کد خبر: ۳۷۳۶۶۳
زمان انتشار: ۱۳:۵۷     ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
مصاحبه خبرگزاری ایلنا با حمید رسایی که حاضر به انتشار آن نشد
بنده در مجلس به آقای ظریف گفتم که شما مثل دروازه بانی می مانید که یک چهارم دروازه اش را محکم گرفته و سه چهارم را رها کرده و این یعنی شما به طرف مقابل می گویید که بفرمایید در آن سه چهارم گل بزنید.
به گزارش پایگاه 598، حجت الاسلام رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود نوشت: خبرنگار یکی از خبرگزاری های اصلاح طلب، هفته گذشته در تماسی درخواست مصاحبه کرد. سوژه هم به نظر خودشان تاپ بود که هر منتقد برجامی را زمین می زد: «سفر وزیر بهداشت و حمایت مراجع از ظریف و برجام».


بنده هم که اکثر این رسانه ها را تجربه و بی صداقتی آنها را بارها دیده بودم، علاقه ای به این مصاحبه نداشتم تا این که با اصرار خبرنگارش، حاضر به مصاحبه شدم البته مشروط بر اینکه قبل از انتشار متن را بخوانم و در نهایت چیزی از محتوای مصاحبه حذف نشود. خبرنگار مربوطه پذیرفت و حتی در پیامکی پذیرش این شرط را اعلام کرد. مصاحبه انجام شد و با اینکه تغییر مهمی در متن آماده انتشار ندادم، اما با گذشت یک هفته، مطابق گفته خبرنگار مربوطه، مدیران این خبرگزاری حاضر به انتشار مصاحبه نیستند. در نهایت به آنها اعلام کردم که اگر مصاحبه را منتشر نکنند، خودم آن را منتشر می کنم که با توجه به اصرار این خبرگزاری متن مصاحبه منتشر میشود. امیدوارم این خبرگزاری در انتشار دیگر اخبارش از جمله اخبار مربوط به کارگران محترم اینگونه عمل نکند!

حمید رسایی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در پاسخ به این سؤال که چرا شما و دوستان تان که ادعای پاسداری از ارزش ها را دارید با وجود حمایت مراجع تقلید از برجام و آقای ظریف، بازهم بی توجه به این حمایت ها، به مخالفت با برجام اقدام می کنید؟ اظهار داشت: یعنی نظر مراجع تقلید برای شما مهم است؟ نظر مراجع تقلید در مورد حمایت از اقدامات دستگاه های مختلف از جمله نیروی انتظامی در برخورد با بدحجابی و موارد مشابه چطور است؟ اگر برای دولت و رسانه های حامی آن، این نظرات مهم است پس چرا وقتی تأکیدات مراجع تقلید نسبت به این موضوع منتشر می شود، دولت و روزنامه های حامی آن بر خلافش موضوع می گیرند؟

وی با اشاره به سفر پنج شنبه هفته گذشته وزیر بهداشت به قم به منظور دیدار با علما و حمایت هایی که مراجع تقلید و علما در آن دیدارها از دولت آقای روحانی و به ویژه آقای ظریف و مجموعه وزارت خارجه در تحقق توافق هسته ای و برجام داشتند، گفت: وزیر بهداشت گزارش هایی می دهد که من از آن اطلاع ندارم اما من می گویم شما همین الان از مراجع محترم تقلید سئوال کنید که آیا برجام با آن ویژگی ها و شروطی که مقام معظم رهبری گفته اند باید اجرایی شود یا نه؟ مثل استفتایی که بنده از آیت الله مکارم کردم پس از این که رسانه ها به نقل از ایشان گفته بودند نباید عده ای با برجام مخالفت کنند؛ بنده پرسیدم از ایشان که آیا اگر برجام بر خلاف نامه مشروط ولی فقیه در حال اجرا بود آیا می شود انتقاد کرد که در پاسخ گفتند حتما می شود انتقاد کرد و حتی گفتند اگر دولت به تذکرات شما توجه نکرد اقدام قانونی کنید. این نظر مراجع است البته می دانید که در قانون هم ذکر شده در صورتی بی توجهی به قانون و فرامین ولی فقیه، اقدامات قانونی شامل تذکر، سئوال تا اعلام عدم کفایت سیاسی می شود.

این نماینده مجلس با طرح این سؤال که آیا روند اجرایی برجام در حال حاضر همان چیزی است که مقام معظم رهبری به صورت مکتوب و مشروط اجازه دادند؟ گفت: در نامه مشروط رهبر انقلاب گفته شد که اگر تحریم جدید به هربهانه ای صورت گرفت، برای جلوگیری از تحریم های جدیدتر، باید اجرای برجام متوقف شود و الا آنها دائما ما را به بهانه های دیگر تحریم می کنند.

وی افزود:‌ مگر بند 2 نامه رهبر انقلاب، اشاره نمی کرد که در صورت تحریم های جدید، دولت باید به بند 3 مصوبه مجلس عمل کند، چرا عمل نمی شود؟ چرا با انفعال اجازه تحریم های بیشتر را به طرف مقابل می دهند؟ بالاخره اعلام می کردند که فایده اجرای برجام این است که تحریم ها برداشته می شود، اما وقتی همین، بهانه ای شده برای اجرای تحریم های بیشتر، باید انتقاد کرد یا نکرد؟

رسایی در پاسخ به این پرسش که بسیاری افراد از جمله برخی اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم سخنان شما و دوستان تان را نه انتقاد که سیاه نمایی علیه دولتٰ، وزارت خارجه و برجام می دانند، گفت: وقتی آمریکایی ها بعد از تاریخ اجرای برجام به بهانه های مختلف تحریم می کنند و بعد هم 2 میلیارد دلار از اموال ما را به بهانه های واهی در جیب شان می گذارند، ما باید جشن بگیریم و به خیابان بیاییم؟ حتما دولت توقع دارد که با شنیدن این خبرها مردم بزنند و برقصند و بگویند درست است که 2 میلیارد دلار از اموال ما را آمریکایی ها برداشتند ولی برجام نقض نشد!؟ وقتی به بهانه موشکی و بهانه های دیگر در حال تحریم شدن هستیم؛ وقتی معاون بانک مرکزی می گوید ما حق وارد کردن پول نفت را به کشورمان نداریم، به نظر شما باید هورا بکشیم و خوشحال باشیم که برجام نقض نشده!؟ به نظر شما بیان این واقعیت های تلخ سیاه نمایی است؟


رسایی گفت: شما اگر این انتقادات را خدمت مراجع عظام تقلید بگویید، قطعا آنها هم نظرشان مخالفت با این است که ما برجامی داشته باشیم که در سایه آن به بهانه های دیگر همچنان ما را تحریم کنند. حتی تحریم بیشتر چون دیگر امکانات و قدرت هسته ای را هم نداریم. در حالی که اگر دولت به شروط رهبری و قانون مجلس پایبند باشد و به آن عمل کند، وضعیت خسارتهای حاصله از برجام تا این اندازه نخواهد بود.

این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این پرسش که نظر شما راجع به تشکرهای مراجع تقلید از اقدام آقای ظریف و وزارت خارجه برای تحقق برجام و توافق هسته ای چیست؟ گفت:‌‌ آقای ظریف سفر می کنند، مسائل را دنبال می کنند؛ بله آقای ظریف زحمت می کشند، ما هم می گوییم خسته نباشید اما لازم است برخی نکات را صریح تر بگوییم تا مشخص شود که چرا رهبر انقلاب می فرمودند من به نتایج این مذاکرات با شیطان بزرگ خوشبین نیستم. به نظرم این زحمات بی فایده است؛ چون شما روی چیزی شرط می بندید که به وسیله همان خیلی راحت در حال مات کردن شما هستند.

وی یادآور شد:‌ بنده در مجلس به آقای ظریف گفتم که شما مثل دروازه بانی می مانید که یک چهارم دروازه اش را محکم گرفته و سه چهارم را رها کرده و این یعنی شما به طرف مقابل می گویید که بفرمایید در آن سه چهارم گل بزنید. اگر مشروح مذاکرات هسته ای در سنای آمریکا را بخوانید، هم جان کری هم اوباما و هم وندی شرمن وقتی مورد اعتراض نمایندگانشان قرار گرفتند که چرا تا همین میزان اندک هم به ایران امتیاز دادید؟ گفتند اولا فقط 5 درصد تحریم های ایران متوقف می شود و ساختار اصلی تحریم ها باقی می ماند. به اضافه این که شما به هر دلیل دیگری غیر از قضیه هسته ای می توانید ایران را تحریم کنید و آنها هم دارند همین کار را می کنند و شما هم دلتان خوش است و دائما تیتر می زنید و جشن می گیرید که برجام نقص نشد، برجام نقص نشد. خب نقض نشود یا بشود، چه فرقی می کند وقتی ما ما داریم دائما تحریم می شویم؟ وقتی یکبار ساختمان ما را مصادره می کنند و یکبار اموال ما را به بهانه های واهی مصادره می کنند! اموالی که در طول سی و چند سال گذشته جرأت نمی کردند دست بزنند، حالا در سایه برجام و انفعال دولت و بعد از این که آقای روحانی تلفنی با اوباما صحبت کرد و آقای ظریف رفت بغل جان کری و با اوباما دست داد، به راحتی مصادر می شود و شما خوشحال باشید که برجام نقض نشده!

رسایی در پاسخ به این نکته که ادعاها سیاه نمایی است، گفت: سیاه نمایی یعنی اتفاقاتی نیافتاده باشد و شما نسبت بدهید یا اتفاقاتی را بیش از اندازه بزرگ نمایی کنید؛ اما وقتی اتفاق افتاده و ما برای جلوگیری از ادامه و بیشتر شدن می گوییم به شروط رهبری و قانون مجلس عمل کنید که شما نمی توانید بگویید این سیاه نمایی است. اتفاقا چشم روی این حقایق سیاه نمایی است. اتفاقا ما می گوییم که مگر قرار نبود با اجرای برجام تحریم ها نباشدٰ الان برجام هست، تحریم ها هم هست فقط قدرت و توان هسته ای ما نیست. این سیاه نمایی نیست ، بیان این واقعیت ها کمک به دولت است. ما قبول داریم این دولت هدفش از مذاکرات برداشتن تحریم ها بود همانطور که قبلی ها هم هدف شان همین بود منتها این ها گفتند شیوه ما جدید است و ما هم گفتیم که این شیوه جواب نمی دهد، هسته ای را هم می گیرند و تحریم ها هم بیشتر می شود، همین هم شد. متاسفانه دیپلماسی ما در حال حاضر تبدیل شده به دیپلماسی التماسی، در برابر امیر کویت زانو می زنیم تا واسطه شود آل سعود برای پیگیری وضعیت 464 حاجی گشته شده و دیگر حجاج به ما ویزا و وقت بدهد. درخواست می کنیم تا فروش نفتمان را کمتر نکند، درخواست می کنیم که برجام را اجرا کند!

رسایی در پاسخ به این نکته که اگر کار دولت التماس بود، آیا آمریکا به ما باج می داد؟ گفت: امریکا می گوید عمر این دولت کوتاه است اگر من فشار بیشتری بیاورم بیشتر می توانم از این دولت باج بگیرم برای همین بر خلاف تصور آقای روحانی که آمریکایی ها برای انتخابات ریاست جمهوری سال بعد به این دولت امتیاز می دهند، من معتقدم آقای روحانی و ظریف اشتباه می کنند و آنها چنین امتیاز نمی دهند. آنها می گویند وقتی آقای روحانی در فرودگاه جان اف کندی آمریکا در سفر به نیویورک از خزانه خالی سخن می گوید و از وجود تحریمها می نالد، اگر ما بیشتر فشار بیاوریم بیشتر امتیاز می گیریم. بنابر این آنها با خود می گویند یا در انتخابات سال بعد همین ها می مانند یا کس دیگری رئیس جمهور می شود. اگر همین ها ماندند که فشار ما همچنان جواب می دهد، اگر کس دیگری هم بیاید پس یعنی ما باید از این فرصت یک سال و نیم استفاده کنیم و امتیاز بگیریم.

آقای زنگنه التماس می کند، ‌آقای سیف گلایه می کند که قرارمان در برجام این نبود، آقای ظریف می گوید ما درخواست می کنیم که آمریکایی ها فشار نیاورند و بگذارند برجام اجرا شود! این حرف مثل این می ماند که شما بهره خودتان را دو دستی تقدیم گرگ کنید و به او بگویید درخواست می کنم این بره را نخور؛ خب می خورد. مگر می شود شما جلوی گرگ درنده گوشت بگذارید و او نخورد؟ درندگی در ذات گرگ است همانطور که در ذات دولتمردان آمریکاست و برجام، مکانیزم قرار دادن بره شما در دستان گرگ است او با استناد به همین برجام در حال پاره کردن شکم این بره است.

نماینده تهران در پاسخ به این سئوال که مگر شما غیر از برجام راه حل دیگری داشتید؟ اظهار کرد: هیچ کس مخالف مذاکره نیست، حرف این است که باید متن برجام طوری نوشته می شد که این سواستفاده ها نمی شد. این متن حقوقی نیست. او می گوید طبق برجام مشکلی ندارد، راست هم می گوید چون مشکل اصل این متن مبهم است. شما می توانید یک طور تفسیر کنید و او هم یک طور. قطعا آقای ظریف نظرش این بوده که تحریم ها برداشته شود ولی این متن برداشت کننده تحریم ها نیست؟ این متن ابهام دارد و لذا در مجوزنامه مشروط رهبر انقلاب به آقای روحانی، تعریف ایشان از برجام این است که برجام متنی است پر ابهام با ساختار ضعیف برای رفع تحریم ها و برای همین، ایشان در کنار 9 شروط مجلس و 10 شورای عالی امنیت ملی 9 شرط جدید می گذارد و می گوید اگر اینها رعایت نشود با خسارت عظیمی مواجه می شویم. حالا شما به منتقدان حمله کنید، مشکل حل نمی شود. ما دلسوزانه می گوییم باید به آمریکایی ها ثابت کرد که اگر شما بخواهید به این شیوه ها متوصل شوید و تحریم جدید کنید ما کارمان را دوباره شروع می کنیم .

در مجلس به آقای لاریجانی گفتم طبق نامه رهبر انقلاب باید تبادل اورانیوم غنی شده و کیک زردٰ‌، مرحله ای باشد، برای چی شما همه اورانیوم غنی شده را یک کاسه دادید به روسیه و در قبال آن یک کاسه کیک زرد گرفتید؟ ایشان گفت وقتی می توانیم یک کاسه کیک زرد بگیریم یک کاسه هم اورانیوم غنی شده را دادیم و این به ضرر ما نیست. در حالی که این دریافت و پرداخت مرحله ای برای همین مواقع بود که اگر آمریکایی ها عهد شکنی کردند ما چیزی دستمان باشد تا فشار بیاوریم. آیا این پیروزی است؟

رسایی در پاسخ به این سئوال که الان غنی سازی در خاک ایران انجام می شود، در حالی که در دوره احمدی نژاد، توافق نشد در ترکیه غنی سازی بشود؟ گفت: مگر قبلا در کره ماه غنی سازی انجام می شد؟ این کار مثل این می ماند که یک کوه به ما بدهند که در دلش یک کیلو طلا دارد و ما وقتی با زحمت یک کیلو طلا را استخراج کردیم باید آن را به آنها بدهیم و آنها هم مجددا یک کوه دیگر به ما می دهند تا طلای آن را استخراج کنیم و به آنها بدهیم. ما الان کیک زرد می گیرم با هزار زحمت آن را به اورانیوم غنی شده تبدیلمی کنیم دوباره می دهیم به آنها و دوباره کیک زرد می گیریم، بعد می گوییم هورا ما پیروزیم!


حالا شما به منتقدان حمله کنید مشکل حل می شود؟ نمی شود و من تعجب می کنم واقعا . شما آمده اید به این می پردازید که مراجع از ظریف تعریف کردند شما چرا انتفاد می کنید؟ واقعا مشکلات با عدم انتقاد ما حل می شود؟ بنده استفتایی نوشتم خدمت آیت الله مکارم شیرازی که این چیزی که اکنون به نام برجام اجرا می شود، مطابق شروط ولی فقیه و رهبری نیست درحالی که آن چیزی که دولت باید اجرا کند نامه مشروط رهبر انقلاب است، حال تکلیف مومنین چیست؟ ایشان هم پاسخ دادند که آن چیزی که دولت وظیفه اش است اجرا کند، همان چیزی است که ولی فقیه شرط گذاشته و اگر نکرد، تذکر بدهید اگر توجه نکرد به تکلیف قانونی خودتان عمل کنید.

ولی نکته مهم این است که الان اموال کشورمان به دست اوباما که آقای روحانی او را مؤدب و باهوش نامیده در حال غارت شدن است ولی متاسفانه دلخوشی برخی از مسئولان ما این است که الحمدلله برجام نقص نشده! متاسفانه برجام تبدیل به گوساله سامری شده که یک عده ای در حال پرستیدن آن هستند ولی تکلیف این همه تحقیر و توهین و غارت اموال ما چه می شود، آقای ظریف می گوید که آمریکایی ها خودشان می دانند که باید آن را برگردانند. خیلی ممنون از این همه فشار به آمریکا او هم حتما بر می گرداند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
حسین
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۵۸ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
۰
۰
نماینده شجاع و نترس که در مجلس دهم جایش بسیار خالیست! البته بودنش با ترکیب مجلس جدید خیلی به نفعش نبود .وخدا خواست که نباشد.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها