کد خبر: ۳۶۶۵۶۹
زمان انتشار: ۰۹:۵۲     ۱۳ اسفند ۱۳۹۴
حذف کارت سوخت رسما کلید خورد؛
گرانی منابع انرژی از سال ۹۳ آغاز شد. گرانیی که بسیاری آن را سر آغاز گرانی بنزین دانستند. حالا هم زمزمه‌های حذف کارت سوخت بسیار جدی‌تر از قبل به گوش می‌رسد. زمزمه‌هایی که می‌تواند سرآغازی برای...
به گزارش پایگاه 598، گرانی منابع انرژی از سال ۹۳ آغاز شد. گرانیی که بسیاری آن را سر آغاز گرانی بنزین دانستند. حالا هم زمزمه‌های حذف کارت سوخت بسیار جدی‌تر از قبل به گوش می‌رسد. زمزمه‌هایی که می‌تواند سرآغازی برای گرانی مجدد بنزین در سال ۹۵ باشد. به تازگی اعلام شده، قرار است در ایام نوروز به صورت آزمایشی کارت سوخت حذف شود. یک مقام مسؤول با اشاره به نشست جایگاهداران و شرکت پخش، اعلام کرده: به تازگی پیشنهاد توقف آزمایشی عرضه کارتی بنزین برای نوروز و روزهای پایانی اسفند ارائه شد و در صورت موافقت، عرضه بنزین آزاد می‌شود.

گرانی بنزین از سال ۹۳ تا امروز

این در حالی است که هنوز از یاد‌ها نرفته است پس از افزایش عوارض فروش آب شرب، گرانی ۱۰ درصدی قیمت برق و ۵ درصدی قیمت بنزین و سایر فرآورده‌ای نفتی، اضافه شدن یک بند ناشناخته به قبوض برق و گاز طبیعی و مسئولان دولت تدبیر و امید تاکید می‌کنند که اجرای فاز سوم قانون هدفمندی یارانه‌ها هنوز آغاز نشده است و مردم باید منتظر اجرایی شدن فاز سوم هدفمندی یارانه‌ها باشند.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در اواخر سال گذشته و در واکنش به دور جدید گرانی حامل‌های انرژی تاکید کرده بود: «دولت از اختیارات قانونی خود برای افزایش بهای حامل‌های مختلف انرژی به ویژه گرانی ۱۰ درصدی قیمت برق استفاده کرده است.»

در‌‌‌ همان روز‌ها نیز عنوان شده بود که «پیشنهاد دولت برای افزایش ۵ درصدی قیمت هر لیتر فرآورده‌های نفتی از ابتدای سال آینده برای توسعه پالایشگاه‌ها و زیرساخت‌های تأمین و توزیع فرآورده نفتی در کشور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است.»

این در حالی بود که از اردیبهشت ماه سال ۹۳ و با اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها به ترتیب قیمت هر لیتر بنزین نیمه یارانه‌ای معمولی و سوپر ۷۰۰ و ۸۰۰ تومان و بهای هر لیتر بنزین معمولی و سوپر آزاد به ترتیب با قیمت ۱۰۰۰ و ۱۱۰۰ تومان در جایگاه‌های سوخت عرضه می‌شود.
حالا اما قیمت‌های جهانی کاهش یافته است، از همین رو مخالفان سناریوی افزایش قیمت حامل‌های انرژی می‌گویند، دولت بهتر است برای جبران هزینه‌های خود سناریوی افزایش قیمت حامل‌های انرژی را از دستور خارج کند.

با این حال از‌‌ همان روز‌ها گفته می‌شد، افزایش نرخ بنزین و حتی تک نرخی شدن آن و خداحافظی با کارت‌های سوختی که سهمیه ۷۰۰ تومانی آن‌ها نیز به پایان رسیده بسیار برای سال ۹۵ محتمل است.

علاقه زنگنه به حذف کارت سوخت

حالا هم اعلام شده که حذف کارت سوخت به صورت آزمایشی از نوروز ۹۵ اجرایی می‌شود. این در حالی است که پیش از این، بیژن نامدارزنگنه، وزیر نفت هم اخیرا در نشستی خبری با بیان اینکه وزارت نفت به دنبال توقف عرضه کارتی بنزین است، اعلام کرده بود: «برای نهایی کردن این موضوع دنبال مذاکره با دولت هستیم».

وزیر نفت در آخرین نشست خبری خود گفته بود: «من موافق ادامه فعالیت کارت‌های سوخت در بخش بنزین نیستم، با این وجود استفاده از کارت سوخت در بخش گازوئیل می‌تواند ادامه یابد».

 زنگنه با بیان اینکه برخی دوستان معتقدند کارت‌های سوخت بنزین باید فعال باشند، زیرا دولت می‌تواند از اطلاعات تولیدی آن‌ها استفاده کند، افزوده بود: «ولی من باید بگویم استمرار استفاده از این کارت‌ها خرج سنگینی دارد. به اعتقاد من طی ۷ تا ۸ سال گذشته هیچ استفاده‌ای از اطلاعات مندرج در کارت‌های سوخت نشده است و زمانی که سهمیه‌بندی وجودندارد با چه ابزاری می‌توان مردم را به استفاده از کارت‌های سوخت ترغیب کرد. از معاون اول ریاست‌جمهوری درخواست کرده‌ام تا این مساله را بررسی و دیدگاه‌های خود را به ما اعلام کنند.»

هر چند حذف کارت سوخت شاید بتواند در صرف وقت مردم موثر باشد و از تشکیل صف‌های طولانی بنزین نوروزی جلوگیری کند اما نکته مهم اینجاست که آیا دولتی‌ها قصد دارد حذف کارت سوخت را سرآغازی برای گرانی بنزین قرار دهند یا خیر؟ سوختی که در سال ۹۴ حدود ۴۰ درصد گران شده و گرانی آن تاثیر جدی بر روی معیشت مردم دارد. باید منتظر سال ۹۵ بود و دید دولتی‌ها چه برنامه‌ای برای نرخ بنزین خواهند داشت.


منبع: فردا
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها