به گزارش 598 به نقل از مشرق ، گويا هماهنگي ويژه اي با سازمان حج و زيارت شده تا سودهاي كلاني از جيب حجاج به صندوق بانك ها واريز شود.
اين گزارش حاكي است خریدن زمان برای قرعه کشی و اعلام نتایج آن در اسفند ماه ابهامات بیشماری را برای مردم در پی داشته که شنیده شده برخی مسئولین به این شیوه ثبت نام و قرعه کشی اعتراض هایی هم داشته اند اما مسئولین سازمان حج و زیارت توجهی به توصیه ها و اعتراض ها ندارند .
گزارش ها حکایت از آن دارد که با مراجعه مردم به شعب بانک های ملی و ملت برای با خبر شدن از نتیجه ثبت نام خود با پاسخ هایی مبنی بر عدم اعلام نتایج از سوی سازمان حج و زیارت روبه رو می شوند .
بر اساس این گزارش بعد از ثبت نام ششمیلیون و ۵۶۶هزار و ۲۰۳ نفر و پرداخت 800 هزار تومان برای هر نفر جمعا مبلغی برابر با000/400/962/252/5 میلیارد تومان به خزانه این دو بانک واریزشد ، مدیران سازمان حج و زیارت از پرداخت سود 6 درصدی به سپرده گذاران حج عمره خبر دادند .
این گزارش می افزاید : در حالی که بانک ها برای پرداخت تسهیلات عقود مشارکتی سودی را برابر با 25 درصد از مردم دریافت می کنند اما برای این سپرده گذاران ، 6 درصد در نظر گرفته اند.
با یک حساب سرانگشتی می توان دریافت که این اختلاف 19 درصدی ، فقط در این 6 ماهه از تاریخ 24/06/90 لغایت 24/12/90 که قرار است نتایج اعلام گردد، حدود 500 میلیارد تومان برای این بانک ها سود در پی خواهد داشت .
حال که قرار است اولین اعزام این ثبت نام کنندگان در سال 1393 باشد ، میزان سپرده این افراد باید حداقل 3 سال در بانک بماند كه بعد از سه سال بيش از سه هزار و 500 میلیارد تومان سود(سود مركب) نصیب این بانک ها می شود در حالی که به مردم معادل هزار ميليارد تومان پرداخت می شود .
البته از قرار معلوم اعزام اين تعداد از حجاج ده سالي زمان خواهد برد كه در اين صورت سود دريافتي بانكها از اين سپرده به نظر به ده ها ميليارد تومان نيز خواهد رسيد.
نكته قابل توجه در اين ميان از بين رفتن ارزش پول اين افراد است. چرا كه در شرايط تورمي و در حالي كه متوسط تورم در كشور 20 درصد است، اگر به سپرده گذاران 6 درصد سود داده شود در حقيقت سالي 14 درصد از ارزش پول آنها كاسته مي شود.
در مراسمی که دیروز با حضورنمایندگان رییسجمهور، سازمان بازرسی کل کشور، اعضای هیأت مدیره بانکهای ملی و ملت و همچنین جمعی از مسئولان سازمان حج و زیارت برگزار شد ، ۳۰۰ اولویت از میان ششمیلیون و ۵۶۶هزار و ۲۰۳ نفر که از ۲۴ شهریور تا ۲۴ مهرماه امسال در بانکهای ملی و ملت ثبت نام کرده بودند، تعیین شد.
علی لیالی در پایان این مراسم با حضور در جمع خبرنگاران در حالی که آنها از رییس سازمان حج و زیارت میخواستند توضیح شفافتری درباره وضعیت نزدیک به ششمیلیون و ۶۰۰ هزار نفری که اولویتبندی شدهاند و زمان اعزام آنها و همچنین اظهارات قبلیاش درباره تعیین دومیلیون و ۴۰۰هزار اولویت و حذف بقیه افراد دهد، گفت: همه قرعهکشی شدند و نتیجه توسط بانکها اعلام خواهد شد.
به گفته او، نتیجه قرعهکشی از چهار روش فرستادن پیامک، ارسال مکتوب نتیجه قرعهکشی، انتشار اطلاعات قرعهکشی در سایت بانکها و مراجعه به شعبات بانکها اعلام خواهد شد.
لیالی اظهار کرد: چاپ نتیجه قرعهکشی نزدیک به ششمیلیون و ۶۰۰هزار نفر قطعا به زمان مکفی نیاز دارد و این کار بلافاصله امکانپذیر نیست؛ اما بهطور قطع، تا پیش از پایان سال، نتیجه به مردم اعلام خواهد شد.
البته ما تلاش میکنیم این زمان خیلی دیر نشود. او همچنین گفت: براساس برآورد اولیه و آماری که در موجودی ثبت نامهای قبلی داشتیم، اعلام کرده بودیم که اعزام اولویتهای جدید از سال ۱۳۹۳ خواهد بود؛ ولی با توجه به شرایط کنونی و مراجعه نکردن جمعیت زیادی برای عمره ۱۳۹۱، به احتمال زیاد اعزام بخشی از اولویتهای جدید از سال ۱۳۹۲ آغاز میشود.
رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به این پرسش که چرا زمان اعزام این اولویتها مشخص نیست، گفت: این مدل برای نخستینبار اجرا نمیشود، چون عدد اعزامیها هر سال معلوم نیست، نمیتوان زمان دقیق اعزام را اعلام کرد.
شنیده شده حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسگر نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت، با این روش سپرده گذاری برای حج عمره موافق نبودند اما لیالی گفت: این موضوع را اصلا قبول ندارم، چنین مسالهای اصلا مطرح نبوده است و قرعهکشی با موافقت وی انجام شده است .