کد خبر: ۳۷۴۲۳
زمان انتشار: ۰۲:۲۲     ۱۲ بهمن ۱۳۹۰
من فکر می‌کنم که دوستان ما در تلویزیون می‌توانستند با برنامه‌ریزی دقیق‌تر به گونه‌ای عمل کنند که فضا از نظر فضای نشاط و ایجاد یک محیط مفرح بهتر شود.
فارس: سیدعزت الله ضرغامی در حاشیه راه‌اندازی شبکه اسپانیایی زبان «هیسپان تی‌وی» در سخنانی در جمع خبرنگاران گفت: من راه‌اندازی این شبکه را به مردم آمریکای لاتین و همه اسپانیایی‌زبانان تبریک عرض می‌کنم. امیدواریم بتوانیم آن‌ها را از برنامه‌های این شبکه راضی کنیم، برنامه‌های متنوعی تدارک دیده شده، از برنامه‌های خبری، مستند، گزارش، برنامه‌های نمایشی، فیلم و سریال که با توجه به آشنایی که با ذائقه مردم اسپانیایی زبان است، من فکر می‌کنم ارتباط خیلی خوبی را در اسرع وقت با این مردم برقرار کنیم. همان طور که شعار این شبکه است، هیسپان تی‌وی پلی بین این مردم، ایران، کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی است و زمینه آشنایی هرچه بیشتر آن‌ها را فراهم می‌کند و گام بسیار بزرگی در دنیاست برای آگاهی بیشتر و دانستن و نزدیکی ملت‌ها به همدیگر.

وی در پیامی خطاب به هیسپان تی‌وی عنوان داشت: امیدوارم که با توجه به اقبال بسیار خوبی که در همه دنیا به ویژه در کشورهای آمریکای لاتین است، همین طور که مسئولان و رؤسای جمهور این کشورها به درستی اشاره کردند، انشاءالله همکاران ما با همه تلاشی که انجام داده‌اند به گونه‌ای عمل کنند که انتظار مخاطبان این شبکه به خوبی برآورده شود.

رئیس سازمان صداوسیما درباره قطع شبکه پرس‌تی وی نیز تصریح کرد: من درباره قطع شبکه پرس‌تی‌وی توسط آفکام لازم می‌دانم بگویم که این شبکه از طرق دیگر مانند اینترنت در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد، حتی این اقدام غیرقانونی و غیر موجه دولت پادشاهی انگلیس در قطع این شبکه باعث رونق پرس‌تی‌وی و اعتراض عمومی و جهانی نسبت به این تصمیم خواهد شد، کما اینکه این اتفاق الان در جهان افتاده است و شخصیت‌های مستقل در داخل انگلیس اعتراض کرده‌اند و علی‌رغم همه ادعاها و شعارهایی که در این حوزه داده شده، به بهانه بسیار واهی متاسفانه این اقدام واهی را انجام دادند ولی همان طور که گفتم این شبکه باعث رونق بیشتر شبکه و جا افتادن بیشتر پیام پرس تی‌وی و انگیزه و اقبال بیشتر مخاطبان آن برای شنیدن پیام‌های پرس‌تی‌وی خواهد شد و ما تلاش می‌کنیم مسیرهای جایگزین بیشتری برای مخاطبان عزیزمان در همه جای دنیا به ویژه در انگلیس فراهم کنیم.

وی درباره تاثیر افتتاح شبکه هیسپان تی‌وی بر جامعه هدف این تلویزیون نیز توضیح داد: همان طور که گفتم شبکه هیسپان تی‌وی شبکه اسپانیایی زبان رسانه ملی است که با توجه به اقبال گسترده‌ای که بین مخاطبان انگلیسی زبان نسبت به برنامه‌های جمهوری اسلامی و اصولا یک صدای مستقل بین شبکه‌های موجود دنیاست راه اندازی شده و چند صد میلیون مخاطب مستقیم برای اسپانیایی زبان‌ها هست و همچنین زبان‌های دیگری که نزدیک به زبان اسپانیایی است و همچنین زبان‌هایی مانند پرتغالی و حتی زبان‌های دیگر که تا حد زیادی زبان‌های اسپانیایی را متوجه می‌شوند، بیشتر از برنامه‌های شبکه می‌توانند استفاده کنند. بنا بر این اگر ما مخاطب این شبکه را یک جامعه یک میلیاردی تصور کنیم یک تصور درست است و هیسپان تی‌وی یک شبکه خبری صرف نیست بلکه یک شبکه عمومی است لذا از همه ساختارهای رسانه‌ای برای این شبکه استفاده شده و در همین دوران کوتاه راه‌اندازی آزمایشی خوشبختانه استقبال بسیار خوبی از آن شده و این شبکه هم فرهنگ جمهوری اسلامی و فرهنگ مردم ایران را به مردمی در آن طرف دنیا منتقل می‌کند و هم پلی است بین مردم خود این کشورها. واقعا می‌تواند زبان و تریبونی برای خود این مردم باشد چون ما می‌دانیم در آمریکای لاتین قدرت رسانه‌های استکباری بسیار زیاد است و رسانه‌هایی که بتوانند ما مردم همراهی کنند بسیار محدود هستند. بنا بر این این شبکه یک ظرفیت بسیار خوبی در اختیار مردم آمریکای لاتین قرار می‌دهد که بتوانند خودشان هم با هم ارتباط داشته باشند و به دور از دروغ‌پردازی‌های رسانه‌های غربی بتوانند در جهت آگاهی‌های ملی بین خود تلاش کنند و استفاده کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر راه‌اندازی شبکه‌ای به زبان‌های آسیای شرقی نیز گفت: تجربه‌ای که ما در گسترش شبکه‌های برون‌مرزی داریم، حاکی از استقبال گسترده نسبت به این شبکه‌هاست. تمام این محدودیت‌هایی هم که برای شبکه‌های برون‌مرزی ایجاد می‌کنند و هر روز ما شاهد یک خبر جدید در این عرصه هستیم، آن هم از طرف کسانی که داعیه آزادی بیان دارند، حاکی از آن است که اقبال عمومی و اقبال مردم در همه جای دنیا نسبت به شبکه‌های برون‌مرزی صداوسیما بالاست. اگر غیر از این بود این همه مشکلات برای ما وجود نداشت. یعنی اگر ما پوشش جنبش وال استریت را برای ملت آمریکا نداشتیم و اگر پوشش تظاهرات و جنبش‌های داخل کشورهای اروپایی به ویژه انگلستان را پوشش نمی‌دادیم، امروز این مشکل را نداشتیم که به بهانه‌های کاملا پوچ و واهی و علی‌رغم همه قراردادهایی که بسته شده و هزینه‌هایی که شده یک طرفه شبکه‌ را قطع می‌کنند، این نشان می‌دهد اقبال جهانی زیاد است. شبکه سحر نیز چند ساعت برنامه فرانسوی دارد که با اقبال خوبی مواجه شده و ما توانمندی این را داریم که بتوانیم یک شبکه عمومی به زبان فرانسوی با توجه به اینکه حوزه فرانسوی زبانان نیز حوزه وسیعی است، راه‌اندازی کنیم، اگر زمینه‌های لازم به ویژه در حوزه اعتبارات و امکانات فنی فراهم شود، من فکر می‌کنم با قابلیت‌هایی که در شبکه سحر وجود دارد می‌توانیم در برنامه‌های آینده شبکه سحر شبکه فرانسوی زبان داشته باشیم که شاید در دو فاز، فاز اول افزایش زمان پخش برنامه‌های فرانسوی زبان و در فاز دیگر راه‌اندازی شبکه مستقل را در دستور کار قرار دهیم. در مورد شبکه‌های شرقی هم با توجه به زبان‌هایی که در پاکستان، هندوستان و یک گستره وسیع چند صدمیلیونی، فکر می‌کنم که چند ساعت برنامه‌ای که شبکه سحر پخش می‌کند، کفایت نمی‌کند و در سفری که من به هندوستان داشتم و مذاکراتی که انجام دادیم، دنبال این هستیم که اگر زمینه‌های اجرایی فراهم شود، بتوانیم برای منطقه شرقی دنیا به زبان‌های محلی‌شان برنامه‌های گسترده‌تر و بیشتری داشته باشیم.

رئیس رسانه ملی در پاسخ به این سوال که تعداد شبکه‌های برون‌مرزی به ۶ شبکه رسیده، شبکه‌های دیگری در دستور کارتان قرار ندارد؟ ‌عنوان داشت: در برنامه‌های رسانه ملی این ماموریت وجود دارد و با فراهم کردن امکانات این شبکه‌ها را راه‌اندازی می‌کنیم. تمام برنامه‌های برون مرزی ما که یا به صورت رادیو است یا پخش چند ساعته همه می‌توانند به صورت شبکه‌های مستقل افتتاح شوند.

وی درباره این موضوع که دوره سریال‌های نمایش خانگی به سر آمده و ما باید به سمت سریال‌سازی در تلویزیون برویم و همچنین بحث راه‌اندازی تلویزیون کابلی اظهار داشت: من خیلی این اخبار را تعقیب نمی‌کنم و اطلاعی ندارم ولی هر تولید فرهنگی که در کشور انجام شود و تولید استاندارد و مورد علاقه مردم باشد از لحاظ محتوا، حتما کار خوبی است البته تلویزیون به خاطر قدرت و گستردگی که دارد و همکاری بسیار نزدیکی که با تولیدکنندگان در همه عرصه‌ها وجود دارد، به هر حال اولین جایگاه را به لحاظ ارتباط با مردم دارد، ما هم تلاش می‌کنیم هرکس توانی برای تولید دارد، بتواند از طریق رسانه ملی استعدادهای خود را به فعل برساند و مردم هم از این استعدادها استفاده کنند.

وی ادامه داد: الان با توجه به راه اندازی شبکه آی‌پی ‌تی‌وی ظرفیت‌ها و سرویس‌های بسیار خوب و متنوعی دارد که در واقع شبکه‌های کابلی هم همان کار را می‌کنند ولی این پیشرفته‌تر خواهد بود و در آینده نزدیک در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

ضرغامی در پاسخ به این سوال که بیشتر مخاطبان آی‌فیلم عرب‌زبان هستند ولی بیشتر برنامه‌های این شبکه به سلایق مخاطبان ایرانی توجه دارد؟ تصریح کرد: خیر. آی فیلم با توجه به هدف‌گذاری‌هایی که انجام داده، مخاطبان عرب‌زبان و اسلامی مد نظرش قرار دارد. ما از لحاظ فرهنگی قرابت‌های بسیاری با هم داریم.

رئیس رسانه ملی در پاسخ به این سوال خبرنگار فارس مبنی بر عدم کنترل جدول پخش شبکه‌های تلویزیون که هرکدام به صورت مستقل عمل می‌کنند و نتیجه و پیامدهای آن نیز چیزی شد که ما مدتی پیش به یکباره فیلم‌ها و سریال‌های بسیاری دیدیم که با یک موضوع و تم دیدیم که مخاطبان را خیلی راضی نگه نداشته بود، آیا شما برنامه‌ای ندارید که مدیریت واحدی بر جدول پخش تمام شبکه‌ها نظارت کند؟ تصریح کرد: هر شبکه غیر از جدول پخشی که برای خود و مخاطبان خود دارد و تا حدود زیادی هم استقلال دارد در پخش برنامه‌ها، چه شبکه‌هایی که در سیما هستند و چه شبکه‌هایی که از سیستم دیجیتال پخش می‌شوند، ربطی به سیما ندارد و ما الان ۵ شبکه‌ داریم که مربوط به سیما نیستند و کنداکتور خاص خود را دارند اما در مورد شبکه‌های سیما قاعدتا در برنامه‌ریزی خود معاونت یک هارمونی و یک نواختی به معنای اینکه همه جور برنامه و ساختار در یک زمان معین باشد که مخاطبان بتوانند برنامه‌های خود را استفاده کنند. البته اینکه در یک زمان واحد دو یا سه اثر نمایشی هم با هم پخش می‌شود اشکالی ندارد، بالاخره خود نمایش هم مخاطبان زیادی دارد و ممکن است از یک فیلم یا سریال کسی خوشش نیاید و برنامه دیگری را نگاه کند بنابر این بدون تنوع در برنامه‌های نمایشی هم اشکال ندارد. اما اینکه برنامه‌ریزی شود که در واقع محتوا و ژانر تولیدات نمایشی به گونه‌ای مکمل هم باشد که از یک ساختار خاص در یک مقطع تعداد زیادی پخش نشود در واقع باید برنامه‌ریزی به سمتی برود که این کار انجام نگیرد و من می‌دانم که این توجه را دارند.

حال بعضی مواقع ممکن است در عمل این کار آن طور که خود مدیران انتظار دارند از آب درنیاید و بتوانند روش‌های اصلاحی را بعدا اعمال کنند. البته ما در دو ماه گذشته به خاطر محرم و صفر آنتن تلویزیون تا حد زیادی متاثر از فضای خاص محرم و صفر بود. بنابر‌این شما برنامه‌های طنز شبانه یا برنامه‌های خاص کمدی را در بعضی مواقع که مرتب هم تکرار می‌شد، تا دهه آخر صفر نمی‌توانیم داشته باشیم، اما من فکر می‌کنم که دوستان ما در تلویزیون می‌توانستند با برنامه‌ریزی دقیق‌تر به گونه‌ای عمل کنند که فضا از نظر فضای نشاط و ایجاد یک محیط مفرح بهتر شود. از نظر من این تجربیات کمک می‌کند که بعدا بتوانند اصلاحات لازم را انجام بدهند.


ضرغامی همچنین در پاسخ به سؤالی راجع ‌به ممیزی‌های متفاوتی که در شبکه‌های مختلف راجع‌ به یک اثر خاص صورت می‌گیرد، گفت: قواعد مربوط به بخش برنامه‌های تلویزیونی قواعد یکنواختی است، به خصوص در مورد مواردی که به فرهنگ ملی و مردم بر می‌گردد و چارچوب‌ها مشابه یکدیگر است و همه نیز مشابه هم عمل می‌کنند.

ممکن است در یک مقطع خاص یک فیلم یا حتی یک تولید غیرنمایشی که در یک مقطع دیگری مشکل ممیزی نداشته، به دلایل خاص آن مقطع و یا از اینکه حساسیتی در جامعه وجود داشته باشد که مصلحت نباشد یک جمله یا یک کلمه یا حتی یک فریم از یک فیلم پخش شود. عکس آن نیز صادق است، ممکن است یک فیلم یا یک موضوعی در مقطعی مصلحت برای پخش نداشته باشد اما در یک زمان دیگری آن فیلم قابل پخش باشد.

بسیاری از این موارد علی‌رغم اشتباهاتی که می‌شود حاکمیتی نیست، به مسائل مردم قومیت‌ها، آدات مردمی و فضای عمومی جامعه بر می‌گردد که اتفاقا حاکمیت باید به این فضا توجه کند.

وی در ادامه گفت: معمولا نباید چنین اتفاقاتی بیفتد اما اگر یک بار این اتفاق افتاد معنایش این است که آن سیستمی که باید این اطلاع را به همه کسانی که کپی این فیلم را در اختیار دارند، اطلاع می‌داده و اعلام می‌کردند که اصلاحات را اعلام کنند اما یا اطلاع‌رسانی ناقص بوده و یا مسئول تأمین توجه نکرده است. لذا در شبکه‌های اصلی به درستی پخش شده و در شبکه دیگری که مخاطب کمتری داشته و مدیر تأمین آن مطلع نبوده برنامه بدون حذف روی آنتن رفته که این مشکل پیش می‌آید.

ضرغامی همچنین در پاسخ به این سؤال که شنیده می‌شود پس از راه‌اندازی موبایل‌ تی‌وی واردات گوشی‌های موبایل با نظارت صدا و سیما انجام می‌شود یا اعمال نظر خواهد داشت، پاسخ داد: باید این کار انجام شود ولی فعلا این اتفاق نیفتاده است و صدا و سیما هیچ گونه نظارتی بر واردات گیرنده‌های دیجیتال ندارد، اما ما توصیه‌های لازم را کرده‌ایم و نامه‌هایی به مراجع ذیربط نوشته‌ایم، به وزیر محترم صنایع نامه نوشته‌ایم و نکاتی را در خصوص گیرنده‌های دیجیتال به خصوص پس از راه‌اندازی یادآوری کرده‌ایم.

ضرغامی ادامه داد: برای شرکت‌های که تلویزیون تولید می‌کنند مدت‌ها است ابلاغ کرده‌ایم که تلویزیون آنالوگ تولید نکنند و الان دیگر سیستم تولید آنالوگ در کشور قطع شده و همه دیجیتال هستند.

هر گیرنده‌ای که با سیستم دیجیتال ما که سیستم پیشرفته است و هنوز بسیاری از کشورها مجهز به آن نشده‌اند خوشبختانه ما از همان ابتدا علی‌رغم سختی‌هایی که پیشرفته‌ترین سیستم را انتخاب کردیم و بالاترین سیستم گیرنده و پخش دیجیتال را داریم بنابر این اگر گیرنده‌ای دیجیتالش به خوبی بگیرد که مشکلی نیست اگر نه که قابل استفاده نیست و باز ما هم توصیه‌مان این است که دوستانی که می‌خواهند گیرنده تهیه کنند چه در داخل و چه در خارج دقت کنند که با سیستم ما همخوانی داشته باشد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها