کد خبر: ۳۷۲۸۳
زمان انتشار: ۱۴:۰۶     ۱۱ بهمن ۱۳۹۰
شبکه نخبگانی جهانی بیداری اسلامی؛
همزمان با برگزاری اجلاس جهانی جوانان و بیداری اسلامی، هشتمين پيش نشست چهاردهمين جشنواره بين المللي شيخ طوسي با عنوان "بررسي تحولات اخير در جهان و دنياي اسلام" در مجتمع آموزش عالي امام خميني(ره) قم و با حضور حجج اسلام "اريش والدمن" پژوهشگر ديني اتريشي، "سامر عبيد"، از انديشمندان سوريه و "سيد مجيد المشعل" محقق و انديشمند بحريني در قم برگزار شد.
سرویس حوزه و مراجع پایگاه 598 - محمدحسن رضائی/ همزمان با حضور بیش از هزار جوان نخبه جوان از کشورهای اسلامی در تهران و برگزاری اجلاس جهانی جوانان و بیداری اسلامی در جمهوری اسلامی ایران و همچنین موفقیت های چشمگیر معتضان به نظام های استبدادی در کشورهای اسلامی و حتی غربی، هشتمين پيش نشست چهاردهمين جشنواره بين المللي شيخ طوسي با عنوان "بررسي تحولات اخير در جهان و دنياي اسلام" در مجتمع آموزش عالي امام خميني(ره) قم توسط پژوهشگاه بین المللی المصطفی وابسته به جامعه المصطفی العالمیه، با حضور انديشمنداني از کشورهاي مختلف جهان برگزار شد، در این نشست به تحلیل و تبیین تحولات سياسي در کشورهاي اسلامی و همچنین اروپائی و غربي پرداخته شد.

پایگاه 598 در ادامه بخشی از سخنان سه سخنران خارجی این نشست حجج اسلام "اريش والدمن" محقق و پژوهشگر ديني اتريشي، "سامر عبيد"، از محققان و انديشمندان سوريه و "سيد مجيد المشعل" محقق و انديشمند بحريني را تقدیم خوانندگان محترم می نماید:

انديشمند اتريشي: نظام حکومتي اسلامی آلترناتیو نظام‌هاي حکومتي غربي

حجت الاسلام و المسلمين "اريش والدمن" محقق و پژوهشگر ديني اتريشي، به تحولات سياسي در کشورهاي غربي به خصوص جنبش تسخیر وال استريت اشاره کرد و اظهار داشت: جنبش تسخیر وال استريت، بيداري در مقابل ناعدالتي در آمريکا است. دنياي غرب، تنها راه نجات از اين چالش را، جنگ افروزي در جهان و متعاقب آن فروش اسلحه‌هاي خود مي‌داند تا بخشي از بحران اقتصادي خود را جبران کنند، اما اين تفکر آن‌ها اشتباه است؛ زيرا امروز شاهد متلاشي شدن سيستم حکومت‌هاي غربي از درون هستيم.

اریش والدمن محقق و انديشمند اتريشي يادآور شد: بحران امروز کشوري چون آمريکا، پيامي را به کساني منتقل مي‌کند که سال‌ها پيش آرزوي حکومتي شبه حکومت‌هاي غربي را داشتند؛ اين افراد گرچه تا ديروز اين تفکرات را داشتند، اما امروز با تحولات کشورهاي غربي و به ويژه آمريکا و با پيام محکمي که از مردم به پا خاسته آمريکا دريافت کرده اند، از مواضع خود عقب نشيني کرده اند.

وي خاطرنشان کرد: چالش اقتصادي در دنياي غرب و به ويژه کشوري چون آمريکا، پيام‌هاي مختلفي دارد و از جمله مهمترين آن‌ها اين است آن‌هايي که تا ديروز ادعاي حکومت جهاني و پياده کردن حقوق بشر و آزادي در کشورها را داشتند، امروز در اداره مملکت خود و راضي کردن مردم و احترام به حقوق بشر درمانده‌اند.

حجت الاسلام و المسلمين "اريش والدمن" افزود: برخي از نظام‌هاي حکومتي غربي و به ويژه آمريکا، اقتصاد کشور خود را ويران کرده و موجب نارضايتي عمومي را فراهم کردند و به همين دليل قطعا اين نظام‌ها سقوط خواهد کرد. تنها نظامي که مي‌تواند شقی دیگر براي نظام‌هاي غربي باشد، نظام حکومتي مبتني بر اسلام است؛ اين امر نکته اي است که حتي انديشمندان سياسي و اجتماعي غرب هم به آن اعتراف دارند.

اين محقق و پژوهشگر ديني اتريشي در پایان سخنانش گفت: تحولات کشورهاي مختلف جهان و کشورهاي اسلامي، فاقد يک رهبري است که در ميان همه آن‌ها شکوفا باشد؛ البته مردم به پاخاسته در کشورهاي مختلف در يک مسئله همسو و متحد هستند و آن مطالبه عدالت واقعي است؛ نکته اي که مي‌تواند مقدمه آشکار ظهور امام دوازدهم شيعيان، باشد. امروز همه مردم جهان يک صدا خواهان عدالت هستند و انشاالله ظهور منجي عالم بشريت، امام زمان(عج) براي برقراري صلح و عدالت در جهان نزديک باشد.

 
حجت الاسلام سامر عبید: جوان‌ها، اسلامي مي‌خواهند که عقل‌هاي شان را سيراب کند

حجت الاسلام سامر عبيد از محققان و انديشمندان اهل کشور سوريه اظهار داشت: بيداري اسلامي با حرکت امام خميني(ره) و ادامه دادن اين راه توسط حزب الله لبنان و مقاومت فلسطين به بسياري از کشورها سرايت کرد. اکنون بيداري اسلامي با شعار ا... اکبر مردم کشورهاي مسلمان، بساط مستکبران را بر مي‌چيند و رفته رفته مستبدي و دست نشانده مستکبري نخواهد ماند.

روحانی سوري، با اشاره به آسيب‌هايي که انقلاب‌هاي برگرفته از بيداري اسلامي ملت‌ها را تهديد مي‌کند، گفت: مردم به پاخاسته در کشورهاي اسلامي بايد هوشيار باشند؛ زيرا سارقان، همواره در کمين نشسته اند تا از غفلت اين ملت‌ها استفاده و انقلاب آن‌ها را مصادره يا به انحراف بکشانند.

وی ادامه داد: از ديگر دسيسه‌هاي برخي کشورهاي غربي و آمريکا و رژيم صهيونيستي ايجاد تفرقه در ميان ملت‌هاي کشورهاي مختلف است؛ به همين دليل همگان بايد هوشيار باشيم زيرا همين تفرقه ميان يک ملت به پاخواسته براي احياي اسلام و ارزش‌هاي اسلامي مي‌تواند همانند سرطان در اين حرکت بزرگ ملت‌هاي مسلمان باشد. و در شرايط فعلي، بايد اولويت اصلي ملت‌هاي مسلمان، دوري از تفرقه و تأکيد بر وحدت اسلامي باشد.

حجت الاسلام سامر عبيد با تأکيد بر اين که بايد اتحاد ميان کشورهاي اسلامي را به هر صورت ممکن حفظ کنيم، ابراز داشت: متأسفم که اولين کسي که بعد از پيروزي بيداري اسلامي مردم تونس و سرنگوني "بن علي"، به تونس آمد، سارکوزي رئيس جمهور فرانسه بود، حال آن که بايد حاکمان کشورهاي اسلامي به اين کشور مي‌رفتند.

محقق و روحانی اهل سوریه در پايان با بيان اين که رفته رفته کشورهاي اسلامي به تعريف جديدی از اسلام مي‌رسند، گفت: جوان‌ها، اسلامي مي‌خواهند که عقل‌هاي شان را سيراب کند.

روحانی بحرینی: شيخ احمد عيسي مشروعيت خاصي به اعتراضات مردم مي دهد

حجت‌الاسلام والمسلمين سيد مجيد المشعل با بيان اين که براي بررسي تحولات کشور بحرين در يک سال گذشته بايد قدري به تاريخ اين کشور رجوع کنيم، اظهار داشت: 230 سال قبل، آل خليفه که يک قبيله هجوم‌گر بود به عنوان اشغالگري و با کمک برخي از حکومت هاي عربي وارد بحرين شدند اما جالب اين جا بود که هميشه در امن و امان زندگي مي کردند.

اين محقق و انديشمند بحريني گفت: در اثر اقدامات ددمنشانه آل خلیفه بود که اعتراضات شروع شد تا اين که انقلاب‌هاي منطقه به وقوع پيوست و موج بيداري اسلامي به بحرين هم رسيد و سبب شد که نارضايتي هايي را که مردم در طول سال ها در سينه داشتند، به يکباره بيرون بريزند.حکومت ظالم آل خلیفه تظاهرات مسالمت آميز مردم بحرين که خواهان عدالت و روي کارآمدن دولتي انتخابي هستند را هم تحمل نمي‌کند.

روحانی مبارز بحرینی افزود: در روزهای آتی سالگرد شروع بيداري اسلامي در بحرين را جشن مي گيريم و هم اکنون بسياري از جوانان و مردم بحرين از طريق شبکه هاي اجتماعي چون فيس بوک و توييتر مردم را به حضور در اين جشن و جنبش اعتراضي عليه حکومت آل خليفه تشويق مي کنند.

وي خاطرنشان کرد: حرکت مردم بحرين همانند حرکت ديگر کشورهاي اسلامي است، اما دولتمردان غربي اصرار دارند که وانمود کنند ايران در امور بحرين دخالت مي کند، حال آن که بحريني‌ها معتقدند جمهوري اسلامي ايران از حق و از مظلومان حمايت مي کند.

اين محقق و انديشمند بحريني افزود: بعد از ناکامي هاي پياپي غرب و آمريکا در متوقف کردن حرکت مردم بحرين، بحث قوميت ها را مطرح کرده و اين طور عنوان کردند که حرکت مردم بحرين يک حرکت صرفا شيعي است تا يک جنگ مذهبي و داخلي ميان مردم در بحرين ايجاد کنند، حال آن که اين طور نيست و اين تير هم به سنگ مي خورد.

مجید المشعل در ادامه گفت: آل خليفه در پي سرکوب اعتراضات مسالمت آميز مردم مظلوم بحرين، 38 مسجد را نيز ويران کرد که نشان از مخالفت آن ها با اسلام و مذهب تشيع مي کند و اين امري است که مردم بحرين آن را بر نمي تابند؛ به همين جهت مردم بحرين تصمیم دارند تا با اراده اي قوي تر، اين راه تا سرنگوني آن ادامه دهند؛ هر چند ادامه اين راه با فدا شدن شهداي ديگري همراه باشد؛ زيرا مي خواهند به سعادت و خوشبختي برسند.

حجت الاسلام سيد مجيد المشعل در بخش پایان سخنان خود به نقش علما در قيام مردم بحرين اشاره کرد و گفت: علما گرچه پيشگام حرکت اعتراضي مردم بحرين عليه حکومت آل خليفه هستند، اما در ابتدا مي خواستند به صورت مستقيم وارد اين جريانات اعتراضي نشوند تا مبادا اين شائبه پيش بيايد که اين حرکت، يک حرکت صرفا شيعي است؛ اما آنان با تمام توان به دفاع از حقوق مردم پرداخته و در صحنه هاي اعتراضي عليه حکومت آل خليفه نيز حضور پيدا کردند. رهبري شيخ احمد عيسي در جريانات اعتراضي مردم بحرين، مشروعيت خاصي به حرکات سياسي مردم مي دهد و علاوه بر آن خطبه هاي نمازجمعه هر هفته اين عالم ديني نيروي جديدي را به مردم براي اعتراض به اين حکومت ظالم تزريق مي کند.


دکتر مسیلین: تحولات تونس به معناي واقعي کلمه بيداري اسلامي بود

دکتر "سيدزهير مسيلين"، محقق و انديشمند اهل کشور تونس با اشاره به تحولات تونس و علل و عوامل آن، اظهار داشت:  تتک حزبي بودن، بی کاری جوانان، در اختیار داشتن منابع قدرت و ثروت توسط بن علی و خانواده اش و همچنین ترويج فحشا و رسمي کردن آن در تونس از جمله اقدامات حکومت تونس در زمان "بن علي" بود که رفته رفته زمينه اعتراض مردم مسلمان بر عليه حکومت را فراهم مي‌کرد. مخالفين "بن علي" و حکومت او هم در سال‌هاي پيش همواره در محروميت و عذاب بودند و اين چيزي نبود که بتواند رضايت مندي مخالفين را ايجاد کند.

اين محقق و انديشمند ديني تونسي در ادامه ارزيابي وضعيت کشور تونس در زمان حکومت "بن علي" و عللي که باعث اعتراضات مردمي و در نهايت سرنگوني او شد، گفت: در زمان حکومت "بن علي"، در نمازهاي جمعه مدام تبليغ "بن علي" و حکومت او بود و دائم گفته مي‌شد که "بن علي" چه کرد. در نتيجه اقدامات حکومت "بن علي" و از طرفي بي توجهي به خواست‌هاي مردم، احساس حقارت در ملت تونس رو به گسترش بود و اين همان نکته اي بود که آيت الله خامنه اي، رهبر انقلاب اسلامي ايران به آن تأکيد داشتند.

دکتر "سيدزهير مسيلين"، با بيان اين که در قيام مردم تونس همه مردم با هم بر عليه حکومت و حزب حاکم بودند، گفت: "بن علي" شخصيتي بود که غرور او زبانزد همگان بود، اما وقتي مخالفت جدي مردم را ديد به التماس از ملت پرداخت. تحول در کشور تونس به معناي واقعي کلمه بيداري اسلامي بود. انتخابات اخير تونس به وضوح نشان داد، ملت اين کشور خواهان اسلام و پياده شدن احکام اسلامي هستند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها