به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، محققان پوششی ابریشمی ساختهاند که در نبود لوازم خنککننده مانع از فاسدشدن و خرابشدن میوه و سبزیجات میشود.
بر
اساس این گزارش، این محافظ که از توسعه پوشش ابریشمی ساخته شده است به
این ترتیب عمل میکند که وقتی میوه و سبزی در معرض میزان اندکی از بخار آب
قرار بگیرند، پروتئینهایی به نام «فیبروئین»(fibroin) با اتصال به یکدیگر
به شکل یک پوشش محافظ در میآیند که ضخامت آن بین 27 تا 35 میکرون متغییر
است.
دومین حالت برای این ساختار پروتئینها صفحه بتا است که خود از
تعدادی رشته بتا که به طور جانبی به وسیله 3 یا تعداد بیشتری پیوند
هیدروژنی به هم متصل تشکیل شده است.
این صفحات بتا معمولا حالتی چینخورده و چروک دارند.
تضمین کارایی این روش جدید، از طریق آزمایش روی توت فرنگی انجام شد .
مقداری
توت فرنگی را در پوششی ابریشمی گذاشته و آن را با توت فرنگی که هیچ گونه
پوشش محافظی نداشت همزمان تحت شرایط دمایی خاص قرار داده و نتیجه را با هم
مقایسه کردند.
بعد از گذشت یک هفته، توت فرنگیهای تحت پوشش شاداب و تازه مانده بودند و این در حالی بود که سایر توت فرنگیخشک شده بودند.
به گفته این محققان، این لایه محافظ بیبو است و خاصیت میوه و سبزی را تغییر نمیدهد.