به گزارش پایگاه 598، اندیشکده هریتیج ، واقع در واشنگتن دی سی پایتخت آمریکا، در گزارشی به قلم «ریچل زیزموز» از تحلیلگران ارشد خود با مضمون «لزوم ایجاد سامانه دفاع هوشمند در برابر توان موشکی بالستیک ایران» نوشت: با وجود ماهها از اجرای توافق هستهای برای قطع تمام مسیرهای ایران به سوی سلاح هستهای، ایران کماکان تهدید جدی علیه آمریکا، متحدان و منافع حیاتی این کشور در خاور میانه است به طوریکه در ارزیابیهای سازمان امنیتی آمریکا در 9 فوریه 2016 آمده است:« نیروهای نظامی و امنیتی ایران در پی این هستند که نشان دهند اشتیاق قدرت اول بودن منطقه از سوی آنها حتی با وجود برجام نیز تغییر نیافته است . »
بر این اساس، این کشور حتی یک هفته مانده به روز اجرای برجام نیز موشک برد بلند جدید «عماد» را که از دقت بالاتری برخوردار است را رونمایی و پرتاب کرد.
این اندیشکده در ادامه با اشاره به دیگر موارد آزمایشهای موشکی ایران نوشت:مذاکرهکنندگان هستهای به جای افزایش محدودیت بر ایران بر محدودیتهای از قبل موجود در زمینه موشکهای بالستیک (قطعنامههای 1929شورای امنیت در سال 2010) صرف نظر کردند.
در ادامه این مطلب با اشاره به این موضوع که اکثر موشکهای بالستیک ایران از لحاظ برد و گنجایش حمل مهمات به طور اساسی قادر به حمل کلاهکهای هستهای بوده و موفقیت ایرانیان در پرتابهای فضایی که موجب کاستن شکاف فنی در تولید موشکهای بالستیک بین قارهای بومی (ICBM) شده است،نوشت: آنطور که اینک پیدا است، ایران بزرگترین زرادخانه موشکی خاورمیانه را داراست و حتی بدون کلاهکهای هستهای مجموع موشکهای متعارف ایران برای غلبه بر دفاعهای موشکی موجود در منطقه کافی است. بنابراین ادامه گسترش ظرفیت و قابلیت موشکی ایران تهدید قابل توجه علیه برتری کیفی نظامی اسرائیل، امنیت کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و نیروهای نظامی آمریکا در منطقه، ثبات امنیتی و داد و ستدهای موجود در خلیج فارس است .
اندیشکده هریتیج در بخشی دیگر از این گزارش نوشت: در حالیکه تهران منتظر لحظهای ایدهآل برای دبه درآوردن در توافق هستهای است، به توسعه برد، دقت و مرگبار بودن قدرت موشکی بالستیک خود ادامه میدهد. پس تنظیم سیاست دفاعی منطقه بر مبنی فرض انطباق ایران با توافق هستهای خطرناک و بیتدبیری است . این کشور آشکارا اعلام ونشان داده است که قصد محدود کردن برنامه موشکی بالستیکش را ندارد. بنابراین آمریکا بهتر است که از برنامه ایجاد دفاع موشکی در کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای مواجهه با تهدید ایران حمایت کند. با وجودی که امارات متحده عربی سال 2011 اولین کشوری بود که سامانه دفاع موشکی برد بلند «تاد» را خریداری کرد و اکثر دیگر کشورهای منطقه نیز مجهز به سامانه دفاع موشکی «پتریوت» هستند اما از نظر تدارکات، ارتباطات، قابلیت همکاری و شاید از همه مهمتر اعتماد مشکل داشته و با چالش روبرو هستند. دارند.
آمریکا باید استقرار سامانههای دفاع موشکی را برای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ادامه داده و ایجاد دفاع موشکی یکپارچه را بنا دارد زیرا نه تنها دفاع موشکی بهبود یافته سطح امنیتی منطقه را ارتقا میدهد بلکه تجاوز بعدی ایرانیان را باز میدارد و نیز به شرکا و متحدان آمریکا اطمینان میبخشد.
در خاتمه این مطلب آمده است: توافق هستهای سیاست خارجی جنگ طلبانه و خصمانه ایران را رفع نمیکند بنابر این ضرورت دارد آمریکا دفاع از متحدان و منافع خود را بالاتر از توافق با ایران در اولویت قرار دهد و باید با ادامه پیگیری تمامی گزینهها با رفتارهای تجاوزگرانه ایران مقابله کند.