کد خبر: ۳۶۸۴۵۰
زمان انتشار: ۱۴:۴۷     ۲۶ اسفند ۱۳۹۴
ترک‌ها در یکی دو دهه اخیر، سرمایه‌گذاری بسیاری در بخش گردشگری کردند؛ صنعتی زود بازده که در کمتر از یک دهه رونق گرفت و گردشگران خارجی زیادی را جذب کشور ترکیه کرد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از جام جم، اما ماجراجویی‌های منطقه‌ای نخست‌وزیر پیشین ترکیه که امروز در مسند ریاست‌جمهوری بر طبل سیاست‌هایش می‌کوبد، سبب شد تا امروز بخش اعظمی از ظرفیت هتل‌های این کشور خالی بماند و برخی تاسیسات گردشگری این کشور در شهرهای توریستی مانند آنتالیا اعلام ورشکستگی کنند.

اتحادیه هتلداران ترکیه اعلام کرده است در نخستین ماه سال جاری میلادی، شمار گردشگران در هتل‌های ترکیه نسبت به مدت مشابه در سال 2015 میلادی 2/6 در صد کاهش یافته است.

بنا بر اعلام این اتحادیه، فقط 6/47 درصد ظرفیت هتل‌ها در ماه ژانویه پُر بوده است و بیشترین کاهش در این رابطه در هتل‌های استانبول به چشم می‌خورد.

هشدار مسئولان به مسافران ترکیه

در هفته‌های گذشته، مردم استانبول و آنکارا چندین‌بار با صدای انفجارهای مهیب به خود لرزیدند. عصر روز یکشنبه در آنکارا 34 نفر کشته شده‌اند و 125 نفر زخمی. با وقوع انفجارهای گذشته در استانبول، این شهر هم در هراس به سر می‌برد. 22 دی‌ امسال در پی وقوع یک حمله تروریستی در یکی از مناطق مهم گردشگری استانبول، ده گردشگر آلمانی جان خود را از دست دادند. همین حملات سبب شد تا بسیاری از کشورها در مورد سفر توریستی به این کشور به اتباع خود هشدار دهند. روسیه از نخستین کشورهایی بود که با آغاز این درگیری‌ها در ترکیه، شهروندان خود را از سفر به این کشور برحذر داشت. همچنین سفارت آمریکا در آنکارا، 21 اسفند به شهروندان کشورش در مورد خطرات بالقوه تروریستی در آنکارا هشدار داد. منصور حقیقت‌پور، نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به نزدیکی ایام نوروز به هموطنان ایرانی هشدار می‌دهد که تا جای ممکن در شرایط فعلی از سفر به ترکیه پرهیز کنند.

با این‌که وزارت امور خارجه و معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی پیش از این درباره سفر زمینی به ترکیه به شهروندان کشورمان هشدار داده بودند و سفر زمینی به این کشور محدود شده است، اما تاکنون هیچ کدام از دستگاه‌های کشورمان به طور رسمی درباره سفر به ترکیه هشدار نداده‌اند.

گردشگران ایرانی به کشورهای دیگر می‌روند

گرچه دست‌اندرکاران صنعت گردشگری ترکیه از خالی بودن نیمی از ظرفیت هتل‌های این کشور خبر می‌دهند، اما امیر فناییان، مدیرعامل آژانس مسافرتی الی گشت به جام‌جم می‌گوید: ابتدا فکر می‌کردیم امسال در پی وقوع حملات تروریستی، سفر گردشگران ایرانی به ترکیه با کاهش روبه‌رو شود، ولی سفر گردشگران نوروزی به ترکیه در مجموع با کاهش چشمگیری همراه نبوده است.

به گفته وی، با وقوع حملات تروریستی اخیر، مردم تمایل کمتری برای سفر به استانبول و بویژه آنکارا دارند. فناییان همچنین به استقبال ایرانیان از دیگر مقاصد گردشگری اشاره می‌کند و می‌گوید: با بهبود شرایط اقتصادی و شرایط فعلی ترکیه، مسیرهای دیگر گردشگری مورد توجه جهانگردان ایرانی قرار گرفته و تورهای ما برخلاف سال گذشته از هفته‌های قبل پر شده بود.

برخورد بد ماموران فرودگاه‌های ترکیه با گردشگران ایرانی

مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره کاهش سفر مسافران نوروزی به ترکیه به جام‌جم می‌گوید: براساس اطلاعاتی که از آژانس‌های مسافرتی جمع‌آوری شده، به علت افزایش قیمت‌ سفر به ترکیه در ایام نوروز و همچنین وضعیت نامناسب امنیتی در این کشور، سفر گردشگران ایرانی چه به صورت انفرادی چه در قالب تور به ترکیه نسبت به نوروز سال 94 با کاهش همراه بوده است.

او در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت امور خارجه یا معاونت گردشگری به شهروندان کشورمان در مورد سفر به ترکیه هشدار نمی‌دهند، عنوان می‌کند: این پرسش را باید از مسئولان وزارت امور خارجه پرسید و تصمیم در این زمینه با این وزارتخانه است و ما هم تابع نظر این دستگاه هستیم.

به گفته رحمانی موحد، در همکاری‌های گردشگری با کشورهای دیگر رعایت دو نکته برای ما اهمیت دارد و اگر این دو نکته رعایت نشود در همکاری با آن کشور تجدید نظر می‌کنیم. او در توضیح این دو نکته به تأمین امنیت گردشگران ایرانی از سوی طرف مقابل و تکریم و احترام آنها اشاره می‌کند و می‌گوید: گزارشات متعددی از برخورد بد مأموران فرودگاه‌های ترکیه و دیگر کارکنان صنعت گردشگری این کشور با شهروندان ایرانی به دست ما رسیده که در مذاکرات آینده کمیسیون مشترک ایران و ترکیه با جدیت پیگیری می‌کنیم و به عنوان یکی از شروط همکاری‌های آینده ذکر خواهیم کرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها