به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایرنا، مطالعات جدید نشان میدهد رژیم غذایی پرچرب سبب التهاب شده و ساعت سلولی بدن را تغییر میدهد.
به
گزارش ساینس، هریک از سلولهای بدن دارای ساعت طبیعی هستند که زمان
فرآیندهای سلولی مهم و ضروری برای عملکرد صحیح بدن را تنظیم میکنند،
همچنین این ساعت طبیعی در واکنشهای التهاب نیز مؤثر هستند. التهاب، یک
واکنش طبیعی بدن است که در صورت جراحت یا آلودگی باکتریایی، ایجاد میشود.
استفاده
از رژیم غذایی پرچرب ممکن است منجر به بروز التهاب مزمن شود و در نتیجه آن
خطرات بزرگتری از جمله چاقی، دیابت نوع 2، بیماریهای قلبی و عروقی، سکته و
آرتریت روماتوئید سلامت شخص را تهدید کند.
مصرف بیش از حد چربی، عملکرد ساعت طبیعی موجود در سلولهای دفاعی را کند میکند و توانایی آنها را در تعیین دقیق زمان کاهش میدهد.
برای
بررسی بیشتر این موضوع، محققان نوعی اسید چرب اشباعشده موسوم به پالمیتات
را با DHA که نوعی چربی اشباعنشده است، مقایسه کردند.
ساختار
پالمیتات یک زنجیره اسید چرب طولانی است که از 16 اتم کربن تشکیل شده و
بهطور طبیعی در روغن پالم، روغن هسته خرما، کره، پنیر، شیر و گوشت وجود
دارد.
در نتیجه این تحقیقات مشخص شد پالمیتات سلولهای بدن را کند
میکند و ساعت طبیعی برخی از آنها را در منطقه زمانی متفاوتی قرار میدهد و
بدین ترتیب، زمانبندی واکنش آنها را نسبت به یک محرک بر هم میزند.
حالتی
را تصور کنید که ساعت دیواری، ساعت مچی، ساعت کامپیوتر و گوشی موبایل شما
زمانهای مختلفی را نشان دهند. در این حالت چطور میتوان زمان درست را
تشخیص داد؟ با وجودی که بدن انسان بهعنوان یک ساختار واحد بهسادگی
میتواند از یک منطقه زمانی به منطقه زمانی دیگر برود، در صورتی که برخی از
سلولهای بدن منطقه زمانی خود را تغییر دهند و برخی دیگر بدون تغییر
بمانند، بدن دچار التهاب میشود.
این اختلال ممکن است منجر به
انواعی از بیماریها بهویژه اختلالات متابولیک شود. احتمال ابتلا به
التهاب مزمن به نوع چربیهای اشباعشده و زمان مصرف غذای هر شخص نیز وابسته
است؛ ولی بهطور کلی ساعت سلولی بدن را تغییر میدهد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه EBioMedicine منتشر شده است.