به نظر میرسد ایمیلی که "سیدنی بلومنتال "مشاور کلینتون در 16 مارس 2011 برای وی ارسال کرد، در شکلگیری موضع مخالف آمریکا با ورود نیروهای سعودی به بحرین در ابتدای امر، اثرگذار بوده است. کلینتون وزیر خارجه وقت در آن زمان بارها ضمن آنکه اوضاع منامه را نگران کننده توصیف کرد، گفت که واشنگتن با راه حل نظامی در بحرین مخالف است و آن را روندی نادرست میداند.
سایت مرآة البحرین افزود: اظهارات کلینتون در زمانی ایراد شد که گزارش مشاورش به دست وی رسید، گزارشی که حاوی اطلاعاتی به نقل از منابع آگاه درباره نقش بعدی عربستان و امارات در بحرین بود و این همان روزی بود که نیروهای نظامی با ورود به میدان لؤلؤه به معترضان حمله کردند و عامل کشته شدن بسیاری از معترضان و مجروح شدن صدها نفر شدند. بعد از این حمله بهمدت دوازده ساعت در منطقه قوانین منع آمد و شد حاکم و برای چندین ماه بعدی در بحرین حکومت نظامی اعلام شد.
براساس گزارشی که کلینتون در یادداشتهای خود به آن اشاره دارد، به نظر میرسد که تماس وی با وزیر خارجه عربستان، بهمنظور توقف پیشروی نیروهای سعودی بوده است؛ همچنین پیشبینی وی مبنی بر تبدیل شدن اوضاع به حمام خون، مبتنی بر اطلاعاتی درباره نقش آشکار برخی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در سرکوب انتفاضه بحرین است؛ اطلاعاتی که سیدنی بلومنتال در اختیار وی گذاشته بود.
ایمیل سیدنی بلومنتال مشاور کلینتون در واقع عبارت از گزارشی درباره تحولات دراماتیک در بحرین بوده که ورود نیروهای سعودی به بحرین را یک "اشغال" توصیف میکند.
چراغ سبز بحرین به افسران سعودی
در این گزارش آمده است که صبح روز 16 مارس سال 2011، بهگفته افرادی که تماس مستقیمی با نیروهای امنیتی عربستان دارند (در ایمیل از آنها بهعنوان افسران سعودی یاد شده است)، دولت حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین بهطور محرمانه به مشاوران نظامی پادشاه عربستان اطلاع داد که عناصر سعودی که در 13 مارس وارد بحرین شدند و تعداد آنها هزار نفر است، در صورتی که مجبور شوند، باید بهقصد کشت تیراندازی کنند تا به نیروهای امنیتی نامنظم بحرین برای متفرق کردن تظاهرکنندگان مخالف دولت کمک شود.
طبق این گزارش، منابع مزبور تصریح کردند که نیروهای سعودی با هماهنگی نیروهای بحرینی بهسمت تظاهرکنندگان در میدان لؤلؤه آتش گشودند و این امر دستکم 12 کشته و بین 30 تا 50 مجروح به جای گذاشت. این گزارش همچنین به منع آمد و شد که بهمدت 12 ساعت در آن زمان در منامه برقرار شد، اشاره کرد.
اصرار پادشاه برای استفاده از زور
در این گزارش که پایگاه ویکیلیکس آن را منتشر کرد، آمده است: افسران سعودی تصریح کردند که پادشاه بحرین و نخست وزیر از تجمع طرفداران سلطنت مشروطه در بحرین بهشدت نگران بودند و پادشاه در آن زمان بر بهکارگیری تمام قدرت و توان لازم برای پایان دادن به مخالفتها و اعمال قدرت مجدد بر اکثریت شیعه در کشور اصرار داشت.
بدین منظور پادشاه به توافقنامه همکاری دفاعی متقابل میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در سال 2009، رجوع کرد و از سعودیها خواست نیروهای خود را اعزام کنند.
به گزارش العالم، این گزارش تأکید کرد که امارات هم اعزام 500 نیروی پلیس بهمنظور حمایت از عملیات را تعهد کرد که قرار بود برای جستجوی مخالفان دولت در خارج از منامه و بازداشت آنها به نیروهای سعودی و بحرینی بپیوندند.
بنا به گزارش مزبور، برخی اشخاص آگاه تصریح کردند که پادشاه بحرین و عربستان و نیز مشاوران ارشد آنها بهخوبی میدانستند که این تحرکات نظامی ممکن است به تنشهای بیشتر در جوامع شیعی در دو کشور بینجامد.