به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، وبگاه آمریکایی «سایبر بریف» در گزارشی با اشاره به «قدرت نمایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عرصههای مختلف» نوشت: با وجود موانع بینالمللی علیه «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروهای قدس سپاه ایران از سفر به خارج کشور، ژنرال ایرانی موفق شد دو یا سه بار سال گذشته به مسکو سفر نماید و با مقامهای سیاسی و نظامی این کشور پیرامون امور سوریه و پارهای از خریدهای نظامی (از جمله سامانه موشکی اس-300) به رایزنی بپردازد. نیروی قدس از شاخههای حیاتی سپاه پاسداران ایران، سازمان شبه نظامی قدرتمندی که برای حفظ انقلاب اسلامی بنا شده و نقش کلیدی را در امور داخلی و خارجی ایران دارد، است و قاسم سلیمانی نیز فرمانده نیروهای قدس سپاه یا یگان عملیاتی برون مرزی سپاه را بر عهده دارد.
«علیرضا نادر» تحلیلگر ارشد اندیشکده رند در اینباره میگوید:«سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قدرتمندترین سازمان نظامی و امنیتی ایران است که مسئولیت حفظ نظام را بر عهده دارد.»
بر اساس این گزارش، وظیفه سپاه پاسداران ایران جلوگیری از نفوذ بیگانگان در امور ایران و حفظ دولت این کشور است. به عنوان بخشی از راهبرد در مقابله با مداخله بیگانگان و پیشبرد برنامه های این کشور، سپاه ایران و به ویژه نیروی قدس سپاه از متحدان ایران در خاورمیانه حمایت میکنند.
«عماد کیایی» مدیر شورای آمریکا- ایران گفت: «نیروی قدس سپاه کار آموزش، تجهیز و حمایت لجستیکی برای شبکهای از گروههای شبه نظامی هوادار ایران را در سرتاسر خاورمیانه بر عهده دارد. نیروی قدس سپاه چنین ارتباطی را سال هاست که بر عهده دارد.»
در ادامه این گزارش آمده است: این راهبرد به هدف مواجهه با آنچه است که ایران آن را تهدیدهای در شرف وقوع ، ناشی از حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه ، اتحاد آمریکا و اسرائیل و رویکرد تهاجمی عربستان سعودی علیه امنیت منطقه بر می شمرد و به طور همزمان نیز به نفوذش ادامه میدهد.
«استیون وارن» تحلیلگر ارشد سیا در این زمینه گفت: «امروزه سپاه حفاظت و طراحی نفوذ ایران در منطقه چون حضور در عراق، سوریه و یمن که به بخشی از نبرد نیابتی گسترده بین ایران و عربستان سعودی مبدل شده است را به عنوان اهداف حیاتی خود میداند.»
بر این اساس، سپاه ایران امروزه جایگاهی مهم در برخی کشورهای منطقه چون سوریه برای کمک به «بشار اسد» رییس جمهور این کشور دارد و البته از آن منطقه با جنوب لبنان و نیروهای مقاومت حزبالله نیز مبادلات تسلیحاتی برقرار کرده است. در این میان حفظ بشار اسد در قدرت و حفظ مسیر تردد باز از اولویتهای اصلی دولت ایران است. همچنین برخی از گروههای شیعه قدرتمند در عراق که در خدمت پیشبرد منافع ایران عمل مینمایند نیز از سوی سپاه حمایت میشوند. در یمن نیز سپاه ایران از حوثیها حمایت میکند و از دیدگاه برخی کارشناسان تنش در یمن را نماد کوچکی از جنگ بزرگتر ایران و عربستان سعودی بر میشمارند که در آن ایران با اختصاص منابع خود سعی در حصول اطمینان از گیر افتادن عربستان در یمن دارد.
در انتهای این مطلب آمده است: در حالی که آمریکا در پی تنش زدایی در خاورمیانه است(!)، سپاه پاسداران ایران در پی پیشبرد ارتقا مواضع ایران در منطقه است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بسان موتوری است که سیاست خارجی ایران را به پیش میبرد و تاکتیکها و حرکات مواج آن در سطح خاورمیانه ادامه خواهد داشت.