تا یکی دو سال گذشته و زمانی که حجم استفاده از ابزارهای ارتباطی مبتنی بر پهنای باند به این اندازه نبود، سایتهایی نظیر پیوندها که مربوط به صفحات فیلتر میشد جزو پایگاههای پربازدید داخلی به حساب میآمد که رنکینگ تکرقمی داشت.
اما بهمرور و با افزایش کاربران موبایل هوشمند، میزان و فرهنگ استفاده از فضای مجازی رو به تحول نهاد و الگوی رفتاری کمکم بهسمت تغییر سبک رفت تا جایی که سایت پیوندها اکنون به رتبه 22 از منظر رنکینگ سایتهای پربازدید داخلی رسیده است.
چنین افتی میتواند ناشی از دو عامل؛ 1. کاهش حجم سایتهای فیلترشده یا 2. افزایش سطح فرهنگ مردم برای استفاده از اینترنت باشد که چون دلیل اول مشهود نیست لذا میتوان گفت دومین عامل محقق شده است.
از سویی دیگر وقتی به الگوی ترافیکی کشور نگاه میکنیم، متوجه میشویم که اکنون دامنه پیامرسان تلگرام جزو 15 سایت پربازدید ایران است؛ لذا این نشان از علاقه مردم به این شبکه پیامرسان دارد که آن را با اختلافی چشمگیر حتی از خبرگزاریهای رسمی کشور و دیگر پایگاههای پرکاربرد نظیر بانکها نیز جلو انداخته است.
آمارهای تحلیلی نشان میدهد که 82.6 درصد از کل کاربران تلگرام، ایرانیان هستند و استفاده ما از این پیامرسان با موبایل حدود 20 برابر روسهاست.
آمار ترافیکی دامنه telegram.org که در رتبه 17 است، نیز میگوید که مراجعه کاربران ایرانی به دامنه این پیامرسان از طرق دیگر بهغیر از موبایل، چهار برابر روسهاست. کاربران کشور ما 7.6 درصد از بازدیدکنندگان دامنه مذکور را تشکیل میدهند.
تلگرام از دو دامنه telegram.me و telegram.org بهصورت همزمان استفاده میکند که اولی برای اتصال نرمافزارهای موبایل و دومی برای دسترسی کاربران از طریق وب استفاده میشود.
با این حساب اپلیکیشن مورد بحث، همچون نمونههای پیشین که تا چنین مرحلهای پیش آمدند اما در نهایت با افت کیفیت از دایره رقابت خارج شدند، در نقطه بحرانی قرار دارد که لغزشی کوچک میتواند مهر باطلی بر تمامی فعالیتهای پیشین و سلب اعتماد کاربران باشد.
این پیامرسان موبایلی در حال حاضر پرترافیکترین ابزار ارتباطی ایرانیها به حساب میآید و آمار برخی اندروید مارکتها میگوید که بیش از 20 میلیون کاربر این برنامه را روی گوشی خود نصب کردهاند.