کد خبر: ۳۷۳۰۶۶
زمان انتشار: ۱۱:۳۷     ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
دستبرد 2 میلیارد دلاری آمریکا به دارایی‌های کشور آنقدر دولتی‌ها را دستپاچه کرد که در یک حرکت محیرالعقول کم‌کاری خود را به دیگران نسبت دادند. به گزارش «وطن‌امروز»، اتهام مسؤولان دولت یازدهم و سیاست «ما نبودیم، تقصیر قبلی‌ها بود!» موجب شد حتی مدیران دوره اصلاحات نیز به آن اعتراض کنند.
به گزارش پایگاه 598، روزنامه وطن امروز نوشت: دستبرد 2 میلیارد دلاری آمریکا به دارایی‌های کشور آنقدر دولتی‌ها را دستپاچه کرد که در یک حرکت محیرالعقول کم‌کاری خود را به دیگران نسبت دادند. به گزارش «وطن‌امروز»، اتهام مسؤولان دولت یازدهم و سیاست «ما نبودیم، تقصیر قبلی‌ها بود!» موجب شد حتی مدیران دوره اصلاحات نیز به آن اعتراض کنند. جالب اینکه بانک مرکزی در مذاکرات هسته‌ای نماینده‌ای داشته و وی می‌توانسته با علم به موضوع اوراق قرضه‌ دلاری تکلیف آنها را در برجام مشخص کند اما موضوع اوراق‌ قرضه مانند بسیاری از باگ‌ها و خلأهای اقتصادی برجام مغفول مانده تا شاهد دزدی در روز روشن از سوی آمریکا باشیم.  در جدیدترین اظهارنظر، طهماسب مظاهری، وزیر اقتصاد دوره اصلاحات آمار جدیدی از اوراق دلاری ارائه کرد که شگفتی در این زمینه را بیشتر می‌کند. وی در برنامه‌ای تلویزیونی در پاسخ به این سوال که در دوره مدیریت چه کسی اوراق آمریکایی خریداری شد از پاسخ طفره رفت اما گفت: این اوراق در دوران ما نیز بلوکه بود. مظاهری اظهار کرد: همیشه ذخایر بانک مرکزی در بانک‌های مختلف و به اشکال مختلف نگهداری می‌شد.

 از زمانی که مقرر شده و آمریکا اعلام کرد تحریم دلار را اعمال می‌کند، بانک مرکزی تلاش کرد هرچه دارایی به شکل دلار یا اوراق و ذخایر ارزی با واحد دلار داشت را به واحدهای دیگر ارزی تبدیل کند تا بلکه از دستبرد آمریکا مصون بماند. وی گفت: بخشی از این کار انجام شده ولی بخشی از ذخایر و اوراق دلاری تحریم شد. بانک مرکزی بخشی از آن را آزاد کرده و بخش دیگری هم در تحریم آمریکا ماند. مظاهری افزود: رقمی که به صورت ذخایر دلاری تحت اختیار آمریکا متوقف است، نزدیک به 5/7 میلیارد دلار است. به هر حال به جای «کی بود، کی بود، من نبودم» همه باید دست به دست همه دهیم تا این ذخیره ارزی بانک مرکزی کشور را آزاد کنیم. رئیس کل اسبق بانک مرکزی با طفره رفتن از این موضوع که این اوراق چه موقع خریداری شده، موضوع کاغذپاره دانستن تحریم‌ها را که از سوی رئیس‌جمهور سابق مطرح شده بود عنوان کرد و آن را دلیل عدم تبدیل ذخایر ارزی به سایر واحدها دانست که البته بهمنی، جانشین مظاهری این موضوع را رد می‌کند.
 
بهمنی: نگذاشتیم آمریکا دست‌درازی کند

رئیس کل سابق بانک مرکزی در واکنش به مصادره ۲ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران توسط آمریکایی‌ها گفت: چرا در مذاکرات برجام موضوع به این مهمی دیده نشده است؟ محمود بهمنی در گفت‌وگو با مهر درباره رای دیوان عالی آمریکا مبنی بر مصادره ۲ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران گفت: سابقه خریداری اوراق قرضه دلاری به دوران ریاست کلی من در بانک مرکزی مربوط نمی‌شود و به قبل از سال ۸۵ بازمی‌گردد. رئیس کل سابق بانک مرکزی با بیان اینکه تمام سوابق و مستندات مربوط در این باره در بانک مرکزی موجود است، تصریح کرد: این اوراق بخشی از ذخایر ارزی متعلق به بانک مرکزی بوده نه دولت، ضمن اینکه اوراق قرضه دلاری در کشورهای اروپایی و نه آمریکا نگهداری می‌شد. وی اظهار داشت: از اواسط سال ۸۶ که انجام مبادلات دلاری برای ایران ممنوع شد، اداره بین‌الملل بانک مرکزی و ادارات مربوط دیگر، اقدامات زیادی برای فروش اوراق قرضه انجام دادند ولی امکان فروش بخشی از این اموال که «کد دلار» داشتند، به علت تحریم‌های مربوط به مبادلات دلاری، میسر نشد. بهمنی خاطرنشان کرد: از سال ۸۸ کمیته پیگیری حقوقی برای موضوع تشکیل و اقداماتی هم برای جلوگیری از دست‌درازی آمریکایی‌ها به این دارایی‌ها به دلیل اینکه دارایی‌های یادشده متعلق به بانک مرکزی بود نه دولت (بانک مرکزی مستقل است) انجام شد. رئیس کل سابق بانک مرکزی با تاکید بر اینکه همه مستندات این موضوع در بانک مرکزی موجود و قابل دسترسی است، گفت: قابل توجه اینکه چرا در مذاکرات برجام موضوع به این مهمی دیده نشده و چرا این دارایی‌ها پس از اجرای برجام آزاد و منتقل نشده است؟  
چرا نماینده سیف واکنش نشان نمی‌دهد؟

یک مقام سابق بانک مرکزی درباره اوراق قرضه دلاری که آمریکا آن را بلوکه کرده گفت: اوراق قرضه را هر دولتی خریده باشد چندان مهم نیست، زیرا زمان خریدن اوراق قرضه بحث غارت دارایی‌های ایران مطرح نبوده است. دولتمردان ادعا می‌کنند بعد از اینکه دولت قبل اوراق قرضه را خریده این اوراق در سال 91 بلکوه شده است. حالا سوال من این است که آیا نماینده شما در سال 92 که مذاکرات هسته‌ای آغاز شد، از این مساله خبر نداشت؟ آیا نباید بندی را در برجام قرار می‌داد و آمریکایی‌ها را ملزم می‌کرد این پول را آزاد کنند؟ این مسؤول اسبق در گفت‌وگو با نسیم تصریح کرد: در این جا2 فرضیه مطرح است؛ یا نماینده آقای سیف در مذاکرات هسته‌ای اصلا از این موضوع خبر نداشته یا اگر خبر داشته اصلا اقدامی در این باره انجام نداده است. حال این سوال از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای مطرح می‌شود که پس شما چه مذاکره‌ای کرده‌اید؟ آیا مورد دیگری هم هست که شما ندیده‌اید یا از کنار آن به راحتی گذشته‌اید و در برجام اشاره‌ای به آن نکرده‌اید و بعدا ممکن است برای کشور دردسرساز شود؟ وی خاطرنشان کرد: پس باید گفت غارت دارایی‌های 2 میلیارد دلاری ایران بیشتر ناشی از ضعف کارشناسی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای بویژه نماینده بانک مرکزی و آقای سیف بوده است. مگر تیم مذاکره‌کننده امتیازاتی را در برجام به طرف مقابل نداده که این دارایی‌ها آزاد شود؟ پس چرا این اتفاق نیفتاده است؟

نقش نامعلوم نماینده بانک مرکزی در مذاکرات هسته‌ای

ضعف نماینده سیف در مذاکرات هسته‌ای انتقاد کارشناسان دیگر را هم ابرنگیخته است. حیدر مستخدمین‌حسینی، معاون اسبق بانک مرکزی در گفت‌وگو با نسیم آنلاین، در این زمینه گفت: باید مشخص شود تیم اقتصادی مذاکره‌کننده هسته‌ای با چه کسانی صحبت کرده‌اند که در واقع مشکلات برجام را ندیده‌اند، طوری که هنوز عمر برجام از 100 روز نگذشته که در اجرای آن مشکل ایجاد شده و اختلافات عمیق اینچنینی در آن به وجود آمده و مرجع قضاوتی هم در این باره وجود ندارد! این اتفاقات اعمال برنامه‌های اقتصادی کشور را معطل می‌کند. با این حساب باید گناه بر باد رفتن دارایی‌های 2 میلیارد دلاری ایران توسط دولت آمریکا را بیش از همه به پای نماینده بانک مرکزی در مذاکرات هسته‌ای نوشت که به نظر می‌رسد در این زمینه سهل‌انگاری کرده است. باید دید دولتمردان برای پاسخگویی درباره عملکرد ضعیف نماینده ولی‌الله سیف چه توجیهی خواهند داشت. آیا انداختن این موضوع به گردن دولت قبل و جناحی کردن آن در شرایطی که آمریکا دارایی‌های کشور را تاراج کرده، کار درستی است؟
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۵۰ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
۰
۰
لازم به ارزیابی پیچیده نیست . بلوکه شدن از آثار افشاگری آقای احمدی نژاد است که قبلا گفته بود که آن ممه را لولو برد. در صداقت گفتار ایشان و دولت پاکدستان شک نکنید و دیدید که ممه را لو لو برد!!!
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها