به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، محققان دانشگاه وارویک انگلستان دریافته اند مخلوط دو ترکیب موجود در
انگور قرمز و پرتقال می تواند در جهت بهبود سلامت افراد مبتلا به دیابت،
کاهش موارد مربوط به چاقی و بیماری قلبی استفاده شود.
پال تورنالی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «با یافتن این ترکیب می توان به درمان دیابت و بیماری قلبی کمک کرد.»
تیم
تحقیق در این مطالعه دو ترکیب موجود در میوه ها که معمولا باهم یافت نمی
شوند را بررسی کردند. این ترکیبات شامل ترنس-رسوراترول (tRES) در انگور
قرمز و هسپرتین (HESP) موجود در پرتقال هستند.
زمانیکه این دو ترکیب
همراه باهم و با میزان دوز دارویی مصرف می شوند در راستای کاهش گلوکز خون
عمل می کنند، عملکرد انسولین را بهبود بخشیده و سلامت عروق خونی نیز بهبود
می یابد.
این ترکیبات با افزایش پروتئین موسوم به گلیوکسالاز ۱
(Glo۱) در بدن عمل می کنند و آسیب ناشی از ترکیب ماده قندی موسوم به متیل
گلیوکسال (MG) را خنثی می سازند.
ترکیب MG با رژیم غذایی پرچرب، سبب
افزایش مقاومت نسبت به انسولین و دیابت نوع ۲ می شود. دیابت به علت
ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین بوجود می آید. انسولین هورمونی است
که توسط لوزالمعده تولید می شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم
ترین منبع انرژی بدن است.
یکی دیگر از اثرات مخرب MG، آسیب به رگ های خونی و به دنبال آن بیماری های قلبی ناشی از کلسترول بالاست.
در این مطالعه ۳۲ فرد چاق و دارای اضافه وزن در رده سنی ۱۸ تا ۸۰ سال با BMI بین ۲۵ تا ۴۰ شرکت داشتند.