کد خبر: ۳۷۶۴۳۹
زمان انتشار: ۱۰:۰۴     ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
سخنگوی اسبق وزارت خزانه‌داری آمریکا در یادداشتی نوشته در صورتی که ایران، تجارت می‌خواهد باید رفتارش را تغییر بدهد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، «هاگار چمالی»، سخنگوی پیشین وزارت خزانه‌داری آمریکا در یادداشتی با اشاره به شکایت‌های روزهای پیشین ایرانی‌ها درباره مانع‌تراشی‌های واشنگتن در مسیر اجرای «برجام» نوشته است: «ایران، اگر تجارت می‌خواهد باید تغییر کند.»

وی همچنین اعتراضات روزهای پیشین شرکت‌ها و بانک‌های اروپایی به واشنگتن به دلیل مانع‌تراشی در مسیر اجرای برجام را رد کرده و مدعی شده که آنها به دلیل هراس از معامله با ایران از این کشور اجتناب می‌کنند.

«هاگار چمالی» ایران را به تروریسم متهم کرده است.  

مقام‌های دولت آمریکا، در روزهای گذشته اعلام کرده‌اند با توضیح اقدامات مجاز برای مبادله با ایران تلاش خواهند کرد بانک‌های هراسان از انجام مبادله با ایران را به از سرگیری تعامل با این کشور، طبق مفاد «برجام» تشویق خواهند کرد. این راهبرد، تا کنون به شکست انجامیده است.

وزیر خارجه آمریکا پنجشنبه هفته گذشته با مدیران ارشد 8 بانک بزرگ اروپایی در لندن، پایتخت انگلیس دیدار کرد. واشنگتن مدعی است این نشست با هدف اطمینان خاطر به این بانک‌ها برای از سر گرفتن مبادله بانکی با ایران انجام شده است.

با وجود این، بانک‌های اروپایی، بعد از دیدار با «کری» در بیانیه‌هایی جداگانه اعلام کردند که اظهارات دیپلمات آمریکایی نتوانسته آنها را به از سرگیری مبادله با ایران متقاعد کند.

بانک «استاندارد چارترد»، روز پنجشنبه بعد از نشست لندن در بیانیه‌ای ایمیلی به شبکه خبری «CNN» گفت که مطابق روال گذشته هیچ مشتری ایرانی نخواهد پذیرفت و تراکنش‌های مالی مربوط به هیچ فردی از این کشور را انجام نخواهد داد.

«دویچه‌بانک» آلمان هم پنجشنبه در بیانیه‌ای مشابه اعلام کرد: «این بانک کماکان به محدود کردن عمومی مبادلات مربوط به ایران ادامه می‌دهد.»

اما واضح‌ترین دلیل درباره متقاعدکننده نبودن اظهارات «کری» را «استوارت لوی»، مدیر حقوقی بانک «اچ‌اس‌بی‌سی» در مقاله‌ای روز جمعه در وال‌استریت‌ژورنال بیان کرد. وی، دوگانگی‌ در رویکردهای واشنگتن و بیم و امیدهای همزمان مقام‌های این کشور درباره از سرگیری رابطه با ایران را عامل اصلی دوری‌گزینی بانک‌ها از معاملات مربوط به ایران ذکر می‌کند.

«استوارت لوی» با اشاره به «ارزیابی منفی» وزارت دارایی آمریکا و «کارگروه اقدام مالی» (نهاد بین‌المللی مبارزه با پولشویی) از بازار ایران، یادآوری می‌کند که دولت آمریکا مکرراً درباره تسلط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر اقتصاد ایران هشدار می‌دهد- عواملی که در نهایت باعث می‌شوند بانک‌های اروپایی عدم معامله با ایران را ترجیح بدهند.

شرکت‌های اروپایی، رسانه‌ها و مقامات غربی در ماه‌های گذشته اذعان کرده‌اند بانک‌های بین‌المللی از بیم نقض تحریم‌های رفع‌نشده آمریکا علیه ایران از انجام تراکنش‌های بانکی مربوط به قراردادهای تجاری ایران بیم دارند.

با آنکه بعد از اجرایی شدن توافق هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 شرکت‌های اروپایی برای بازگشت به بازار جذاب ایران اعلام آمادگی کرده‌اند، این اکراه بانک‌های اروپایی به مانعی عمده برای سرمایه‌گذاری آنها در ایران تبدیل شده است.

این در حالی است که دولت آمریکا به موجب برجام متعهد به انجام اقدامات لازم برای اطمینان خاطر به شرکت‌ها و بانک‌ها جهت تجارت با ایران است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها