغاز به کار دولت «تدبیر و امید» موانع از سر راه تولید برداشته می‌شود.
6. ما باید به سیاست‌های ابلاغ‌شده از سوی مقام معظم رهبری عمل کنیم، نه اینکه فقط شعار دهیم.
7. شعار من نجات اقتصاد ایران است.
8. برنامه اقتصادی من حل معضل اشتغال به خصوص برای تحصیل‌کرده‌هاست.
9. اصلاح نظام اداری نیز جزء اولویت‌های من است زیرا با اصلاح نظام اداری جلوی فساد‌ها گرفته می‌شود.
10. ما باید قبل از جذب سرمایه خارجی ابتدا به فکر جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور باشیم.
11. اساس برنامه‌ اقتصادی من بر 2 محور تولید ثروت ملی و توزیع عادلانه ثروت استوار است.
12. برای ایجاد ثروت ملی باید اقدامات فراوانی انجام دهیم که مهم‌ترین آن بهبود فضای کسب‌وکار است.
13. وقتی میزان تولید و عرضه کالا و خدمات بالاتر از تقاضا باشد تعادل قیمت به وجود می‌آید و می‌تواند حتی تورم را مهار و کنترل کند.
14. یکی از راه‌های مهار و کنترل تورم هدایت نقدینگی به سمت تولید است.
15. در کنار هدایت نقدینگی به سمت تولید باید با فساد و رانت‌خواری مبارزه کنیم چرا که بدون آن تولید رونق نخواهد یافت.
16. باید خدمات و تسهیلات لازم را در اختیار کارآفرینان و تولیدگران قرار دهیم که هم معضل بیکاری و هم معضل تورم را حل کنیم.
17. اساس سیاست من بالا بردن ثروت ملی و رونق تولید و اشتغال و بهبود فضای کسب‌وکار و توزیع عادلانه ثروت است.
18. با اجرای برنامه‌هایم در حوزه اقتصاد گام به گام تورم مهار شده و شاهد توسعه اقتصادی خواهیم بود.
19. فروش نفت اخیرا به یک میلیون بشکه کاهش یافته است و به همین دلیل دولت مجبور است به صنایع و محصولات دیگر تکیه کند و از اتکا به نفت فاصله بگیرد.
20. سه درصد از درآمد نفت را به خوزستان اختصاص می‌دهم. این حق مردم خوزستان است و در طول 8 سال جنگ تحمیلی مردم این سرزمین فشار بسیاری متحمل شدند و این درصد برای جبران آن کم است و تلاش خواهم کرد این 2 درصد به 3 برسد.
21. عدالت اقتصادی به این معناست که هر چیزی در جایگاه خودش قرار بگیرد که اولین مسئله آن، تولید است.
22. روی آوردن به مسیر واردات بزرگ‌ترین بی‌عدالتی است. یعنی عدالت این است که در شرایط فشار دشمن ما بتوانیم در داخل به تولید کمک کنیم، فضا را بهبود ببخشیم، تولید داخل را افزایش دهیم و بر مقدار واردات بکاهیم.
23. شعارهای سیاسی ما با عملکردهای اقتصادی سازگار نیست. چرا که در شعار سیاسی، شعار مقاومت می‌دهیم، اما در مقام عمل شعار اقتصاد مقاومتی برقرار نیست.
24. ما باید در شرایطی که باید سیاست اقتصادی ما با سیاست سیاسی ما کاملاً منطبق باشد برنامه‌ریزی صورت دهیم و در یک مسیر قرار بگیریم. در حالی که امروز در دو مسیر کاملاً جدا حرکت می‌کنیم. به گونه‌ای که در بخش اقتصاد و واردات با دست دراز کردن به سوی بیرون تقاضای نیاز می‌کنیم اما در سیاست اعلام می‌کنیم که بی‌نیاز هستیم.
25. در مسئله عدالت باید به مقوله رانت و فساد توجه کنیم.
26. در تدوین برنامه‌ها و انتخاب وزیران نیز به نحوی مردم را مشارکت می‌دهم، برنامه من این است که در تمام برنامه‌های اقتصادی از فعالان اقتصادی استفاده کنم و در انتخاب وزیر به جز مجلس شورای اسلامی از صاحب‌نظران هر بخش مشورت بگیرم و وزیری را انتخاب کنم که تمام کارشناسان یک بخش به آن افتخار کنند زیرا اگر چنین شود همکاری و مشارکت بهتر می‌شود.
27. یک کارگروه ویژه برای خوزستان تشکیل خواهم داد.
28. کلید من، کلید تدبیر است و هر قفلی را باز می‌کند و تمام مشکلات قابل حل است و برای آن‌ها برنامه دارم.
29. ایران دومین منبع گاز و نفت جهان است ولی چرا مردم ما باید در مشکلات معیشتی باشند؟ مشکل کجاست؟ مشکل از مدیریت و تصمیم‌گیری‌های فردی و عدم مشورت آغاز می‌شود. مگر یک نفر یا یک جمع کوچک قادرند کشور ایران را در شرایط توطئه جهانی اداره کنند؟ ما نیاز به همگان و بهترین‌ها داریم، ما نیاز به مشورت دانشگاهیان و بهترین کارشناسان داریم.
30. کشور را می‌توان از بیکاری و گرانی نجات داد.
31. مشکل بیکاری سبب شده است از هر 5 ازدواج یکی به طلاق منجر شود، با رونق اقتصادی و ریشه‌کن کردن بیکاری جلوگیری از این کار امکان‌پذیر است.
32. کارخانه‌های کشور بین 20 تا 40 درصد در حال فعالیت هستند، ما باید همه مراکز تولیدی را به فعالیت کامل 100 درصدی برسانیم و این کار امکان‌پذیر است.
33. در برنامه من علاوه بر برنامه‌های میان‌مدت برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاست خارجی و امور فرهنگی، برنامه کوتاه مدت یک ماهه و 100 روزه وجود دارد. ما می‌توانیم در یک زمان کوتاه تحول اقتصادی در کشور به وجود آوریم و در آن تحول اقتصادی با ایجاد یک دوره تنفس به کارخانه‌ها و مراکز تولیدی مشکل دارند این معضلات را حل کنیم.
34. ما با یک تفاهم بین بانک مرکزی و بانک‌های کارگشا قادر هستیم آن همه اجناسی که در گمرکات ما انبارشده به بازار برگردانیم و همه این‌ها در یک برنامه کوتاه مدت امکان‌پذیر است.
35. ما باید اقتصاد کشور را از شرایط فعلی نجات دهیم.
36. وظیفه اصلی دولت این است که محیط کسب‌وکار را آماده کند چرا که اگر محیط کسب‌وکار بهبود یافت، زمانی است که تولید رونق می‌یابد و بخش صنعت، کشاورزی و خدمات فعال می‌شود.
37. موانع تولید با یک تدبیر قابل حل و فصل است، برخی موارد در کوتاه مدت و بخشی نیز به بلندمدت بازمی‌گردد.
38. در حال حاضر بیش از 41 هزار واحد صنعتی نیمه‌تمام داریم و اگر 34 هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار این واحدها گذاشته شود، همه کامل و فعال می‌شود و 499هزار نفر را مشغول به کار می‌کند.
39. امروز در بخش‌های مختلف تولیدی اگر مقداری ثبات باشد و مردم بدانند مقررات تغییر نمی‌کند به گونه‌ای که شاهدیم در یک ماه نزدیک به 50 برابر مقررات اقتصادی تغییر می‌کند، همه فعال می‌شوند.
40. خیلی‌ها باید به دادگاه بروند که چرا کاری نکردند که ما هر ماه 3 هزار میلیارد ضرر کنیم و 3 میلیون نفر بیکار شوند.
41. اگر تولید رونق یابد در بخش‌های مختلف هم بیکاری حل می‌شود و هم وقتی این مسئله افزایش یابد عرضه کالا زیاد می‌شود و در برابر تقاضا تعادل به وجود می‌آید در این صورت ناچار نمی‌شویم بنجل‌ها را از خارج وارد کنیم و برای کارگر چینی کار درست کنیم.
42. اولین قدم در دولت تدبیر و امید بهبود دائمی محیط کسب‌وکار است که در کوتاه‌مدت بسته‌های تشویقی ویژه‌ای را برای حرکت اقتصادی در جامعه در نظر گرفته شده است.
43. در اقتصاد مقاومتی باید به دنبال تولید داخل و رشد اقتصادی برویم و خرج‌های بیجای دولت را کم کرده و به جای شعار برنامه‌ریزی و کار کنیم؛ مداوم واردات زیاد نشود و تولیدات آخر ما افزوده شود و با استقامت اهداف اقتصادی از جمله چشم‌انداز را دنبال کنیم.
44. هدفمندی یارانه‌ها حرکت قشنگی بود و مجلس از برنامه دوم و سوم به دنبال تحقق آن بود. اما ای کاش در اجرا همان طور که مجلس تصویب کرده بود، پیش می‌رفت چرا که قرار بود در هدفمندی‌ها به تولید هم برسیم.
45. هدفمندی یارانه عدالت بود و چون مصوبه مجلس و قانون است باید ادامه پیدا کند اما باید قانون را با دقت اجرا کرد و نواقص گذشته را جبران و اشکالات قبلی را رفع کرد.
46. در دولت تدبیر و امید همراه با یارانه‌های نقدی، یارانه‌های کالایی نیز داده می‌شود تا اقشار ضعیف دیگر دغدغه معیشتی نداشته باشند؛ چرا که اساس اقتصاد دولت من آرامش به مردم و از بین بردن نگرانی است.
47. دولت تدبیر و امید به دنبال این است که آن‌چنان مردم را از درآمد سرشار کنند که اصلا به یارانه 45 هزار تومانی نیازی نداشته باشند.
48. باید زندگی خوب و شغل آبرومند برای مردم افتخار باشد.
49. باید کار را به جایی برسانیم که به جای اینکه مردم دستشان را به سوی دولت دراز کند، دولت دستش را به سوی مردم دراز کند.
50. برنامه‌های اقتصادی وسیعی از سوی «دولت تدبیر و امید» طراحی‌شده که با اجرای آن‌ها می‌توان کشور را به سرعت از بحران موجود خارج کرد.
51. در حوزه مسائل اقتصادی زمینه‌ای فراهم خواهد شد که گرانی و تورم مهار شده و از طرفی کسب‌وکار آحاد جامعه به‌ویژه جوانان و بانوان نیز فراهم شود.
52. رهبر معظم انقلاب اصل44 را انقلاب اقتصادی دانستند اما تا الآن محقق نشده چرا که قرار بود ما بخش بزرگی از صنعت را به مردم واگذار کنیم اما آمار نشان می‌دهد که فقط 13 درصد خصوصی شده و بقیه به شبه‌دولتی‌ها واگذارشده است.
53. اصل 44 تنها برای واگذاری مالکیت شرکت‌ها و صنعت نبود بلکه غیر از مالکیت واگذاری مدیریت نیز باید به مردم اختصاص داده می‌شد.
54. ما در زمینه مشاغلی که سرمایه زیادی نمی‌خواهد باید فعال شویم. به اعتقاد من یکی از مهم‌ترین وظایف دولت آینده بحث اشتغال است. من در برنامه دولت مهر و امید برنامه جامعی را برای این کار تدوین کرده‌ام و این برنامه در اختیار مردم قرار گرفته است.
55. سه راهبرد در بخش اشتغال ذکر شده است و برای هر کدام راه‌حل‌های ریز تدوین‌شده است راه تا ما بتوانیم مشکل بیکاری را در همان سال اول تا حد زیادی تقلیل دهیم.
56. به جوانان می‌گویم من علاقه‌ای ندارم برای پیروزی در انتخابات جشن بگیرم بلکه دوست دارم زمانی که غمی بر چهره کارگر ندیدم جشن بگیرم. آن روز که ایران در جایگاه غرور و افتخار در جهان بود جشن بگیرم. آن روزی که مردم ما احساس رضایت کردند روز جشن ما خواهد بود.
57. دولت تدبیر گرانی را با فکر و برنامه کنترل و کاهش خواهد داد و بیکاری را با روش‌هایی چون توجه به صنعت، کشاورزی و گردشگری کاهش خواهد داد و بیکاری را به نُرم جهانی خواهد رساند.
58. اولین گام دولت تدبیر و امید کاهش در نرخ بیکاری است.
59. من می‌دانم شما از بیکاری رنج ‌می‌برید، دولت شما رونق را به اقتصاد بازمی‌گرداند، دولت شما به مشکل کارگران، اصناف، کارآفرینان توجه دارد، دولت شما می‌داند شما جوانان آزادی می‌خواهید.
60. ما باید تولید را رونق دهیم. محیط و فضای کسب‌وکار را بهبود بخشیم از امکانات بالقوه نهایت استفاده را ببریم اگر طرح‌های صنعتی نیمه‌تمام را تکمیل و پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام را اجرا کنیم خودبه‌خود اشتغال خواهد آمد. البته در کنار این باید برای آن‌هایی که آماده به کار می‌‌شوند و در ماه‌های اولیه شغل فوری وجود ندارد بیمه‌ای را در نظر بگیریم تا به حداقل‌های زندگی‌شان برسند.
61. مساله مسکن نیز در اولویت دوم جوانان است که به آن توجه ویژه‌ای دارم.
62. آنچه امروز در هدفمندی یارانه‌ها تحقق‌یافته یارانه‌ها را آن طور که باید و شاید هدفمند نکرده است؛ چرا که علیرغم یارانه نقدی به مردم خیلی کارهای دیگر نیز باید در هدفمندی یارانه‌ها صورت می‌داد.
63. یارانه نقدی 45 هزار تومانی به مردم را ادامه می‌دهیم اما باید دانست که امروز ارزش این یارانه 45 هزار تومان به اندازه 15 هزار تومان است.
64. یخ سرد یارانه در فضای گرم تورم آب می‌شود و لذا باید تورم و گرانی را مهار کرد.
65. در دولت تدبیر و امید در کنار یارانه نقدی یارانه کالایی نیز دیده شده است.
66. ثروتمندترین سازمان، سازمان تأمین اجتماعی است اما متأسفانه این سازمان در معاملات و فعالیت‌های اقتصادی خود کمترین شفافیت را دارد و این مشکلی است که جامعه ما با آن مواجه است.
67. در دولت آینده اقتصاد از وضع فعلی نجات خواهیم داد اخلاق را احیا خواهیم کرد و با دنیا تعامل سازنده خواهیم کرد.
68. چرا ما نمی‌توانیم از ظرفیت علمی کشور به خوبی استفاده کنیم و چرا همواره به خام فروشی می‌پردازیم مگر نمی‌شود فرآورده‌های نفتی تولید کرد و با این کار درآمد کشور را به چند برابر افزایش داد.
69. باید کاری کنیم که مردم در شرایط آینده، از محصولات کشاورزی این سرزمین استفاده کنند نه اینکه با مسیر توسعه واردات و حذف تعرفه‌ها، کشاورزی ایران را تعطیل کنیم و با واردات محصولات کشاورزی؛ صنعت کشاورزی دیگر کشورها از جمله شیلی، آرژانتین و فرانسه را توسعه دهیم.
70. برای من قابل‌قبول نیست هر روز هر فرد ایرانی که به عمره می‌رود به خاطر کاهش هر روز قیمت ریال، در کنار یک عرب، خجالت بکشد.
71. کشور بزرگ ایران نباید این همه بیکار داشته باشد.
72. در طول 8 سال گذشته فقط 500 هزار شغل در کشور ایجاد شده که در شأن ملت ایران نیست.
73. ما می‌توانیم بیکاری را در مرحله نخست کاهش و در مرحله‌ بعد در اندازه عادی بین‌المللی قرار دهیم.
74. نخستین قدم، مهار بیکاری است و در مرحله دوم هم در این کشور به جای نفاق و فاصله، باید فعالیت اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور بازگردد.
75. چرا در سال‌های قبل 75 درصد واردات داشتیم با توجه به اینکه در بخش کشاورزی و تولید دارای فرصت‌های خوبی بودیم، با بی‌برنامگی و نادیده گرفتن این توانمندی‌ها اقدام به واردات بی‌رویه کردیم و بخش تولید و کشاورزی ما تضعیف شد.
76. حتی ما در مقاطعی انگور از آرژانتین و شیلی وارد کردیم به خاطر بی‌برنامگی و به دلیل عدم توجه به نظرات تولیدکنندگان مجبور به واردات مرغ از ترکیه شدیم.
77. باید در تمام‌ امور اقتصادی با کارشناسان، تولیدکنندگان، کشاورزان، صنعتگران و کارآفرینان مشورت کنیم و من حتی وزیرم را با مشورت مردم انتخاب خواهم کرد.
78. حماسه برای آن است که از فقر، گرانی و بیکاری عبور کنیم.
79. راهی برای معضل چای گیلان پیدا نکردند و مزارع چای کشور به دو سوم تقلیل پیدا کرده است.
80. ورود برنج خارجی سبب لطمه وارد آمدن به محصول داخلی است.
81. اشتغال مردم را در مسیری قرار می‌دهیم که شرایط آسوده‌تری داشته باشند.
82. کشاورزان ما با مشکلات فراوان روبرو بودند و ما به جای حل مشکلات آنان به دیگران پرداختیم و در حالیکه کارگران کارخانه ما در بیکاری به سر می‌بردند برای کارگران چینی کار ایجاد کردیم.
83. به اعتقاد من هدفمندی یارانه‌ها هنوز هدفمند نشده است و فاز اول آن ناقص و در برخی مواقع هم با تخلف اجرا شد.
84. یارانه برای آن بود که عدالت اجرا شود و مردم راحت‌تر زندگی کنند؛ هدفمندی باید در یک مجموعه مقررات اقتصادی دیده می‌شد ولی امروز مشکلاتی را می‌بینیم که در این رابطه وجود دارد.
85. در اجرای فاز اول هدفمندی دو تخلف بزرگ صورت گرفت، یکی این بود که 30 درصد به تولید داده نشد و دوم اینکه قرار بود یارانه از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی پرداخت شود که از منابع دیگر هم پرداخت شد.
86. باید با صاحبان صنایع بنشینیم و ببینیم که بهترین راه برای پرداخت یارانه به صنعت چیست.
87. اصل ساخت مسکن ارزان و مسکن مهر یک ایده خوب بود ولی این ایده برای یک  دوره کوچک‌تر طراحی شده بود و یک دفعه افزایش پیدا کرد.
88. متاسفانه امروز در برخی جاها به جای مسکن خوابگاه برای مردم درست شده بر همین اساس باید نواقص این پروژه برطرف شود.
89. به جای اینکه بنگاه‌های اقتصادی، دولتی به بخش خصوصی واگذار شود، به بخش شبه‌دولتی دادیم. و بعضی از آن‌ها به مراتب بعد از واگذاری بدتر از قبل شد.
90. تا اقتصاد ما دولتی است و تا انحصار در آن وجود داشته و امکان رقابت فراهم نیست.
91. سانتریفیوژها باید بچرخد و زندگی مردم نیز باید بچرخد.
92. کشاورزان، صنعتگران، کسبه و همه افرادی که حقوق‌بگیر هستند از جمله کارگران و کارمندان که امروزه تحت فشار هستند، بتوانند با رفاه بیشتر و معیشت راحت‌تر زندگی کنند.
93. کاهش خرج دولت و جلوگیری از بزرگ شدن آن و رونق اقتصادی از جمله اقداماتی است که می‌توان با انجام آن‌ها تورم را مهار کرد.
94. اگر تولید رونق پیدا کند، مسلما کالاها در بازار افزایش پیدا کرده و عرضه و تقاضا هماهنگ می‌شود.
95. دولت تدبیر و امید که ظرف نود روز آیین‌نامه مربوط به بهبود مستمر فضای کسب‌وکار را تدوین و ابلاغ کند.
96. اقتصاد بدون نفت جزو سیاست‌های کلی نظام است.
97. اتکا بودجه جاری کشور باید  قدم به قدم از نفت کاسته شود. زیرا پول نفت یکی از عوامل افزایش تورم است؛ راه دارا بودن اقتصاد بدون نفت افزایش صادرات غیرنفتی و ارائه تسهیلاتی برای صادرات غیرنفتی است.
98. تبدیل مواد خام به فرآورده‌ها یکی از اولویت‌های دولت تدبیر و امید خواهد بود.
99. اقتصاد مقاومتی به این معنی است که ما از اهداف دست نکشیم تا دشمنان نتوانند ما را منزوی کنند.
100. ما باید فضا را برای فعالیت‌های اقتصادی آماده کنیم بیکاری‌ها به خاطر این است که فضا برای فعالیت کاری مهیا نیست فضای کشور برای بهبود کسب‌وکار نیست.
101. مجلس شورای اسلامی در سال 90 قانونی را تصویب کرده بود تحت عنوان بهبود مستمر فضای کسب‌وکار، این قانون سه سال است خاک می‌خورد آیین‌نامه‌های بعدی آن نوشته نشد و قانون عملیاتی نشد.
102. عدالت یعنی هر چیزی سر جای خودش باشد. یعنی به کسی ظلم نشود و تولیدگر و کارگر به حقشان برسند و هر کسی بتواند انتقاد و حرف خود را بزند که چنین جامعه‌ای، جامعه علوی خواهد بود.

3 سال از عمر دولت روحانی گذشت/تکلیف این 184 وعده انتخاباتی به مردم چه شد؟

* وعده های اجتماعی و فرهنگی

1. موضوع دانشجویان خارجی نیز باید حل شود به طوری که دانشجویان دوره کارشناسی به کشور برگردند و ادامه تحصیل دهند و دانشجویان دوره ارشد و دکترا نیز مشکل مالی نداشته باشند.
2. اگر نمی‌توانیم کاری کنیم باید از روز اول بگوییم نمی‌توانیم؛ مردم ما دل‌تنگ هستند چون سرمایه‌های انسانی این کشور در حال تلف شدن هستند.
3. باید نخبگان و دانشگاهیان را به هم متصل سازیم.
4. پس از تشکیل دولت تدبیر و امید، دفتر ویژه‌ای را تحت عنوان «شکایات و نظرات مردم» تاسیس خواهم کرد.
5. ارتباط بین دانشگاه و بخش‌های تولیدی یعنی صنعت و کشاورزی باید فعال باشد. بنابراین معتقدم علوم را باید تا حد زیادی کاربردی کرد که سبب نزدیکی کار به دانش، دانش به فناوری و فناوری به تجارت می‌شود.
6. نقد خیلی زیباست البته دلسوزانه و سازنده، با نقد منصفانه می‌شود تصمیمات را تصحیح کرد و نقاط ضعف را برطرف. نقاد بهترین خدمت را به کشور و دولت خواهد کرد.
7. باید به فرهنگ ایرانی و اسلامی توجه کنیم تا سینمای ما در این چارچوب بدرخشد.
8. دولت آینده دولت ادب و اخلاق خواهد بود و این برای دولت تدبیر یک اصل است.
9. من عزت و غرور ملی ایرانیان را بازخواهم گرداند.
10. دولت تدبیر و امید دولت خودشیفته‌ای و دولت تمرکزگرا نیست.
11. فضای بی‌اعتمادی از طرف مسئولین در مردم به وجود آمده است مثلا بحث ایجاد 2.5 میلیون شغل در سال تبدیل به یک شوخی بزرگ شد و شکاف اجتماعی هر روز بیشتر می‌شود.
12. مسائل و مشکلات سیاسی که مردم با آن روبرو هستند با یک مدیریت صحیح قابل حل است مردم می‌خواهند دولت پناه آن‌ها باشد و شایسته‌سالاری در کشور حاکم بشود ما برای پاسخگویی به مطالبات مردم برنامه تدبیر و امید را تدوین کرده‌ایم.
13. در دولت تدبیر و امید در همه کارها با مردم مشورت می‌شود.
14. کشور نیازمند به آرامش و ثبات است و مردم حق دارند زندگی مطلوب و راحتی داشته باشند و باید در جامعه، فضای کار شور و هیجان و فعالیت احیا شود و مسائل و مشکلات اقتصادی حل شود.
15. عزت و غرور ملی ایرانیان را بازخواهم گرداند.
16. من از آن‌هایی نیستم که بخواهم از آبروی رزمندگان و ایثارگران برای انتخابات استفاده کنم بنده 8 سال در دفاع مقدس بودم و دست ایثارگران را نیز می‌بوسم اما در انتخابات نمی‌خواهم از نام شهدا و جبهه سوءاستفاده کنم.
17. ما در تمام کشور نیاز داریم تا شهرهایمان را به گونه‌ای مهیا سازیم تا مردم بتوانند از هوای پاک، فناوری، رشد ابعاد فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و هنری بهره‌مند شوند.
18. من حقوقدان هستم، سرهنگ نیستم.
19. می‌خواهم به ملت بزرگ ایران بگویم که بنده شیوه تخریب را نمی‌پسندم و حاضر نیستم رقیبم را تخریب کنم.
20. بخش خاصی در برنامه تدبیر و امید برای معتادان جامعه در نظر گرفته شده است در این بخش از تمام روش‌های علمی برای ترک استفاده خواهد شد. باید از طریق اقتصادی، حقوقی، امنیتی و فرهنگی اقدام برای کاهش اعتیاد کرد. اما شروع این اقدامات از فرهنگ است باید فرهنگ جامعه را ارتقا دهیم دنیای امروز متفاوت شده است باید وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و آموزش عالی تغییر کنند.
21. روستانشینان که فکر می‌کنند باید برای راحتی به شهرها بیایند دولت زمینه‌ای را آماده می‌‌کند که مهاجرت معکوس محقق شود.
22. افرادی از مسئولین از رسانه استفاده می‌کنند و به افراد تهمت و افترا می‌زنند بدون اینکه حکم قضایی صادر شده باشد. وقتی افرادی که مسئولیت سنگینی دارند، اخلاق را زیر پا می‌گذارند، چه چیز باقی می‌ماند.
23. تا زمانی که به جای تعمیق به ترویج بپردازیم و به جای کیفیت به دنبال کمیت باشیم و آمارهای غیرواقعی و یا حتی واقعی بدهیم، مسائل حل و فصل نمی‌شود.
24. چرا همه کارها در دست دولت است، دولت باید در زمینه فرهنگ، سیاست‌گذاری، نظارت و حمایت کند و اولین حمایتش می‌تواند ایجاد شفافیت در مقررات و ایجاد فضای امن در جامعه  باشد.
25. فرهنگ اشرافیگری نباید بر کشور حاکم باشد.
26. رودخانه‌های امید و نشاط مردم خشک شده که اگر من توسط مردم انتخاب شوم، دوباره مایع حیات انسان‌ها و جامعه در کشور جریان می‌یابد.
27. ناتو یک بخش معاونت فرهنگی دارد که آن‌ها تلاش می‌کنند با فرهنگ اذهان عمومی را فتح کنند که بایستی با برنامه‌ریزی مناسب با آن مقابله کنیم که البته برنامه‌‌های ما بسیار ضعیف است.
28. چقدر زود از راه امام خمینی(ره) و از مسیرش فاصله گرفتیم، امام آمده بود تا برای مردم ما و کشور ما عزت و سربلندی را به ارمغان بیاورد، آیا امروز شاهد‌‌ همان عزت و سربلندی و آزادگی هستیم؟ آیا آن عزتی که انقلاب اسلامی بر‌ای آن به وجود آمد، ما امروز شاهد آن هستیم؟
29. ریزگرد‌های استان خوزستان هم یکی دیگر از مشکلات است. خوزستان که همیشه مهاجرپذیر بوده است، اکنون بسیاری از مردم دارند منطقه را ترک می‌کنند. چرا تا به اکنون فکری نشده است؟
30. یکی از برنامه‌های مدون دولت تولید و امید و سرلوحه آن ریزگرد‌هاست البته در بحث محیط‌زیست ما باید این مشکل را حل کنیم.
31. مردم ما زندگی عادلانه و نه شعارگونه می‌خواهند؛آن‌ها عدل در عمل می‌خواهند.
32. اگر می‌خواهیم از بیت‌المال پولی پرداخت شود باید بر اساس عدل باشد و اگر پولی، مال کشور است از آن همه ملت است نباید در اختیار قوم و نژاد خاصی باشد.
33. ما نباید کاری کنیم که بهانه به دشمن بدهیم.
34. مردم آرامش و امنیت و رشد می‌‌خواهند تا وقتی به کشورهای همسایه سفر می‌کنند، سرشان را پایین نیندازند.
35. مردم ما در عمل عدل می‌خواهند، نه در شعار؛ چون کشور ایران متعلق به تمام افراد ایرانی است.
36. مسئله آزادی بیان و نقد دولت نیز بسیار مهم است زیرا هیچ کشوری بدون آزادی نمی‌تواند به توسعه دست یابد.
37. نقد می‌تواند موجب تصحیح خطا و اشتباه دولت شود، نقد حق و وظیفه مردم است و همه دولت‌ها به خصوص دولت تدبیر و امید از نقد استقبال می‌کنند.
38. من مردم را به نقد دعوت می‌کنم و این آزادی در دولت نیز ادامه دارد.
39. ما باید کاری کنیم تمام ایرانیان به راحتی به ایران بیایند و بازگردند. من به دنبال این هستم که ایرانی‌هایی که مشکل دارند نیز بتوانند برای مدت کوتاه به ایران بیایند و بازگشت آن‌ها تضمین شده باشد.
40. باید از یاس و ناامیدی در شرایط کنونی پرهیز کرد.
41. هیچگاه اهل سوءاستفاده از ارزش‌ها نبوده و باید ما خودمان را فدای شهیدان بکنیم نه آنکه آنان را فدای خود کنیم.
42. طی سال‌های اخیر خیلی‌ها را منزوی کردند خیلی از اساتید را به خاطر اینکه به فلانی رأی داده‌ است را کنار گذاشتند در حالی که باید دست تمام افرادی را که پای صندوق رأی رفتند را بوسید. افراد زیادی بازنشسته و اخراج شدند حتی نیروهای ارزشمند و الماسی بودند که آن‌ها را به خاک افکندند و فکر کردند با این کار هنر کرده‌اند. بسیاری از نخبگان از کشور خارج شدند نباید بگذاریم این اتفاقات بیفتد.

* وعده های ورزشی

1. دولت تدبیر و امید در زمینه ورزش نمی‌خواهد تصدی‌گری داشته باشد بلکه باید پشتیبان باشد.
2. اگر در مواردی تخلف، فساد و ایرادی هم بود باید واقعاً برخورد صورت گیرد و مجازات‌های این قشر از جامعه باید بیش از مجازات‌های معمولی باشد چرا که محیط ورزش محیط مقدسی است و این قداست باید حفظ شود.
3. باید موضوع ورزش همگانی در سبد خانوارها قرار گیرد و رئیس‌جمهور باید برای این بخش به طور مشخص برنامه داشته باشد.
4. بعضی می‌گویند ورزش باید از مدرسه شروع شود اما من معتقدم که باید از خانه شروع شود و مادرها باید مهارت بیایند که چه طور حتی به کودک دو ساله خود برنامه ورزشی دهند و در کنار نشاط بچه‌ها با آموزش درست مهارت‌ها سلامت آن‌ها را نیز تضمین کنند.
5. بعد از دوران کودکی باید برای دوره دبستان هم برنامه‌ریزی صورت بگیرد چه در زمینه آموزش و چه در زمینه فضاهای لازم این بخش نیازمند توجه است.
6. شعار دولت تدبیر و امید فرهنگ ورزش و ورزش فرهنگی است. یعنی در کنار گسترش فرهنگ ورزش می‌خواهیم ورزشمان نیز فرهنگی باشد و در عین ارزان و در دسترس بودن در خانه‌ها،‌ مدارس، دانشگاه‌ها،‌ مساجد و حسینیه‌ها و حوزه‌های علمیه، اصالت ورزش نیز در همه جا دیده و حس شود.
7. اینکه روی کلمه کلید تاکید می‌کنم به این معناست که ما می‌توانیم همه قفل‌های مقابلمان را باز کنیم چرا که ظرفیت آن را داریم. اما برخی می‌خواهند مشکلات را آن‌قدر پیچیده کنند که دیگر مسائل قابل حل نباشد.
8. اخیرا شنیده‌ام که غرب و آمریکا به دنبال محروم کردن حضور قهرمانان ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی هستند امیدوارم چنین چیزی را دنیا نپسندند چرا که ورزش مرز نمی‌شناسد؛ اگر رئیس دولت شوم قطعاً جلوی این کارها را خواهم گرفت چرا که حضور قهرمانان ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی لازم است.
9. نباید ورزشکاران ایرانی وقتی به خارج از کشور می‌روند، در صف انگشت‌نگاری بمانند اما سایر ورزشکاران به راحتی وارد آن کشور شوند.
10. همان طور که قبلا گفته‌ام بنده هیچ وزیری را برای هیچ پستی انتخاب نخواهم کرد مگر اینکه مرتبط با آن صنف باشد. باید وقتی فردی برای یک صنفی انتخاب می‌شود اعضای آن صنف خوشحال باشند احساس غرور و افتخار کنند لذا بنده با مشورت گرفتن از بزرگان و صاحب‌نظران آن صنف، اعضا را انتخاب خواهم کرد.
11. باید شرایطی یکسان برای بروز ظرفیت‌های همگان در عرصه ورزش فراهم باشد و انشاء الله این کار را در دولت خود انجام خواهم داد.
12. باید شرایطی فراهم شود که قهرمانان ورزشی ما بعد از پایان کار خود کنار گذاشته نشوند؛ ورزشکاران افتخار ملت هستند و ما باید از آن‌ها تا پایان عمرشان حمایت کنیم.
13. امروز اسپانیا را با رئال مادرید و بارسلونا می‌شناسند گویا که اسپانیا همان رئال مادرید و بارسلونا است. ما نیز باید باشگاه‌های ورزشی خود را تقویت کنیم.

* وعده  های رسانه ای

1. راه مقابله با فساد آزادی دادن به رسانه‌ها و مطبوعات است و اتکا به نظارت‌های فرهنگی کافی نیست.
2. وظیفه رسانه ملی تنها بلندگو و بوق خالی دولت بودن نیست.
3. رابطه دولت و رسانه نباید جاده یک‌طرفه باشد و دولت هرچه می‌پسندد انتظار داشته باشد از رسانه‌ها تبلیغ و اعلام شود.

* وعده های سیاسی

1. برنامه‌ای دارم که از همه متخصصان استفاده کنم.
2. اکنون برخی استان‌های ما احساس می‌کنند که توانایی استان را دارند اما متاسفانه اداره استان‌ها به تهران متمرکز شده است. باید بار را از دوش تهران برداریم.
3. اداره کشور باید علمی باشد، باید حکمرانی شایسته باشد و از نخبگان استفاده شود، باید با شفافیت با مردم حرف زد، باید آمارها دقیق باشد تا ما بتوانیم از پیچ تاریخی به خوبی عبور کنیم و بتوانیم حماسه‌ی سیاسی و اقتصادی را بیافرینیم.
4. زمانی امام به بنده دستور داد اگر پشت تریبون مجلس نماینده‌ای توهین کرد باید به شخص توهین‌ شونده وقت داد تا از خود دفاع کند به رئیس سازمان صداوسیما بگویید که اگر به کسی توهین شد به آن شخص وقت دفاع دهد چرا که نباید سرمایه‌های انقلاب را تلف کنیم.
5. برای تحقق حماسه سیاسی باید روی تعامل بیشتر با روحانیون حساب باز کنیم.
6. اگر رییس‌جمهور شوم محیط امن و آزادی را فراهم می‌کنم؛ همچنین به بداخلاقی‌های سیاسی پایان می‌دهم.
7. رییس‌جمهور باید بداند که بحث رقابت‌ها مربوط به قبل از انتخابات است. همه حرف‌ها و جناح‌بندی‌ها مربوط به فضای قبل از انتخابات است، زمانی که رییس‌جمهور مشخص شد باید بین حامیانش و آن کسی که حامی رقیبش بوده رییس‌جمهور به عدالت رفتار کند.
8. اگر روشن شود فردی در دولت تخلف کرده باید با وی برخورد شود در اینجا خط قرمزی وجود ندارد و قانون برای همه مساوی است.
9. دولت تدبیر از تهمت و تخریب پرهیز خواهد کرد.
10. این دولت حتی به آنهایی که 8 سال به ماها تهمت زدند، مقابله به مثل نخواهد کرد.
11. دولت تدبیر دولتی سازش‌ناپذیر و تسلیم دشمنان نخواهد شد، با این وجود ماجراجویی هم در سیاست‌ها نخواهیم داشت.
12. من اهل تخریب نبوده و هرگز برای رای از آن استفاده نخواهم کرد.
13. دولت تدبیر و امید خود را در همه زمینه‌ها پاسخگوی مردم می‌داند و این را جزو وظایف خود می‌داند.
14. اساسا اولین شرط دولت شایسته و کارآمد در کنار شفافیت پاسخگویی است؛ دولت باید ضمن شفافیت در همه امور به مردم پاسخگو باشد.
15. مطمئن هستم اگر تمام مدیران لایق برای اداره کشور فراخوانده شوند و دست همکاری توام با تواضع به طرف اساتید و نخبگان دراز کنیم، کشور از تمام مشکلات نجات پیدا می‌کند.
16. نمی‌خواهیم با تیغ جناحی، جناح دیگری را حذف کنیم بلکه می‌خواهیم تیغ نفاق را برای همیشه درهم بشکنیم.
17. من اگر اشتباهی کنم با صراحت در برابر ملت عذرخواهی خواهم کرد.
18. بنده از همه قوت دولت‌های گذشته نیز استفاده می‌کنم.
19. در دولت بنده شایسته‌سالاری حاکم است باید از شایسته‌ها استفاده کرد متاسفانه طی 8 سال اخیر اتوبوسی رفتند و اتوبوسی آمدند من با این کارها مخالفم. شایسته منتقد بهتر است شایسته‌ای است که مخالفتش را بیان نکند.
20. معیار برای اعضای کابینه راستگویی، درست‌کرداری، روشن‌اندیشی، واقع‌بینی و آینده‌نگری است که همه این موارد را می‌توان در کلمه درست‌کردار جمع کرد.
21. دولت باید قانون‌گرا باشد و قانون‌گرایی یک اصل است چه این قانون، قانون اساسی باشد و یا قانون تصویب‌شده مجلس و یا شبه‌قانون باشد. بنابراین دولت موظف است به قانون و اسناد فرادستی عمل کند.
22. در دولت تدبیر و امید، اقتصاد ایران و اخلاق در این سرزمین احیا خواهد شد؛ چون باید دروغ و دورویی از این سرزمین رخت بربندد و البته با کشورهای جهان تعامل سازنده داشته باشیم.
23. من دوست ندارم در سفرهای استانی نامه‌ای دریافت کنم که درخواست پول کنند. من دوست دارم در نامه‌ها نقد عملکرد من باشد. باور کنیم که اگر به حرف مردم گوش دهیم کشور بهتر اداره می‌شود.
24. به همه هم‌وطنان قول می‌دهم که افتخارات بزرگان ایرانی که برخی کشورهای همسایه آن را تصاحب کردند برگردانم و احترام پاسپورت ایرانی نیز برگردانده می‌شود.


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها