ساعت 10 صبح امروز (دوشنبه) و پیش از عزیمت گشتهای مشترک تعزیرات، جلسه هماهنگی با حضور محمد محمدی مدیر کل تعزیرات حکومتی استان تهران و نمایندگان اتحادیه گوشت گوسفندی تهران، بازرسان اتاق اصناف و نماینده انجمن حمایت از مصرف کنندگان برگزار شد.
عرضه گوشت میش و بز به اسم گوشت گوسفندی
محمدی در ابتدای جلسه به تبیین تخلف صورت گرفته در قصابی ها پرداخت و گفت: همه روزه در کشتارگاه ها، تعداد زیادی گوسفند، میش و بز به کشتار می رسد و توزیع کنندگان، گوشت ها را در قصابی ها توزیع می کنند.
مدیر کل تعزیرات تهران افزود: نکته جالب این است که در قصابیها همه این گوشتها تحت عنوان گوشت گوسفند به فروش میرسد. کدام قصابی را سراغ دارید که بر روی تابلو قیمت خود، قیمت گوشت گوسفندی و گوشت میش و بز را جدا نوشته باشد؟ متاسفانه این کار نوعی گران فروشی پنهان و فریب مردم است.
محمدی اضافه کرد: همچنین در قصابیها گوشت ماده گاو به اسم گوشت گوساله جوان به فروش میرسد و جالب اینکه تعداد زیادی از قصابیها هم جواز کسب از اتحادیه ندارند. متاسفانه توزیع کنندههای گوشت، زیر نظر هیچ اتحادیهای نیستند و از همین جا هم تخلفات آغاز می شود.
1600 قصابی تهران مجوز ندارند
پس از اظهارات مدیر کل تعزیرات تهران، نایب رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران گفت که هم اکنون 900 قصابی فعال و دارای مجوز در تهران وجود دارد و یک هزار و 600 قصابی نیز هیچ مجوزی ندارند.
علیرضا فرجی افزود: اطلاعات قصابی های فاقد مجوز به اتاق اصناف داده شده است تا نسبت به برخورد و پلمب این واحدهای صنفی اقدام شود.
به گفته وی، قیمت گوشت گوسفندی کشتار امروز(دوشنبه) 32 هزار تومان است و گوشتی که در قصابیها به اسم گوشت گوسفندی و قیمت 30 هزار تومان در هر کیلو عرضه می شود، گوشت میش است.
به گفته نایب رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران، قیمت هر کیلو گوشت میش 22 هزار تومان است.
عرضه گوشت ویژه حیوانات باغ وحش به مردم
پس از پایان جلسه هماهنگی، گشت مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران با حضور محمدی مدیر کل تعزیرات، امید شهرآبادی رئیس گشت های مشترک تهران و سرابیان مدیر کل نظارت و هماهنگی گشت های مشترک سازمان تعزیرات حکومتی، راهی سطح شهر شدند.
ماموران گشت تعزیرات برای نظارت بر عرضه گوشت، قصابیهای چهار راه مولوی را انتخاب کردند اما به محض حضور گشت تعزیرات، تعدادی از قصابیها کرکرههای خود را پایین کشیدند و رفتند و به تذکرات ماموران گشت نیز توجهی نکردند.
ماموران گشت تعزیرات ابتدا وارد یک قصابی در نبش چهارراه مولوی شدند که در یک واحد بسیار کثیف، کوچک و غیربهداشتی به مردم گوشت عرضه میکرد. پس از بررسی نایب رئیس اتحادیه گوشت گوسنفدی تهران و بازرسا اتاق اصناف مشخص شد که این واحد صنفی مجوز کسب ندارد و گوشتهایش نیز فاسد شده است.
فرجی کارشناس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران گفت: گوشت گاوی که در این واحد عرضه میشود، فاسد شده و برای خیلی وقت پیش است ضمن اینکه این واحد صنفی مجوز کسب از اتحادیه ندارد. گوشت راسته ماده گاوی هم که در این واحد عرضه میشود، مصرف صنعتی دارد اما تحت عنوان گوشت گوساله تازه عرضه میشود و مصرف خانگی ندارد.
اما این پایان کار نبود و کارشانس اتحادیه در ادامه بازرسیها اظهار کرد: متاسفانه در این واحد صنفی، گوشت ماده میشی که در حال عرضه است، نه تنها مصرف خانگی و انسانی ندارد بلکه ویژه حیوانات باغ وحش است. متاسفانه این قصابی هیچ بویی از جوانمردی نبرده و خوراک حیوانات باغ وحش را به مردم عرضه میکند.
عسکر مسئول اجرای احکام گشت مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران در پایان بازرسی از این واحد صنفی، عدم رعایت بهداشت، گرانفروشی، تقلب، نداشتن جواز کسب و استفاده از ابتاع بیگانه غیرمجاز را از تخلفات آن عنوان کرد.
اعتراض مردم به برخورد دیرهنگام با متخلفین
مردمی که در محل حضور داشتند و مشغول نظاره برخورد گشت تعزیرات با این واحد صنفی بودند به خبرنگار ما گفتند که این قصابی چندین سال است فعالیت میکند و متاسفانه تازه تعزیرات یادش افتاده که برخورد کند. این گوشتها را زن و بچههای ما میخورند و اگر اتفاقی بیافتد چه کسی پاسخگو خواهد بود. آنها معتقد بودند که تعزیرات حکومتی باید این واحد صنفی را پلمب و جریمه سنگین کند تا دوباره چنین اقدامی را انجام ندهد.
استفاده از ضایعات گوشت در کبابیها
پس از پایان بازرسی و پلمب این واحد صنفی، ماموران تعزیرات متوجه پنهان کردن گوشت توسط یکی از قصابیها در انبار یکی از بنکداران آن منطقه شدند. کارگری که این گوشتها را پنهان کرده بود گفت: این گوشتها، گوشت گوساله است و صاحب کارم از من خواست تا گوشتها را به انبار بیاورم.
وقتی ماموران تعزیرات به قصابی که گوشتهای تازه تخلیه شده را پنهان کرده بود مراجعه کردند، وی گفت که این گوشتها هیچ مشکلی ندارد و برای مصرف خوم نیست بلکه گوشتهای ویژه کباب است و به کبابیها ارسال میکنیم.
وی درباره علت گذاشتن گوشتها داخل انبار گفت: گوشتها را داخل انبار گذاشتم تا کبابی بیاید و ببرد و این گوشتها هیچ اشکالی ندارد.
کارشناس اتحادیه نیز درباره گوشتهایی که داخل بشکههای آبی رنگ پنهان شده بود گفت: این گوشتها فاسد نیستند اما متاسفانه ضایعات گوشت میش هستند که برای درست کردن کباب در کبابیها استفاده میشود.
پس از بازرسی از این واحد صنفی مشخص شد که این واحد در عرضه هر کیلو گوشت، دو هزار تومان گران فروشی دارد و علاوه بر آن، گوشت میش را به اسم گوشت گوسفند به مردم عرضه میکند.
صاحب این واحد صنفی در پاسخ به این سئوال که چرا قیمت گوشت میش را جدا از گوشت گوسفند ننوشته است افزود: نگفته بودند که باید جدا بنویسیم و امروز این مسئله را به ما گفتهاند.
جواز کسب تقلبی، کار دست مرد قصاب داد
در ادامه بازرسیها مشخص شد که جواز کسب این واحد صنفی که در ابتدا به ماموران گشت تعزیرات ارائه کرده بود، تقلبی است و اصلاً برای این واحد صنفی نیست. اما این پایان کار نبود و مشخص شد که پیشتر اتحادیه به این واحد صنفی به دلیل نداشتن جواز کسب تذکر داده و خواسته بوده برای دریافت جواز کسب اقدام کند.
در نهایت ماموران گشت تعزیرات حکومتی نسبت به پلمب این واحد صنفی اقدام کردند.
از اینجا گوشت خریدم و مسموم شدم اما کسی رسیدگی نکرد
یکی از حاضران در محل که مشغول نظاره برخورد با متخلفین بود به خبرنگاران گفت: من پیشتر از این واحد صنفی گوشت خریدم و مسموم شدم. بعد از مسمومیت اقدام به شکایت کردم اما گفتند باید گوشت را بیاوری. گوشتی را که خوردهام چگونه میتوانستم برای نمونه ببرم؟. الان هم که برخورد میکنند، بعد از یک یا نهایتاً دو ماه دوباره باز میشود و آش همان است و کاسه همان. متاسفانه نظارتها مستمر نیست و وقتی هم برخوردی صورت میگیرد، واحد صنفی متخلف بعد از چند روز دوباره بازگشایی میشود و تخلفات خود را تکرار میکند.
ماموران گشت تعزیرات در نهایت، این واحد صنفی متخلف را هم پلمب کردند.
شهرآبادی: جریمه سنگینی در انتظار متخلفان است
پس از پایان بازرسیها، امید شهرآبادی رئیس گشتهای مشترک اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: پروندهها باید دقیقاً کارشناسی شود و به طور قطع جریمههای سنگینی در انتظار متخلفان است.
وی در پاسخ به این سئوال که چرا تعزیرات پس از سالها فعالیت این واحدها، امروز به فکر برخورد افتاده است اظهار کرد: در قانون، تعزیرات جایگاه رسیدگی دارد و ناظرین نهادهای دیگری هستند که باید بر فعالیت اصناف نظارت داشته باشند. در قانون، اتحادیه اولین ناظران هستند و باید بر فعالیت واحدهای صنفی مرتبط با اتحادیه خود نظارت داشته باشند.
شهرآبادی ادامه داد: ما به عنوان مرجع رسیدگی در خدمت دستگاههای نظارتی هستیم؛ یعنی پروسه رسیدگی را کوتاه کردیم و قضات خود را در اختیار بازرسان قرار دادیم تا در اسرع وفت و در محل وقوع تخلف با متخلفان برخورد شود.
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی تهران گفت: ما گوشت بز، میش و گوسفندی داریم اما قصابیها این تفکیک را انجام نمیدهند در حالی که اختلاف قیمت فاحش بین این سه نوع گوشت وجود دارد. درخواست ما از قصابیها این است که برای مشتریانشان این سه نوع گوشت را با درج قیمت مجزا مشخص کنند نه اینکه هر سه نوع گوشت را به یک قیمت بفروشند.
شهرآبادی تاکید کرد: اگر مشخص نشود و دستگاههای نظارت گزارش کنند، به طور قطع برخورد شدید میشود. ما از قصابیها میخواهیم که با مردم صادق باشند.